Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty - 2 kg

Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty - 2 kg

Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty - 2 kg
kg bez DPH: 399,00 Kč
kg s DPH: 458,85 Kč
prodejní ks s DPH: 917,70 Kč
prodejní ks bez DPH: 798,00 Kč

dávkování: 200 g/kg základu
cena dávky bez DPH: 79,80 Kč
skladem


Sušený ztužovač šlehačky k výrobě šlehačkových dortů, které lze uchovávat zamražené a drží tvar i při teplotě v cukrářské vitríně (kolem 4°C). Vyšlehat společně 1 litr vychlazené smetany (kolem 33% tuku) + 200g Wonderpanna.

Semifreddo

Přípravek pro stabilizaci lehkých šlehačkových moučníků s využitím čisté živočišné šlehačky, které ponechává přírodní chuť.

Šlehačkový dort zamražený - Perník

Krém Perník:

1000 g    vychlazená Smetana 33% tuku

  200 g   Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)

     60 g   Ochucovací pasta Perník (kód: 2542)

     50 g   Piškotový plát tmavý, 2 ks (kód: 2537)

     50 g   Poleva s kousky Variegato Perník Lea (kód: 2619)

 Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 2495) a Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496)

Při nižší tučnosti smetany je třeba snížit množství přidané vody.

Postup:

 


 

 

 

Semifreddo Tiramisú

Suroviny

1000 g Smetana 33% tuku
  200 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
    40 g Mascarpone 30 - sušené ochucení (kód: 2352)
  400 g Čerstvé mascarpone
    50 g Piškotový plát ze směsi Biscuit čokoládový
  100 g Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 2495)
    20 g Kakao Selecao 22-24% tuku (kód: 2478)

Bagna caffé

Postup

Semifreddo Zimní tajemství

Suroviny

1000 g Smetana 33% tuku
  200 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
    60 g Ochucovací pasta Vaječný likér Linea (kód: 2549)
    50 g Piškotový plát ze směsi Biscuit čokoládový
  100 g Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 2495)
    50 g Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496)
Croccantové ozdoby apod.

Srdce dortu

Zmrzlina vyrobená z Zmrzlinová směs Hořká Čokoláda SuperBlack (kód: 2248)
50 g Ochucovací pasta Zlaté rozinky (kód: 2610)

Zvlhčující poleva na piškot

  • Svaříme 120 g cukr krupice ve 100 g kvalitní voda a následně ochutíme 44 g Rumu.

Postup

Dort Primavera

Suroviny

1000 g Smetana 33% tuku
  200 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
    60 g Ochucovací pasta Muffin (kód: 2356)
    50 g Piškotový plát ze směsi Biscuit
    50 g Poleva hladká Farcitura Jahoda (kód: 2494)
  100 g čerstvé jahody
    50 g Cukrářský lesk Gelatina Neutra (kód: 2277)

Zvlhčující poleva na piškot

  • Svaříme 120 g cukr krupice ve 100 g kvalitní voda a následně ochutíme 44 g likéru Maraschino. 

Postup

Dort Sabauda

Suroviny

1000 g Smetana 33% tuku
  200 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
  120 g Ochucovací pasta Lískový oříšek Italia (kód: 2485)
    50 g Piškotový plát ze směsi Biscuit
  100 g Farcitura Crem Caramel (kód: 2493)
Čokoládové ozdoby z Čokoláda hořká 58% blok (kód: 2099)

Srdce dortu

500 g Smetana 33% tuku
100 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
  70 g Ochucovací pasta Pistáciové pesto (kód: 2486)

Zvlhčující poleva na piškot

Postup

  • Vyšleháme šlehačku se  Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296).
  • Do šlehačky vmícháme špachtlí Ochucovací pasta Lískový oříšek Italia (kód: 2485).
  • Dno formy vyložíme piškotem o stejném průměru jako pistáciové srdce a zvlhčíme ho Bagna lískový oříšek.
  • Na piškot vložíme předem připravené pistáciové srdce, které přikryjeme tenkým piškotovým plátem.
  • Přidáme druhou polovinu lískooříškové šlehačky a pečlivě doplníme formu.
  • Zmrazíme na - 20 ºC.
  • Poté ozdobíme povrch dortu Farcitura Crem Caramel (kód: 2493).
  • Dozdobíme Čokoládovýmí ozdobami.
  • Uchováváme při teplotě + 4 ºC.

Perníkový dort

Krém Perník

 1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
   200 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
     60 g Ochucovací pasta Perník (kód: 2542)
     50 g Piškotový plát světlý
   100 g Farcitura Crem Caramel (kód: 2493)
     50 g Poleva s kousky Variegato Perník Lea (kód: 2619)

Postup

  • Do tekuté vychlazené šlehačky vmícháme při pomalých otáčkách Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296) .
  • Poté vše společně vyšleháme při vyšších otáčkách do hladké pevné konzistence.
  • Našlehaný krém se ochutí ochucovací pastou LEAGEL, která se lehce špachtlí vmíchá do ušlehané šlehačky.
  • Krémem se plní forma vyložená piškotem.
  • V polovině krému se protře Poleva s kousky Variegato Perník Lea (kód: 2619) a nechá se zpevnit v lednici nejméně 2 hod. (podle velikosti dortu).
  • Šlehačkový dort se po vyndání z lednice zdobí na povrchu Farcitura Crem Caramel (kód: 2493).
  • A uchovává v chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.

Šlehačkový dort zamražený - Vanilka

Krém Vanilka:

1000 g    vychlazená Smetana 33% tuku

 200 g  Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)

    40 g  Ochucovací pasta Vanilka Zlatá Madagaskar (kód: 2384)

    50 g  Piškotový plát tmavý, 2 ks (kód: 2537)

 Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496) ochucená  Ochucovací pasta Vanilka Zlatá Madagaskar (kód: 2384)

Při nižší tučnosti smetany je třeba snížit množství přidané vody.

Postup:

  • Krémem se plní forma vyložená piškotem.

  • A poté se  nechá se zpevnit v mraznici nejméně 2 hod. (podle velikosti dortu).

  • Šlehačkový dort  se po vyndání z mraznice zdobí na povrchu Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496) ochucená Ochucovací pasta Vanilka Zlatá Madagaskar (kód: 2384).

  • A uchovává v chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.

Šlehačkový dort Sacher

Suroviny

1000 g Smetana 33% tuku
  200 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
    80 g Ochucovací pasta Oříšková čokoláda Gianduja (kód: 2556)
  100 g Piškotový plát ze směsi Biscuit čokoládový
    50 g Poleva hladká Farcitura Meruňka (kód: 2416)
  100 g Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 2495)

Zvlhčující poleva na piškot

Postup

 

 

Šlehačkové Semifreddo tvarohové

Tvarohový krém

1000 g     vychlazená Smetana 33% tuku

  200 g     Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)

    40 g      Tvaroh Cheesecake 40 - sušené ochucení (kód: 2523)

Zdobení povrchu :

  •  Odebereme si polevy Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 2495) a  Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496) do plastovéých mís a ohřejeme v mikrovlnné troubě na 35 °C.

  •  Rozehřáté polevy lehce promícháme cukrářskou špachtlí.

  •  Zmrazený dezert vyjmeme z formy a položíme jej na cukrářský rošt.

  •  Začneme na dezert rozlévat polevy směrem od středu k okrajům. Pokryjeme zatím pouze 2/3 plochy.

  •  Špachtlí rozetřeme polevy tak aby vytvořily mramorování a  směrem k nepolité 1/3 dezertu. Tím získáme hladké pokrytí celého moučníku.

  •  Pomocí špachtle přeneseme dezert na servírovací podložku.

  •  Pro optimální ztuhnutí polevy uložíme dezert do mrazáku (-18 °C) nebo použijeme šokové mrazení.

  •  Po vyjmutí z mrazáku zdobíme libovolnou dekorací.

Postup:

  • Všechny suroviny na tvarohový krém společně vyšleháme.

  • Obdélníkovou či kulatou formu dortu prokládáme postupně piškotem a tvarohovým krémem a poté necháme zamrazit.

  • Šlehačkové deserty - šarloty po vyndání z mrazničky zdobíme Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 2495)  a Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496)  a uchováváme v chladící vitríně.

Šlehačkové Semifreddo Pistácie a Oříšek

Suroviny

1000 g Smetana 33% tuku

 200 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)

     40 g Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo (kód: 2252)

     40 g Ochucovací pasta Lískový oříšek Italia (kód: 2485)

     50 g Piškotový plát tmavý, 2 ks (kód: 2537)

Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496) a  Pistáciová drť dekorační.

 

Postup přípravy dortu:

 

Ztužení šlehačkových dortů - Ztužovač Wonderpanna

Pro chlazené šlehačkové dorty:

1000 g    vychlazená Smetana 33% tuku

 200 g    Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)

Při nižší tučnosti smetany je třeba snížit množství přidané vody.

 

Postup:

  • Do tekuté vychlazené šlehačky vmícháme ruční metlou (nebo šlehačem při pomalých otáčkách) Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296).

  • Poté vyšleháme při vyšších otáčkách do hladké pevné konzistence.

  • Našlehaný krém ochutíme ochucovací pastou, která se lehce vmíchá špachtlí do ušlehané šlehačky.

  • Krémem se plní forma vyložená piškotem a nechá se zpevnit v lednici nejméně 2 hod (podle velikosti dortu), nebo rychleji pomocí mrazáku nebo nejrychleji pomocí šokového mrazáku.

  • Po vyndání z lednice/mrazáku aplikujeme polevy a zdobíme.

  • Uchováváme v mrazáku, nebo chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.

Šlehačkový Kávový dort

Krém Káva

1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
  200 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
    50 g Ochucovací pasta Káva Espresso (kód: 2365)
    50 g Piškotový plát světlý
  100 g Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496)
    50 g Náplň krémová Cremosette Lískový oříšek (kód: 3233)

Postup

  • Do tekuté vychlazené šlehačky vmícháme při pomalých otáčkách Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296).
  • Poté vše společně vyšleháme při vyšších otáčkách do hladké pevné konzistence.
  • Našlehaný krém se ochutí ochucovací pastou LEAGEL, která se lehce špachtlí vmíchá do ušlehané šlehačky.
  • Krémem se plní forma vyložená piškotem.
  • V polovině krému se protře Náplň krémová Cremosette Lískový oříšek (kód: 3233) a nechá se zpevnit v lednici nejméně 2 hod. (podle velikosti dortu).
  • Šlehačkový dort Bavarese se po vyndání z lednice zdobí na povrchu Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496) .
  • A uchovává v chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.

 

 

Šlehačkový dort Cheese Cake

Krém Cheesecake

1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
  200 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
    55 g Tvaroh Cheesecake 40 - sušené ochucení (kód: 2523)
    50 g Sušenky rozdrobené
    50 g Máslo změklé
  100 g Poleva hladká Farcitura Jahoda (kód: 2494)

Postup

Šlehačkový dort Lesní plody

Krém Lesní plody

 1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
   200 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
     90 g Ochucovací pasta Muffin (kód: 2356)
     40 g Ochucovací pasta Lesní plody (kód: 2686)
     50 g Piškotový plát světlý
   100 g Poleva s kousky Lesní plody (kód: 2437)

Postup

  • Do tekuté vychlazené šlehačky vmícháme při pomalých otáčkách Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296) .
  • Poté vše společně vyšleháme při vyšších otáčkách do hladké pevné konzistence.
  • Našlehaný krém se ochutí 1/2 pastou Ochucovací pasta Muffin (kód: 2356) a 1/2 pastou Ochucovací pasta Lesní plody (kód: 2686), které se lehce vmíchají do ušlehané šlehačky.
  • Krémem se plní forma vyložená piškotem. Obě vrstvy krému se oddělí další vrstvou piškotu.
  • Dort se nechá zpevnit v lednici nejméně 2 hod. (podle velikosti dortu).
  • Šlehačkový dort Bavarese se po vyndání z lednice zdobí  Poleva s kousky Lesní plody (kód: 2437)
  • A uchovává v chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.

Šlehačkový Pistáciový dort

Krém Pistácie

1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
  200 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
    90 g Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo (kód: 2617)
    50 g Piškotový plát tmavý
  100 g Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496)
    50 g Pistáciová drť dekorační

Postup

  • Do tekuté vychlazené šlehačky vmícháme při pomalých otáčkách Bavarese Neutro - šlehačkové šarloty .
  • Poté vše společně vyšleháme při vyšších otáčkách do hladké pevné konzistence.
  • Našlehaný krém se ochutí ochucovací pastou Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo (kód: 2617), která se lehce špachtlí vmíchá do ušlehané šlehačky.
  • Krémem se plní forma vyložená piškotem a nechá se zpevnit v lednici nejméně 2 hod. (podle velikosti dortu).
  • Šlehačkový dort Bavarese se po vyndání z lednice zdobí Zrcadlová poleva Pistácie (kód: 2683) na povrchu a Pistáciová drť dekorační postraně.
  • A uchovává v chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.

 

 

Oblíbené suroviny pro výrobu zákusků

Připravili jsme pro Vás výběr oblíbených surovin pro výrobu zákusků...

Oblíbený ztužovač živočišné šlehačky:

Oblíbené polevy zrcadlově lesklé (drží i na stranách dortu):

Oblíbené polevy želatinové (na povrch nebo dovnitř dortu):

Oblíbené polevy křupavé (při pokojové teplotě tenká křupavá vrstva):

Oblíbené polevy s kousky (obsahují kousky ovoce nebo křupínků, vhodné na potvrch nebo dovnitř dezertu):

Oblíbené suroviny pro ošetření čerstvého nebo mraženého ovoce:

Oblíbený dortový korpus na pečení dortů:

Šlehačkový dort Sofia

Recept

Šlehačkový krém Mascarpone:

Podklad:

  • Cukrářské piškoty Savoiardi.
  • Kávový sirup.

Poleva:

Zdobení:

Postup

  • Připravte si krém Mascarpone v potřebném množství podle formy - vyšlehejte všechny ingredience najednou.
  • Položte cukrářské piškoty (zvlhčené kávovým sirupem) na dno 16x16 cm čtvercové ocelové formy.
  • Nalijte krém Mascarpone do formy až asi 3 milimetry pod vrchní hranu.
  • Dejte celé zmrazit, dokud tento korpus neztvrdne.
  • Pro dekorativní spirálu (nebo jiný dekorativní tvar), nalijte část krému do odpovídající silikonové formy a dejte také zmrazit.
  • Připravte kávovou polevu promícháním Poleva krémová Loveria Káva (kód: 2818) a rozehřáté Poleva křupavá stracciatella - káva (kód: 2399),
  • Polijte povrch dortu až po okraj formy a vložte zpět do mrazícího zařízení na 10 minut.
  • Vyzdobte si povrch pomocí Poleva krémová Loveria Bílá čokoláda (kód: 2314) a spirály z krému Mascarpone.

Šlehačkový dort Virginia

Recept

Šlehačkový krém Pistáciový:

Šlehačkový krém Vanilkový:

Podklad:

  • světlý piškotový plát

Středová vrstva:

Poleva:

Zdobení:

  • Pistáciová drť dekorační
  • Několik pistáciových oříšků.

Postup

  • Připravte si krém Pistáciový a Vanilkový v potřebném množství podle formy - vyšlehejte všechny ingredience najednou.
  • Vykrojte světlý piškotový plát kruhovou formou o průměru 16 cm a následně plát vložte na dno formy o průměru 18 cm (výška 4 cm). Formu doporučujeme vyložit podél vnitřní strany dortovou páskou o stejné výšce jako forma.
  • Nalijte krém Pistáciový do formy, zarovnejte, nechte 10 min zatuhnout v šokeru a na ztuhlý povrch natřete vrstvu Poleva s kousky Pomeranč s kůrou (kód: 2820).
  • Nechte opět 10 minut zamrznout a poté nalijte vrstvu Vanilkového krému až po okraj formy, zahlaďte povrch cukrářskou stěrkou dejte celý korpus zamrazit, dokud neztvrdne.
  • Připravte pistáciovou polevu ohřátím Náplň krémová Cremosette Pistácie (kód: 3234) na 35 °C.
  • Vyjměte dort z formy, umístěte na mřížku a polijte tekutou polevou celý povrch dortu včetně stran. 
  • Vyzdobte si povrch pomocí Pistáciová drť dekorační, několika pistáciových oříšků a dekorací z bílé čokolády.

Šlehačkový dort VIVIENNE

Recept

Šlehačkový krém Cheesecake:

Podklad:

Poleva:

Zdobení:

  • Několik malin.
  • Kroužky z bílé čokolády.

Postup

  • Připravte si krém Cheesecake v potřebném množství podle formy - vyšlehejte všechny ingredience najednou.
  • V misce promíchejte Mini sušenky Cheesecake - zdobení zmrzliny a zákusků (kód: 3162)Poleva krémová Loveria Bílá čokoláda (kód: 2314) a rozehřátou Poleva křupavá stracciatella - bílá čokoláda (kód: 2396) a vyložte s touto směsí dno formy o průměru 18 cm (výška 4 cm) a nechte zamrazit. Formu doporučujeme vyložit podél vnitřní strany dortovou páskou o stejné výšce jako forma.
  • Natřete na spodní vrstvu Poleva s kousky Malina (kód: 2380) a nechte opět na chvíli zatuhnout.
  • Nalijte krém Cheesecake do formy až cca 3 mm pod okraj formy, zahlaďte povrch cukrářskou stěrkou a dejte celý korpus zamrazit, dokud neztvrdne.
  • Polijte povrch tekutou polevou až po okraj formy a dejte opět zamrazit.
  • Vyndejte z formy a ozdobte povrch pomocí malin a kroužků z bílé čokolády.

Jogurtový dortík

Piškotový plát hnědý

250 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
275 g vejce
  25 g kvalitní voda
  25 g cukr krupice

  • Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.

20 g Kakao Selecao 22-24% tuku (kód: 2478)
40 g kvalitní voda

  • Kakao Selecao 22-24% tuku (kód: 2478) smícháme s vodou na hladkou směs a vmícháme do našlehané světlé piškotové směsi.
  • Poté ihned natřeme na vymazaný plech a pečeme při 250 ºC, 6 minut.
  • Z tohoto množství vyrobíme 1 plát  - 60 x 80 cm.

Jogurtový krém

  100 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
  500 g vychlazená Smetana 33% tuku
    20 g Jogurt Yogo 30 - sušené ochucení (kód: 2259)

  • Vše společně vyšleháme.

Ovocný přeliv

  60 g Stabilizátor ovoce Fruitnova (kód: 2217)
150 g cukr krupice
300 g vařící kvalitní voda
490 g pokrájené nebo rozmixované čerstvé jahody nebo mražené ovoce

Postup

  • Z piškotového plátu vykrojíme 4 kolečka o průměru 10 cm.
  • Na první kolečko naneseme špičkou jogurtový krém.
  • Na další 2 kolečka piškotu naneseme další vrstvy jogurtového krému. Vrchní kolečko piškotu jogurtovým krémem potřeme a povrch zalijeme hustším přelivem ovoce ve  Stabilizátor ovoce Fruitnova (kód: 2217).
  • Dozdobíme šlehačkou, čerstvým ovocem, lístkem máty apod.

Jogurtové pohárky

Piškotový plát hnědý

250 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
275 g vejce
  25 g kvalitní voda
  25 g cukr krupice

  •  Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.

20 g Kakao Selecao 22-24% tuku (kód: 2478)
40 g kvalitní voda

  • Kakao s vodou smícháme na hladkou směs a vmícháme do našlehané světlé piškotové směsi.
  • Poté ihned natřeme na vymazaný plech a pečeme při 250 ºC, 6 minut.
  • Z tohoto množství vyrobíme 1 plát (60 x 80 cm).

Jogurtový krém

 100 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
 500 g vychlazená Smetana 33% tuku
   20 g Jogurt Yogo 30 - sušené ochucení (kód: 2259)

  • Vše společně vyšleháme.
  • Pohárky nebo obdélníkovou či kulatou formu dortu prokládáme postupně piškotem a krémem a poté necháme zamrazit.
  • Šlehačkové deserty - šarloty po vyndání z mrazničky zdobíme a uchováváme v chladící vitríně.

Pistáciová polokoule s marcipánem

Dortový korpus hnědý (na 1 dortový korpus Ø 26 cm)

  330 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
  215 g vejce
    50 g kvalitní voda

  • Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.
  • rozmícháme 20 g Kakao Selecao 22-24% tuku (kód: 2478) + 50 g kvalitní voda a vmícháme do našlehané hmoty.
  • Pečeme při 200 ºC, 30 min. bez větrání, poté 15 min. s větráním.

Pistáciový krém

  100 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
  500 g vychlazená Smetana 33% tuku
    60 g Ochucovací pasta Pistácie Extra (kód: 2393)

Postup

  • Na dortovou podložku vložíme plát hnědého piškotového dortového korpusu o výšce 1,5 cm.
  • Na piškot navršíme Pistáciový krém a uhladíme na úhledný kopeček.
  • Překryjeme tenkou vrstvou hnědého piškotu o výšce 0,5 cm, který rozřízneme na čtvrtky a zatlačíme na kopeček.
  • Připravený dort uložíme do ledničky na cca 2 hodiny zpevnit.
  • Po vyndání z lednice dort potáhneme pravým marcipánem a dozdobíme marcipánovými ozdobami.

Jogurtové kostky

Piškotový plát hnědý

250 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
275 g vejce
  25 g kvalitní voda
  25 g cukr krupice

  •  Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.

20 g Kakao Selecao 22-24% tuku (kód: 2478)
40 g kvalitní voda

  • Kakao s vodou smícháme na hladkou směs a vmícháme do našlehané světlé piškotové směsi.
  • Poté ihned natřeme na vymazaný plech a pečeme při 250 ºC, 6 minut.
  • Z tohoto množství vyrobíme 1 plát  - 60 x 80 cm.

Jogurtový krém

  500 g vychlazená Smetana 33% tuku
  100 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
    20 g Jogurt Yogo 30 - sušené ochucení (kód: 2259)

  • Vše společně vyšleháme.
  • Obdélníkovou formu prokládáme postupně piškotem a jogurtovým krémem a poté necháme zchladit a zpevnit 1 - 5 hod. v lednici.

   Želé poleva čirá

    5 g Želé poleva čirá Crystal (kód: 1746)
   38 g moučkový cukr krupice
 250 g kvalitní voda  

Želé smícháme s cukrem a nasypeme do vařící vody, vaříme asi 1-2 minuty.

  • Po vyndání z lednice poklademe dortový základ čerstvým ovocem a zalijeme želé polevou
  • Hotové Jogurtové kostky uchováváme v chladící vitríně při teplotě +2 ºC až + 4 ºC.

 

 

Semifreddo - pistáciové

Piškotový plát

250 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
275 g vejce
  25 g kvalitní voda
  25 g cukr krupice

  • Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.
  • Poté ihned natřeme na plech a pečeme při 250 ºC 6 minut.
  • Z tohoto množství vyrobíme 1 plát  - 60 x 80 cm.

Pistáciový krém

    50 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
  250 g Smetana 33% tuku
    25 g Ochucovací pasta Pistácie Extra (kód: 2393)

Postup

  • Do šlehačky vmícháme Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296), vodu a ochucovací pastu. Vše společně vyšleháme.
  • Formu na semifreddo prokládáme postupně piškotem a krémem a necháme mrazit 1 - 5 hod. (podle velikosti formy).
  • Všechny nádoby a formy se před šleháním důkladně vychladí.
  • Šlehačkové dezerty se po vyndání z mrazničky zdobí a uchovávají v chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.

Ztužení šlehačkových dortů

Pro chlazené šlehačkové dorty

  200 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku

Postup

  • Do tekuté šlehačky vmícháme Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296). Vše společně vyšleháme.
  • Našlehaný krém se ochutí ochucovací pastou, která se lehce vmíchá do ušlehané šlehačky.
  • Krémem se plní forma vyložená piškotem a nechá se zpevnit v mrazáku 1 - 5 hod. (podle velikosti dortu).
  • Šlehačkové dezerty se po vyndání z mrazáku zdobí a uchovávají v chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.

Šlehačkové dezerty jogurtové

Piškotový plát světlý nebo hnědý:

250 g      Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)

275 g       vejce

  25 g       kvalitní voda

  25 g       cukr krupice

  •  Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.

Popř.přidáme

20 g       Kakao Selecao 22-24% tuku (kód: 2478)

40 g       kvalitní voda

  • Kakao s vodou smícháme na hladkou směs a vmícháme do našlehané světlé piškotové směsi.
  • Poté ihned natřeme na vymazaný plech a pečeme při 250 ºC, 6 minut.
  • Z tohoto množství vyrobíme 1 plát  - 60 x 80 cm.

Jogurtový krém

 500 g     vychlazená Smetana 33% tuku

 100 g     Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)

   20 g     Jogurt Yogo 30 - sušené ochucení (kód: 2259)

  • Vše společně vyšleháme.
  • Obdélníkovou či kulatou formu dortu prokládáme postupně piškotem a krémem a poté necháme zamrazit.

  • Šlehačkové deserty - šarloty po vyndání z mrazničky zdobíme a uchováváme v chladící vitríně.

Želé Crystal

 20 g     Želé poleva čirá Crystal (kód: 1746)

1000 g     kvalitní voda

  150 g     cukr krupice

Postup:

  • Želé Crystal smícháme s cukrem a nasypeme do vařící vody.
  • Vaříme asi 1-2 minuty.

Povrch zmraženého šlehačkového desertu posypeme výrobkem Stabilizátor ovoce Bindogel (kód: 1762). Zmražené nebo čerstvé ovoce prosypeme  cca 10 g výrobku Stabilizátor ovoce Bindogel (kód: 1762) a pokryjeme povrch desertu. Pomalu zaléváme připraveným, teplým Želé Crystal.

Dort Luna Rossa

Suroviny

1000 g Smetana 33% tuku
  200 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
    30 g Jogurt Yogo 30 - sušené ochucení (kód: 2259)
  400 g Jogurt čerstvý bílý
    50 g Piškotový plát ze směsi Biscuit
  100 g Zrcadlová poleva Malinová (kód: 2497)
Čokoládové ozdoby z Čokoláda hořká 58% blok (kód: 2099)
      5 g Cukrářský lesk Gelatina Neutra (kód: 2277)

Malinové srdce uvnitř

500 g Smetana 33% tuku
100 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
  70 g Ochucovací pasta Malina Extra (kód: 2444)
  30 g Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 2495)

  • Vyšleháme šlehačku se Semifreddo Neutro, vodou, ochutíme Ochucovací pasta Malina Extra (kód: 2444)
  • Naplníme formičku a zmrazíme na - 20 ºC. 

Bagna malina

Postup přípravy dortu

 

Dort Jogurt Marakuja

Suroviny

1000 g Smetana 33% tuku
  200 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
    30 g Jogurt Yogo 30 - sušené ochucení (kód: 2259)
  400 g Jogurt čerstvý bílý
  300 g Piškotový plát ze směsi Biscuit
  100 g Poleva s kousky Marakuja (kód: 2436)
      5 g Cukrářský lesk Gelatina Neutra (kód: 2277)

Poleva na zvlhčení piškotu

  • Svaříme 120 g cukr krupice ve 100 g kvalitní voda a následně ochutíme 44 g Likéru maraschino. 

Postup

 

Polokoule Samba

Suroviny

1000 g Smetana 33% tuku
  200 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
    40 g Ochucovací pasta Vanilka Zlatá Madagaskar (kód: 2384)
    50 g Piškotový plát ze směsi Biscuit čokoládový
  100 g Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 2495)
Čokoládové ozdoby z Čokoláda hořká 58% blok (kód: 2099)
      5 g Cukrářský lesk Gelatina Neutra (kód: 2277)

Kávové srdce

500 g Smetana 33% tuku
100 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
  20 g Ochucovací pasta Káva Espresso (kód: 2365)

Bagna caffé

Postup

Země původu: Itálie
Balení výrobku: 2 kg
Kód: 2296

Složení

Složení výrobku: moučkový cukr amidovaný (kukuřičný škrob), dextróza, modifikovaný škrob (bramborový škrob), sušené mléko odtučněné.
Alergeny:
  • 7 - mléko
Nutriční hodnoty / 100 g:
  • Energie: 375 kcal
  • Sacharidy: 89 g
  • - z toho cukry: 75 g
  • Tuky: 0.1 g
  • Bílkoviny: 5 g
  • Sůl: 0.2 g
  • Sušina: 94.3 g

Recepty k produktu:

Dort Primavera

Dort Primavera

———

Dort Sabauda

Dort Sabauda

———

Perníkový dort

Perníkový dort

———

Jogurtové kostky

Jogurtové kostky

———

Dort Luna Rossa

Dort Luna Rossa

———

Polokoule Samba

Polokoule Samba

———