Popis
Ztužovat pro Bavorské krémy - tj. k výrobě lehkých šlehačkových dezertů, které si udrží svoji strukturu a tvar v zamraženém stavu. Přitom po vyndání z mrazu lze zákusek brzy servírovat.
Přípravek pro stabilizaci lehkých šlehačkových moučníků s využitím čisté živočišné šlehačky, které ponechává přírodní chuť.
Roláda KETTY
Recept na jednu roládu
Šlehačkový krém Bavarese:
Šlehačkový krém Lískový oříšek Imperial:
Roládový plát:
- Piškotový plát s kakem, výška 0.5 cm.
Vanilkový sirup:
Jádro schované v krému:
Zdobení:
Postup
- Na kakaový piškotový plát stěrkou rozetřeme Náplň krémová Cremosette Lískový oříšek (kód: 3233) a posypeme drcenými lískovými ořechy.
- Připravíme krém Lískový oříšek Imperial jemným přimícháním Ochucovací pasta Lískový oříšek Imperial (kód: 3222) do šlehačkového krému Baravese (krém Bavarese lze vyrobit předem společně pro více různých dortů).
- Krém Lískový oříšek Imperial rozetřeme stěrkou na celý piškotový plát, dokud není zcela zakrytý.
- Plněný piškot srolujeme po delší straně a vložíme do chladničky.
- Roládu nakrájíme na několik kousků a polijeme polevou Náplň krémová Cremosette Lískový oříšek (kód: 3233).
- Ozdobíme celými opečenými lískovými oříšky a čokoládovými ruličkami.
Šlehačkový dort Virginia
Recept na 1 dort
Šlehačkový krém Bavarese:
Šlehačkový krém Pistáciový:
Šlehačkový krém Vanilkový:
Podklad:
Jádro schované v krému:
Poleva:
Zdobení:
- Pistáciová drť dekorační
- Několik pistáciových oříšků.
- Dekorace z bílé čokolády.
Postup
- Připravíme si krém Bavarese v potřebném množství podle formy - vyšleháme všechny ingredience najednou.
- Připravíme krém Pistáciový a Vanilkový jemným vmícháním ochucovacích past do krému Bavarese.
- Vykrojíme světlý piškotový plát kruhovou formou o průměru 16 cm a následně plát vložíme na dno formy o průměru 18 cm (výška 4 cm). Formu doporučujeme vyložit podél vnitřní strany dortovou páskou.
- Nalijeme krém Pistáciový do formy, zarovnáme, necháme 10 min zatuhnout v šokeru a na ztuhlý povrch natřeme polevu z Poleva s kousky Pomeranč s kůrou (kód: 2820) a Poleva krémová Loveria Bílá čokoláda (kód: 2314) (pro větší pevnost můžeme přimíchat 30% Poleva křupavá stracciatella - bílá čokoláda (kód: 2396)).
- Necháme opět 10 minut zamrznout a poté nalijeme vrstvu Vanilkového krému až po okraj formy, zahladíme povrch cukrářskou stěrkou a dáme celý korpus zamrazit, dokud neztvrdne.
- Připravíme pistáciovou polevu ohřátím a smícháním Poleva krémová Loveria Pistácie (kód: 2312) a Poleva křupavá stracciatella - pistácie (kód: 2401) na 35 °C.
- Vyjmeme dort z formy, umístíme na mřížku a polijeme tekutou polevou celý povrch dortu včetně stran.
- Ozdobíme povrch pomocí Pistáciová drť dekorační, několika pistáciových oříšků a dekorací z bílé čokolády.
Šlehačkový dort BHARTI
Recept na 1 dort
Šlehačkový krém Bavarese:
Šlehačkový krém Skořicový:
Podklad:
Poleva:
Zdobení:
Postup
- Připravte si Skořicový krém v potřebném množství podle formy.
- Vykrojte světlý piškotový plát kruhovou formou o průměru 16 cm a následně plát vložte na dno formy o průměru 18 cm (výška 4 cm). Formu doporučujeme vyložit podél vnitřní strany dortovou páskou o stejné výšce jako forma.
- Nalijte skořicový krém do poloviny výšky formy, zarovnejte, nechte 10 min zatuhnout v šokeru a na ztuhlý povrch doprostřed natřete vrstvu Poleva s kousky Jablko se skořicí (kód: 3083).
- Nechte opět 10 minut zamrznout a poté nalijte zbytek krému až po okraj formy, zahlaďte povrch cukrářskou stěrkou dejte celý korpus zamrazit, dokud neztvrdne.
- Připravte polevu ohřátím a smícháním Poleva krémová Loveria Bílá čokoláda (kód: 2314) a Poleva křupavá stracciatella - bílá čokoláda (kód: 2396) na 35 °C.
- Vyjměte dort z formy, umístěte na mřížku a polijte tekutou polevou celý povrch dortu včetně stran.
- Vyzdobte si povrch pomocí Poleva s kousky Jablko se skořicí (kód: 3083), mleté skořice a dekorací z bílé čokolády.
Šlehačkový dort Valentina
Recept na jeden dort
Šlehačkový krém Cheesecake:
Podklad:
Jádro schované v krému:
Poleva:
Čokoládové zdobení:
- Několik lístků máty.
- Čokoládové dekorace.
- Čerstvé jahody.
Postup
- Připravíme si krém Cheesecake v potřebném množství podle formy - vyšleháme všechny ingredience najednou.
- Vyjkrojíme piškotový plát a vložíme na dno formy. Pokud tvar dortu má být věnec, pak vykrojíme ještě jeden kruhový otvor uprostřed.
- Nalijeme krém Cheesecake do formy do jedné poloviny výšky formy tak aby uvnitř krému byla prohlubeň pro jádro dortu.
- Dáme celé zmrazit, dokud tento korpus neztvrdne.
- Po ztvrdnutí naplníme prohlubeň polevou Poleva s kousky Jahoda (kód: 2435) a završíme krémem Cheesecake těsně pod okraj formy (nebo až po kraj pokud budeme polévat i strany dortu).
- Připravíme zrcadlovou jahodovou polevu promícháním Zrcadlová poleva Jahodová (kód: 2545) s kvalitní voda a zahřátím na 30 °C,
- Polijeme povrch dortu až po okraj formy (nebo zamrazíme a polijeme celý dort včetně stran) a vložíme zpět do mrazícího zařízení na 10 minut.
- Ozdobíme povrch dortu jahodami, mátou a čokoládou.
Šlehačkový dort Vivienne
Recept na 1 dort
Šlehačkový krém Jogurtový:
Podklad:
Jádro schované v krému:
Poleva:
Zdobení:
- Čokoládové dekorace
- Celé maliny
Postup
- Nejprve smícháme čerstvý jogurt s Yogo 30 - sušené ochucení (kód: 2259).
- Připravíme si šlehačkový krém Jogurtový v potřebném množství podle formy - vyšleháme všechny ingredience najednou.
- Vykrojíme piškotový plát, vložíme na dno formy a zvlhčíme vanilkovým sirupem.
- Nalijeme jogurtový krém do formy do jedné poloviny výšky formy.
- Dáme celé zmrazit, dokud tento korpus neztvrdne.
- Po ztvrdnutí natřeme vrstvou Poleva hladká Farcitura Malina (kód: 3274) a završíme jogurtovým krémem těsně pod okraj formy.
- Připravíme malinovou polevu s kousky přimícháním trochu (10-20%) Cukrářský lesk Gelatina Neutra (kód: 2277) do Poleva s kousky Malina (kód: 2380) a ohřejeme na 30 °C.
- Polijeme povrch dortu až po okraj formy a vložíme zpět do mrazícího zařízení na 10 minut.
- Ozdobíme povrch dortu čokoládovou dekorací a celými malinami.
Ztužení šlehačkových dortů - Bavarese
Pro chlazené šlehačkové dorty - základní recept:
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
330 g vychlazené Mléko plnotučné (3,5% tuku)
270 g Ztužovač šlehačky Semifreddo (kód: 3163)
Postup:
-
Do tekuté vychlazené šlehačky přidáme vychlazené mléko a poté vmícháme Ztužovač šlehačky Semifreddo (kód: 3163) ruční metlou (nebo šlehačem při pomalých otáčkách).
-
Poté necháme odstát 3 minuty (důležitý krok).
-
Poté vyšleháme při vyšších otáčkách do hladké pevné konzistence.
-
Našlehaný krém ochutíme ochucovací pastou, která se lehce vmíchá špachtlí do ušlehané šlehačky.
-
Krémem se plní forma vyložená piškotem a nechá se zpevnit v lednici nejméně 2 hod (podle velikosti dortu), nebo rychleji pomocí mrazáku nebo nejrychleji pomocí šokového mrazáku.
-
Po vyndání z lednice/mrazáku aplikujeme polevy a zdobíme.
-
Uchováváme v mrazáku, nebo chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.
Balení výrobku: 2 kg
Skladování: Po otevření obalu surovinu nabírejte čistým a suchým nástrojem. Poté obal opět dobře uzavřete. Skladujte při pokojové teplotě a v suchu. Jedná se o surovinu s dlouhou trvanlivostí. Datum minimální trvanlivosti je uveden na obalu.
Výrobek je určen pro profesionální výrobu zmrzlin, zákusků a podobných pokrmů.
Kód: 2614