Ztužení šlehačkových dortů - Bavarese

Pro chlazené šlehačkové dorty - základní recept:

1000 g    vychlazená Smetana 33% tuku

  330 g    vychlazené Mléko plnotučné (3,5% tuku)

 270 g    Ztužovač šlehačky Semifreddo (kód: 3163)

 

Postup:

  • Do tekuté vychlazené šlehačky přidáme vychlazené mléko a poté vmícháme Ztužovač šlehačky Semifreddo (kód: 3163) ruční metlou (nebo šlehačem při pomalých otáčkách).

  • Poté necháme odstát 3 minuty (důležitý krok).

  • Poté vyšleháme při vyšších otáčkách do hladké pevné konzistence.

  • Našlehaný krém ochutíme ochucovací pastou, která se lehce vmíchá špachtlí do ušlehané šlehačky.

  • Krémem se plní forma vyložená piškotem a nechá se zpevnit v lednici nejméně 2 hod (podle velikosti dortu), nebo rychleji pomocí mrazáku nebo nejrychleji pomocí šokového mrazáku.

  • Po vyndání z lednice/mrazáku aplikujeme polevy a zdobíme.

  • Uchováváme v mrazáku, nebo chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.