Smetanová báze Royal: 7,6% tuku, 16,5% cukru, ze sušeného mléka, 60 kg

Smetanová báze Royal: 7,6% tuku, 16,5% cukru, ze sušeného mléka, 60 kg

Příklad receptu na pasterizátor 60 kg:

 34200 g kvalitní voda

   6600 g Smetana 33% tuku

   5100 g Sušené mléko plnotučné - mlékárna Hlinsko (kód: 2586)

   7800 g cukr krupice

   2100 g Dextróza (kód: 2126)

   2100 g Royal 50 - zmrzlinový základ mléčný za tepla i za studena (kód: 2603)

   2100 g Stabilita Plus - doplněk do zmrzlinových receptů (kód: 3078)

 

Postup s pasterizací:

  1. Nejprve promícháme dohromady všechny suché ingredience.

  2. Výslednou suchou směs dobře zamícháme do vody a smetany a výslednou tekutou směs nalijeme do pasterizátoru (nebo lze suché ingredience zamíchat až během pasterace: sušené mléko při dosažení teploty vody v pasterizátoru 35 °C a potom cukr s bází při teplotě 45 °C)

  3. Směs se pasteruje automaticky, na několik sekund se dosáhne teploty 85 °C a následně se směs prudce zchladí na 4 °C.

  4. Pro lepší konzistenci doporučujeme nechat zchlazenou směs v pasterizátoru uzrát minimálně 6 hodin (ideálně přes noc) při 4 °C.