Ztužovač šlehačky Vaječný likér - na šlehačkové dorty - 3 kg

Ztužovač šlehačky Vaječný likér - na šlehačkové dorty - 3 kg

Ztužovač šlehačky Vaječný likér - na šlehačkové dorty - 3 kg
kg bez DPH: 446,00 Kč
kg s DPH: 499,52 Kč
prodejní ks s DPH: 1.498,56 Kč
prodejní ks bez DPH: 1.338,00 Kč
na objednávku


Parametry

Popis

Směs na výrobu krému s oblíbenou chutí vaječného likéru.

Kvalitně ochucená směs na přípravu šlehačkových dortů a krémů (pouze přimícháte do vody a vychlazené šlehačky), pudinků a pannacotty (pouze přidáte do horkého mléka a smetany) a dokonce z ní vyrobíte i polevu na dorty (pouze přidáte vodu).

Bruselský dort

Základ z třeného těsta (na 1 plát Ø 26 cm)

   100 g    Směs na pečení třeného těsta Sandy (kód: 2413)
     45 g    vejce
     45 g    Máslo 82%
     10 g    kvalitní voda

  • Vše šleháme při středních otáčkách po dobu 3 – 5 min.
  • Pečeme při 190 ºC po dobu 10 min. při puštěném větrání.

Piškotový korpus Bisquit čokoládový (na 1 dortový korpus Ø 26 cm)

     330 g    Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
     216 g    vejce
       50 g    kvalitní voda

  • Vše šleháme při vyšších otáčkách po dobu 8 – 10 min.
  • Nakonec krátce vmícháme směs 20 g Kakao tmavé Selecao 22-24% tuku (kód: 2478) se 40 g kvalitní voda.
  • Vše rychle šleháme 8 - 10 min.
  • Pečeme při 200 ºC, 30 min. bez větrání, poté 15 min. s větráním.

Krém vaječný likér

    100 g    Ztužovač šlehačky Vaječný likér - na šlehačkové dorty (kód: 1725)
    125 g    kvalitní voda 20ºC 
    500 g    našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku

  • Readymix smícháme do hladka s vodou 20 ºC a poté vmícháme do našlehané šlehačky.

Čokoládový krém

    100 g    Čokoládový krém (kód: 202)         
    250 g    vychlazené Mléko plnotučné (3,5% tuku)                        

  • Čokoládový krém smícháme s vychlazeným mlékem a šleháme ve šlehači maximální rychlostí cca 2 min. Tím získáme jemný krém s hebkou našlehanou strukturou.
  • Krémem naplníme sáček na zdobení, necháme vychladit v lednici 5 – 10 min a použijeme k dozdobení povrchu dortu.

Postup

  • Do dortové formy vložíme tenký základ z třeného těsta Sandy, potřeme Poleva hladká Farcitura Meruňka (kód: 2416) a přikryjeme plátem čokoládového korpusu Bisquit.
  • Naplníme polovinou krému připraveného z Readymixu vaječný likér.
  • Vložíme další plát čokoládového korpus (zmenšený o cca 2 cm), formu doplníme zbytkem krému z Readymixu vaječný likér, uhladíme povrch a necháme vychladit a zpevnit v ledničce cca 2 hod.
  • Po vychlazení strany dozdobíme produktem Plátkové mandle. Povrch dozdobíme šlehačkovým krémem.

Čokoládové košíčky

Z tohoto množství vyrobíte 16 ks košíčku o váze 60 g

 

Čokoládová poleva na výrobu košíčku:

320 g  Čokoláda hořká 58% blok (kód: 2099) nebo Křupavé kuličky v hořké čokoládě Bonn (kód: 1736)

  • Rozehřejeme čokoládu a štětečkem ji rozetřeme do všech stran silikonového košíčku.

Krém vaječný likér nebo meruňka:

100 g     Ztužovač šlehačky Vaječný likér - na šlehačkové dorty (kód: 1725) nebo Ztužovač šlehačky Meruňka - na šlehačkové dorty (kód: 1732)

125 g     kvalitní voda 20ºC

500 g     našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku

  • Readymix se smíchá do hladka s vodou min. 20ºC a vmíchá lehce do našlehané šlehačky.

Piškotový plát:

250 g     Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)

275 g      vejce

  25 g       kvalitní voda

  25 g       cukr krupice

  • Pro čokoládový piškot: přidáme 20 g  Kakao tmavé Selecao 22-24% tuku (kód: 2478)  + 40 g kvalitní voda.
  • Piškot doporučujeme zvlhčit slazenou kávou.
  • Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.
  • Poté ihned natřeme na plech a pečeme při 250ºC , 6 minut.
  • Z tohoto množství vyrobíme 1 plát  - 60 x 80 cm.

POSTUP VÝROBY:

Likérový tunel

Základ z třeného těsta

   100 g Směs na pečení třeného těsta Sandy (kód: 2413)
     45 g vejce
     45 g Máslo 82%
     10 g kvalitní voda

  • Vše šleháme při středních otáčkách po dobu 3-5 min.
  • Pečeme při 190 ºC po dobu 10 min. při puštěném větrání.

Základní recept na rolády

280 g Směs na Dorty Royal (kód: 2776)
300 g vejce
100 g kvalitní voda
  60 g pšeničná polohrubá mouka

Světlá roláda (1 Plech 60 x 40 cm)

  • Všechny suroviny se cca 10 min. rychle vyšlehají a nalijí na pečící plech.
  • Čokoládová roláda (1 Plech 60 x 40 cm).
  • Stejný recept jako na světlou roládu, ale přidá se 30 g Kakao a jen 40 g mouky.
  • Teplota pečení: 230-240 °C.
  • Doba pečení: 10-12 min. (puštěné větrání).

Náplňové třešně

  100 g Stabilizátor ovoce Bindogel (kód: 1762)
  200 g cukr krupice se vmíchá
1000 g třešňová šťáva
1500 g odkapaně třešně

Krém Vaječný likér

  200 g Ztužovač šlehačky Vaječný likér - na šlehačkové dorty (kód: 1725)
  200 g kvalitní voda  25 °C
  100 g Likér Vaječný koňak (kód: 2778)
1000 g Smetana 33% tuku našlehaná předem

  • Vše promíchat.

Co si připravit

  • Spodní obdélníkový plát ze směsi Směs na pečení třeného těsta Sandy (kód: 2413).
  • Čokoládový-Roládový plát ze směsi Směs na Dorty Royal (kód: 2776).
  • Proslazené náplňové třešně.
  • Šlehačku s chutí Vaječného likéru.
  • Bílou čokoládovou polevu na dozdobení povrchu.
  • Šlehačku na dozdobení pod čokoládové oválky.
  • Čokoládové oválky s nápisem Eierlikör.
Balení výrobku: 3 kg
Skladování: Po otevření obalu surovinu nabírejte čistým a suchým nástrojem. Poté obal opět dobře uzavřete. Skladujte při pokojové teplotě a v suchu. Jedná se o surovinu s dlouhou trvanlivostí. Datum minimální trvanlivosti je uveden na obalu.
Výrobek je určen pro profesionální výrobu zmrzlin, zákusků a podobných pokrmů.
Kód: 1725

Složení

Složení výrobku: cukr, sušený vaječný žloutek, maltodextrin, želatina, sušená smetana, škrob, modifikovaný škrob, aroma, extrakt z mrkve, sůl.
Alergeny:
  • 7 - mléko
  • 3 - vejce
Nutriční hodnoty / 100 g:
  • Energie: 438 kcal
  • Sacharidy: 68.1 g
  • - z toho cukry: 51.7 g
  • Tuky: 12.1 g
  • - z toho nasycené mastné kyseliny: 1.9 g
  • Bílkoviny: 14.2 g
  • Sůl: 0.66 g
  • Sušina: 95.06 g

Recepty k produktu:

Bruselský dort

Bruselský dort

———

Likérový tunel

Likérový tunel

———