1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
330 g vychlazené Mléko plnotučné (3,5% tuku)
270 g Ztužovač šlehačky Bavarese - na šlehačkové dorty (kód: 2614)
Do tekuté vychlazené šlehačky přidáme vychlazené mléko a poté vmícháme Ztužovač šlehačky Bavarese - na šlehačkové dorty (kód: 2614) ruční metlou (nebo šlehačem při pomalých otáčkách).
Poté necháme odstát 3 minuty (důležitý krok).
Poté vyšleháme při vyšších otáčkách do hladké pevné konzistence.
Našlehaný krém ochutíme ochucovací pastou, která se lehce vmíchá špachtlí do ušlehané šlehačky.
Krémem se plní forma vyložená piškotem a nechá se zpevnit v lednici nejméně 2 hod (podle velikosti dortu), nebo rychleji pomocí mrazáku nebo nejrychleji pomocí šokového mrazáku.
Po vyndání z lednice/mrazáku aplikujeme polevy a zdobíme.
Uchováváme v mrazáku, nebo chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.
———