Recept na vaničku 4 kg:
3480 g Tekutá smetanová báze Royal
320 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
200 g Masala Chai - sušené ochucení (kód: 2970)
Postup:
-
Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucení.
-
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
-
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení.
-
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
-
Dozdobíme povrch zmrzliny mletou skořicí nebo matcha tea a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
Související:
Zmrzlinové cedulky zapichovací - přepisovací, sada 50 ks + fix
cena ks: 1.088,00 Kč
———