Sušený ztužovač šlehačky k výrobě šlehačkových dortů, které lze uchovávat zamražené a drží tvar i při teplotě v cukrářské vitríně (kolem 4°C). Vyšlehat společně 1 litr vychlazené smetany (kolem 33% tuku) + 200g Wonderpanna.
Semifreddo
Přípravek pro stabilizaci lehkých šlehačkových moučníků s využitím čisté živočišné šlehačky, které ponechává přírodní chuť.
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
60 g Ochucovací pasta Perník (kód: 2542)
50 g Piškotový plát tmavý, 2 ks (kód: 2537)
50 g Poleva s kousky Variegato Perník Lea (kód: 2619)
Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 2495) a Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496)
Při nižší tučnosti smetany je třeba snížit množství přidané vody.
Do tekuté vychlazené šlehačky vmícháme při pomalých otáčkách Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296).
Poté vše společně vyšleháme při vyšších otáčkách do hladké pevné konzistence.
Našlehaný krém se ochutí ochucovací pastou Ochucovací pasta Perník (kód: 2542), která se lehce vmíchá špachtlí do ušlehané šlehačky.
Krémem se plní forma vyložená piškotem.
V polovině krému se protře Poleva s kousky Variegato Perník Lea (kód: 2619) a nechá se zpevnit v mraznici nejméně 2 hod. (podle velikosti dortu).
Šlehačkový dort se po vyndání z mraznice zdobí na povrchu Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 2495) a Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496).
Uchovává se v chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.
1000 g Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
40 g Mascarpone 30 - sušené ochucení (kód: 2352)
400 g Čerstvé mascarpone
50 g Piškotový plát ze směsi Biscuit čokoládový
100 g Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 2495)
20 g Kakao Selecao 22-24% tuku (kód: 2478)
1000 g Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
60 g Ochucovací pasta Vaječný likér Linea (kód: 2549)
50 g Piškotový plát ze směsi Biscuit čokoládový
100 g Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 2495)
50 g Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496)
Croccantové ozdoby apod.
Zmrzlina vyrobená z Zmrzlinová směs Hořká Čokoláda SuperBlack (kód: 2248)
50 g Ochucovací pasta Zlaté rozinky (kód: 2610)
1000 g Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
60 g Ochucovací pasta Muffin (kód: 2356)
50 g Piškotový plát ze směsi Biscuit
50 g Poleva hladká Farcitura Jahoda (kód: 2494)
100 g čerstvé jahody
50 g Cukrářský lesk Gelatina Neutra (kód: 2277)
1000 g Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
120 g Ochucovací pasta Lískový oříšek Italia (kód: 2485)
50 g Piškotový plát ze směsi Biscuit
100 g Farcitura Crem Caramel (kód: 2493)
Čokoládové ozdoby z Čokoláda hořká 58% blok (kód: 2099)
500 g Smetana 33% tuku
100 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
70 g Ochucovací pasta Pistáciové pesto (kód: 2486)
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
60 g Ochucovací pasta Perník (kód: 2542)
50 g Piškotový plát světlý
100 g Farcitura Crem Caramel (kód: 2493)
50 g Poleva s kousky Variegato Perník Lea (kód: 2619)
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
40 g Ochucovací pasta Vanilka Zlatá Madagaskar (kód: 2384)
50 g Piškotový plát tmavý, 2 ks (kód: 2537)
Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496) ochucená Ochucovací pasta Vanilka Zlatá Madagaskar (kód: 2384)
Při nižší tučnosti smetany je třeba snížit množství přidané vody.
Do tekuté vychlazené šlehačky vmícháme při pomalých otáčkách Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296).
Našlehaný krém se ochutí ochucovací pastou Ochucovací pasta Vanilka Zlatá Madagaskar (kód: 2384), která se lehce vmíchá špachtlí do ušlehané šlehačky.
Krémem se plní forma vyložená piškotem.
A poté se nechá se zpevnit v mraznici nejméně 2 hod. (podle velikosti dortu).
Šlehačkový dort se po vyndání z mraznice zdobí na povrchu Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496) ochucená Ochucovací pasta Vanilka Zlatá Madagaskar (kód: 2384).
A uchovává v chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.
1000 g Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
80 g Ochucovací pasta Oříšková čokoláda Gianduja (kód: 2556)
100 g Piškotový plát ze směsi Biscuit čokoládový
50 g Poleva hladká Farcitura Meruňka (kód: 2416)
100 g Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 2495)
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
40 g Tvaroh Cheesecake 40 - sušené ochucení (kód: 2523)
Odebereme si polevy Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 2495) a Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496) do plastovéých mís a ohřejeme v mikrovlnné troubě na 35 °C.
Rozehřáté polevy lehce promícháme cukrářskou špachtlí.
Zmrazený dezert vyjmeme z formy a položíme jej na cukrářský rošt.
Začneme na dezert rozlévat polevy směrem od středu k okrajům. Pokryjeme zatím pouze 2/3 plochy.
Špachtlí rozetřeme polevy tak aby vytvořily mramorování a směrem k nepolité 1/3 dezertu. Tím získáme hladké pokrytí celého moučníku.
Pomocí špachtle přeneseme dezert na servírovací podložku.
Pro optimální ztuhnutí polevy uložíme dezert do mrazáku (-18 °C) nebo použijeme šokové mrazení.
Po vyjmutí z mrazáku zdobíme libovolnou dekorací.
Všechny suroviny na tvarohový krém společně vyšleháme.
Obdélníkovou či kulatou formu dortu prokládáme postupně piškotem a tvarohovým krémem a poté necháme zamrazit.
Šlehačkové deserty - šarloty po vyndání z mrazničky zdobíme Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 2495) a Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496) a uchováváme v chladící vitríně.
1000 g Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
40 g Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo (kód: 2252)
40 g Ochucovací pasta Lískový oříšek Italia (kód: 2485)
50 g Piškotový plát tmavý, 2 ks (kód: 2537)
Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496) a Pistáciová drť dekorační.
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
Při nižší tučnosti smetany je třeba snížit množství přidané vody.
Do tekuté vychlazené šlehačky vmícháme ruční metlou (nebo šlehačem při pomalých otáčkách) Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296).
Poté vyšleháme při vyšších otáčkách do hladké pevné konzistence.
Našlehaný krém ochutíme ochucovací pastou, která se lehce vmíchá špachtlí do ušlehané šlehačky.
Krémem se plní forma vyložená piškotem a nechá se zpevnit v lednici nejméně 2 hod (podle velikosti dortu), nebo rychleji pomocí mrazáku nebo nejrychleji pomocí šokového mrazáku.
Po vyndání z lednice/mrazáku aplikujeme polevy a zdobíme.
Uchováváme v mrazáku, nebo chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
50 g Ochucovací pasta Káva Espresso (kód: 2365)
50 g Piškotový plát světlý
100 g Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496)
50 g Náplň krémová Cremosette Lískový oříšek (kód: 3233)
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
55 g Tvaroh Cheesecake 40 - sušené ochucení (kód: 2523)
50 g Sušenky rozdrobené
50 g Máslo změklé
100 g Poleva hladká Farcitura Jahoda (kód: 2494)
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
90 g Ochucovací pasta Muffin (kód: 2356)
40 g Ochucovací pasta Lesní plody (kód: 2686)
50 g Piškotový plát světlý
100 g Poleva s kousky Lesní plody (kód: 2437)
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
90 g Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo (kód: 2617)
50 g Piškotový plát tmavý
100 g Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496)
50 g Pistáciová drť dekorační
Připravili jsme pro Vás výběr oblíbených surovin pro výrobu zákusků...
Šlehačkový krém Mascarpone:
Podklad:
Poleva:
Zdobení:
Šlehačkový krém Pistáciový:
Šlehačkový krém Vanilkový:
Podklad:
Středová vrstva:
Poleva:
Zdobení:
Šlehačkový krém Cheesecake:
Podklad:
Poleva:
Zdobení:
250 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
275 g vejce
25 g kvalitní voda
25 g cukr krupice
20 g Kakao Selecao 22-24% tuku (kód: 2478)
40 g kvalitní voda
100 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
500 g vychlazená Smetana 33% tuku
20 g Jogurt Yogo 30 - sušené ochucení (kód: 2259)
60 g Stabilizátor ovoce Fruitnova (kód: 2217)
150 g cukr krupice
300 g vařící kvalitní voda
490 g pokrájené nebo rozmixované čerstvé jahody nebo mražené ovoce
250 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
275 g vejce
25 g kvalitní voda
25 g cukr krupice
20 g Kakao Selecao 22-24% tuku (kód: 2478)
40 g kvalitní voda
100 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
500 g vychlazená Smetana 33% tuku
20 g Jogurt Yogo 30 - sušené ochucení (kód: 2259)
330 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
215 g vejce
50 g kvalitní voda
100 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
500 g vychlazená Smetana 33% tuku
60 g Ochucovací pasta Pistácie Extra (kód: 2393)
250 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
275 g vejce
25 g kvalitní voda
25 g cukr krupice
20 g Kakao Selecao 22-24% tuku (kód: 2478)
40 g kvalitní voda
500 g vychlazená Smetana 33% tuku
100 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
20 g Jogurt Yogo 30 - sušené ochucení (kód: 2259)
Obdélníkovou formu prokládáme postupně piškotem a jogurtovým krémem a poté necháme zchladit a zpevnit 1 - 5 hod. v lednici.
5 g Želé poleva čirá Crystal (kód: 1746)
38 g moučkový cukr krupice
250 g kvalitní voda
Želé smícháme s cukrem a nasypeme do vařící vody, vaříme asi 1-2 minuty.
250 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
275 g vejce
25 g kvalitní voda
25 g cukr krupice
50 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
250 g Smetana 33% tuku
25 g Ochucovací pasta Pistácie Extra (kód: 2393)
200 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
250 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
275 g vejce
25 g kvalitní voda
25 g cukr krupice
Popř.přidáme
20 g Kakao Selecao 22-24% tuku (kód: 2478)
40 g kvalitní voda
500 g vychlazená Smetana 33% tuku
100 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
20 g Jogurt Yogo 30 - sušené ochucení (kód: 2259)
Obdélníkovou či kulatou formu dortu prokládáme postupně piškotem a krémem a poté necháme zamrazit.
Šlehačkové deserty - šarloty po vyndání z mrazničky zdobíme a uchováváme v chladící vitríně.
20 g Želé poleva čirá Crystal (kód: 1746)
1000 g kvalitní voda
150 g cukr krupice
Povrch zmraženého šlehačkového desertu posypeme výrobkem Stabilizátor ovoce Bindogel (kód: 1762). Zmražené nebo čerstvé ovoce prosypeme cca 10 g výrobku Stabilizátor ovoce Bindogel (kód: 1762) a pokryjeme povrch desertu. Pomalu zaléváme připraveným, teplým Želé Crystal.
1000 g Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
30 g Jogurt Yogo 30 - sušené ochucení (kód: 2259)
400 g Jogurt čerstvý bílý
50 g Piškotový plát ze směsi Biscuit
100 g Zrcadlová poleva Malinová (kód: 2497)
Čokoládové ozdoby z Čokoláda hořká 58% blok (kód: 2099)
5 g Cukrářský lesk Gelatina Neutra (kód: 2277)
500 g Smetana 33% tuku
100 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
70 g Ochucovací pasta Malina Extra (kód: 2444)
30 g Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 2495)
1000 g Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
30 g Jogurt Yogo 30 - sušené ochucení (kód: 2259)
400 g Jogurt čerstvý bílý
300 g Piškotový plát ze směsi Biscuit
100 g Poleva s kousky Marakuja (kód: 2436)
5 g Cukrářský lesk Gelatina Neutra (kód: 2277)
1000 g Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
40 g Ochucovací pasta Vanilka Zlatá Madagaskar (kód: 2384)
50 g Piškotový plát ze směsi Biscuit čokoládový
100 g Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 2495)
Čokoládové ozdoby z Čokoláda hořká 58% blok (kód: 2099)
5 g Cukrářský lesk Gelatina Neutra (kód: 2277)
500 g Smetana 33% tuku
100 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
20 g Ochucovací pasta Káva Espresso (kód: 2365)