Ztužovač šlehačky Bavarese - na šlehačkové dorty - 2 kg

Ztužovač šlehačky Bavarese - na šlehačkové dorty - 2 kg

Ztužovač šlehačky Bavarese - na šlehačkové dorty - 2 kg
kg bez DPH: 757,00 Kč
kg s DPH: 847,84 Kč
prodejní ks s DPH: 1.695,68 Kč
prodejní ks bez DPH: 1.514,00 Kč

dávkování: 200 g/kg základu
cena dávky bez DPH: 151,40 Kč
skladem


Parametry

Popis

Ztužovat pro Bavorské krémy - tj. k výrobě lehkých šlehačkových dezertů, které si udrží svoji strukturu a tvar v zamraženém stavu. Přitom po vyndání z mrazu lze zákusek brzy servírovat.

Přípravek pro stabilizaci lehkých šlehačkových moučníků s využitím čisté živočišné šlehačky, které ponechává přírodní chuť.

Roláda KETTY

Recept na jednu roládu

Šlehačkový krém Bavarese:

Šlehačkový krém Lískový oříšek Imperial:

Roládový plát:

  • Piškotový plát s kakem, výška 0.5 cm.

Vanilkový sirup:

Jádro schované v krému:

Zdobení:

Postup

  • Na kakaový piškotový plát stěrkou rozetřeme Náplň krémová Cremosette Lískový oříšek (kód: 3233) a posypeme drcenými lískovými ořechy.
  • Připravíme krém Lískový oříšek Imperial jemným přimícháním Ochucovací pasta Lískový oříšek Imperial (kód: 3222) do šlehačkového krému Baravese (krém Bavarese lze vyrobit předem společně pro více různých dortů).
  • Krém Lískový oříšek Imperial rozetřeme stěrkou na celý piškotový plát, dokud není zcela zakrytý.
  • Plněný piškot srolujeme po delší straně a vložíme do chladničky.
  • Roládu nakrájíme na několik kousků a polijeme polevou Náplň krémová Cremosette Lískový oříšek (kód: 3233).
  • Ozdobíme celými opečenými lískovými oříšky a čokoládovými ruličkami.

Šlehačkový dort Virginia

Recept na 1 dort

Šlehačkový krém Bavarese:

Šlehačkový krém Pistáciový:

Šlehačkový krém Vanilkový:

Podklad:

  • světlý piškotový plát.

Jádro schované v krému:

Poleva:

Zdobení:

  • Pistáciová drť dekorační
  • Několik pistáciových oříšků.
  • Dekorace z bílé čokolády.

Postup

  • Připravíme si krém Bavarese v potřebném množství podle formy - vyšleháme všechny ingredience najednou.
  • Připravíme krém Pistáciový a Vanilkový jemným vmícháním ochucovacích past do krému Bavarese.
  • Vykrojíme světlý piškotový plát kruhovou formou o průměru 16 cm a následně plát vložíme na dno formy o průměru 18 cm (výška 4 cm). Formu doporučujeme vyložit podél vnitřní strany dortovou páskou.
  • Nalijeme krém Pistáciový do formy, zarovnáme, necháme 10 min zatuhnout v šokeru a na ztuhlý povrch natřeme polevu z Poleva s kousky Pomeranč s kůrou (kód: 2820) a Poleva krémová Loveria Bílá čokoláda (kód: 2314) (pro větší pevnost můžeme přimíchat 30% Poleva křupavá stracciatella - bílá čokoláda (kód: 2396)).
  • Necháme opět 10 minut zamrznout a poté nalijeme vrstvu Vanilkového krému až po okraj formy, zahladíme povrch cukrářskou stěrkou a dáme celý korpus zamrazit, dokud neztvrdne.
  • Připravíme pistáciovou polevu ohřátím a smícháním Poleva krémová Loveria Pistácie (kód: 2312) a Poleva křupavá stracciatella - pistácie (kód: 2401) na 35 °C.
  • Vyjmeme dort z formy, umístíme na mřížku a polijeme tekutou polevou celý povrch dortu včetně stran. 
  • Ozdobíme povrch pomocí Pistáciová drť dekorační, několika pistáciových oříšků a dekorací z bílé čokolády.

Šlehačkový dort BHARTI

Recept na 1 dort

Šlehačkový krém Bavarese:

Šlehačkový krém Skořicový:

Podklad:

Poleva:

Zdobení:

Postup

  • Připravte si Skořicový krém v potřebném množství podle formy.
  • Vykrojte světlý piškotový plát kruhovou formou o průměru 16 cm a následně plát vložte na dno formy o průměru 18 cm (výška 4 cm). Formu doporučujeme vyložit podél vnitřní strany dortovou páskou o stejné výšce jako forma.
  • Nalijte skořicový krém do poloviny výšky formy, zarovnejte, nechte 10 min zatuhnout v šokeru a na ztuhlý povrch doprostřed natřete vrstvu Poleva s kousky Jablko se skořicí (kód: 3083).
  • Nechte opět 10 minut zamrznout a poté nalijte zbytek krému až po okraj formy, zahlaďte povrch cukrářskou stěrkou dejte celý korpus zamrazit, dokud neztvrdne.
  • Připravte polevu ohřátím a smícháním Poleva krémová Loveria Bílá čokoláda (kód: 2314) a Poleva křupavá stracciatella - bílá čokoláda (kód: 2396) na 35 °C.
  • Vyjměte dort z formy, umístěte na mřížku a polijte tekutou polevou celý povrch dortu včetně stran. 
  • Vyzdobte si povrch pomocí Poleva s kousky Jablko se skořicí (kód: 3083), mleté skořice a dekorací z bílé čokolády.

Šlehačkový dort Valentina

Recept na jeden dort

Šlehačkový krém Cheesecake:

Podklad:

Jádro schované v krému:

Poleva:

Čokoládové zdobení:

  • Několik lístků máty.
  • Čokoládové dekorace.
  • Čerstvé jahody.

Postup

  • Připravíme si krém Cheesecake v potřebném množství podle formy - vyšleháme všechny ingredience najednou.
  • Vyjkrojíme piškotový plát a vložíme na dno formy. Pokud tvar dortu má být věnec, pak vykrojíme ještě jeden kruhový otvor uprostřed.
  • Nalijeme krém Cheesecake do formy do jedné poloviny výšky formy tak aby uvnitř krému byla prohlubeň pro jádro dortu.
  • Dáme celé zmrazit, dokud tento korpus neztvrdne.
  • Po ztvrdnutí naplníme prohlubeň polevou Poleva s kousky Jahoda (kód: 2435) a završíme krémem Cheesecake těsně pod okraj formy (nebo až po kraj pokud budeme polévat i strany dortu).
  • Připravíme zrcadlovou jahodovou polevu promícháním Zrcadlová poleva Jahodová (kód: 2545) s kvalitní voda a zahřátím na 30 °C,
  • Polijeme povrch dortu až po okraj formy (nebo zamrazíme a polijeme celý dort včetně stran) a vložíme zpět do mrazícího zařízení na 10 minut.
  • Ozdobíme povrch dortu jahodami, mátou a čokoládou.

Šlehačkový dort Vivienne

Recept na 1 dort

Šlehačkový krém Jogurtový:

Podklad:

Jádro schované v krému:

Poleva:

Zdobení:

  • Čokoládové dekorace
  • Celé maliny

Postup

  • Nejprve smícháme čerstvý jogurt s Yogo 30 - sušené ochucení (kód: 2259).
  • Připravíme si šlehačkový krém Jogurtový v potřebném množství podle formy - vyšleháme všechny ingredience najednou.
  • Vykrojíme piškotový plát, vložíme na dno formy a zvlhčíme vanilkovým sirupem.
  • Nalijeme jogurtový krém do formy do jedné poloviny výšky formy.
  • Dáme celé zmrazit, dokud tento korpus neztvrdne.
  • Po ztvrdnutí natřeme vrstvou Poleva hladká Farcitura Malina (kód: 3274) a završíme jogurtovým krémem těsně pod okraj formy.
  • Připravíme malinovou polevu s kousky přimícháním trochu (10-20%) Cukrářský lesk Gelatina Neutra (kód: 2277) do Poleva s kousky Malina (kód: 2380) a ohřejeme na 30 °C.
  • Polijeme povrch dortu až po okraj formy a vložíme zpět do mrazícího zařízení na 10 minut.
  • Ozdobíme povrch dortu čokoládovou dekorací a celými malinami.

Ztužení šlehačkových dortů - Bavarese

Pro chlazené šlehačkové dorty - základní recept:

1000 g    vychlazená Smetana 33% tuku

  330 g    vychlazené Mléko plnotučné (3,5% tuku)

 270 g    Ztužovač šlehačky Semifreddo (kód: 3163)

 

Postup:

  • Do tekuté vychlazené šlehačky přidáme vychlazené mléko a poté vmícháme Ztužovač šlehačky Semifreddo (kód: 3163) ruční metlou (nebo šlehačem při pomalých otáčkách).

  • Poté necháme odstát 3 minuty (důležitý krok).

  • Poté vyšleháme při vyšších otáčkách do hladké pevné konzistence.

  • Našlehaný krém ochutíme ochucovací pastou, která se lehce vmíchá špachtlí do ušlehané šlehačky.

  • Krémem se plní forma vyložená piškotem a nechá se zpevnit v lednici nejméně 2 hod (podle velikosti dortu), nebo rychleji pomocí mrazáku nebo nejrychleji pomocí šokového mrazáku.

  • Po vyndání z lednice/mrazáku aplikujeme polevy a zdobíme.

  • Uchováváme v mrazáku, nebo chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.

Balení výrobku: 2 kg
Skladování: Po otevření obalu surovinu nabírejte čistým a suchým nástrojem. Poté obal opět dobře uzavřete. Skladujte při pokojové teplotě a v suchu. Jedná se o surovinu s dlouhou trvanlivostí. Datum minimální trvanlivosti je uveden na obalu.
Výrobek je určen pro profesionální výrobu zmrzlin, zákusků a podobných pokrmů.
Kód: 2614

Složení

Složení výrobku: cukr, glukózový sirup, maltodextrin, dextróza, potravinářská želatina, modifikovaný škrob, sušené odtučněné mléko, emulgátor: mono a digliceridy mastných kyselin, zahušťovadlo: xanthan, karagenan.

Nutriční hodnoty / 100 g:
  • Energie: 384 kcal
  • Sacharidy: 82.5 g
  • - z toho cukry: 50.1 g
  • Tuky: 1 g
  • - z toho nasycené mastné kyseliny: 0.9 g
  • Bílkoviny: 12.8 g
  • Sůl: 0.06 g
  • Sušina: 96.36 g

Alergeny:
  • mléko