34200 g kvalitní voda
6600 g Smetana 33% tuku
5100 g Sušené mléko plnotučné - mlékárna Hlinsko (kód: 2586)
7800 g cukr krupice
2100 g Dextróza (kód: 2126)
2100 g Royal 50 - zmrzlinový základ mléčný za tepla i za studena (kód: 2603)
2100 g Stabilita Plus - doplněk do zmrzlinových receptů (kód: 3078)
Nejprve promícháme dohromady všechny suché ingredience.
Výslednou suchou směs dobře zamícháme do vody a smetany a výslednou tekutou směs nalijeme do pasterizátoru (nebo lze suché ingredience zamíchat až během pasterace: sušené mléko při dosažení teploty vody v pasterizátoru 35 °C a potom cukr s bází při teplotě 45 °C)
Směs se pasteruje automaticky, na několik sekund se dosáhne teploty 85 °C a následně se směs prudce zchladí na 4 °C.
Pro lepší konzistenci doporučujeme nechat zchlazenou směs v pasterizátoru uzrát minimálně 6 hodin (ideálně přes noc) při 4 °C.
———
———
———
———