Popis
Bílý prášek s tmavými kousky čokolády. Pro výrobu krému Stracciatela.
Receptura: 200 g směsi + 250 g vody promíchat a přidat 1000 g našlehané šlehačky.
Kvalitně ochucená směs na přípravu šlehačkových dortů a krémů (pouze přimícháte do vody a vychlazené šlehačky), pudinků a pannacotty (pouze přidáte do horkého mléka a smetany) a dokonce z ní vyrobíte i polevu na dorty (pouze přidáte vodu).
Dort Jahody se Stracciatellou (1 plech 60 x 20 cm)
Základní recept na Sacher piškot
600 g Směs na korpus Sacher (kód: 2630)
350 g vejce
50 g kvalitní voda
- Směs se našlehá a do hladka rozetře na plech vyložený pečícím papírem, uhladí se a peče.
- Teplota pečení: 190 °C
- Doba pečení: cca 20 min. s puštěným větráním.
Jahodový krém
140 g Ztužovač šlehačky Jahoda - na šlehačkové dorty (kód: 1726)
175 g kvalitní voda, ca. 20 °C
700 g Smetana 33% tuku našlehaná předem
Stracciatella krém
140 g Ztužovač šlehačky Stracciatella - na šlehačkové dorty (kód: 2764)
175 g kvalitní voda 20 °C
700 g Smetana 33% tuku našlehaná předem
Panna Cotta Zrcadlová poleva
40 g Ztužovač šlehačky Neutro - na šlehačkové dorty (kód: 2086)
40 g kvalitní voda, teplá
- Smíchá se do hladka a hned poté se přidá:
250 g Smetana 33% tuku, tekutá
- Vše se promíchá a ihned se potahuje povrch řezů.
- Lze také použít Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496).
- Na dno formy se vloží plát upečený ze Směs na korpus Sacher (kód: 2630) (60 x 20 cm).
- Jahodový krém a Stracciatella krém se nepravidelně protřou.
- Naplní se jimi forma, uhladí se do hladka a nechá cca 2 hodiny chladit v lednici.
- Zrcadlová bílá poleva se natře na povrch řezů. Může se melírovat s Topping Jahoda Linea (kód: 2196).
- Nakrájí se nejprve čtverce (10 x 10 cm) a pak diagonálně trojúhelníky.
Zdobení
- Použije se čerstvé ovoce, popř. čokoládové plátky.
Balení výrobku: 3 kg
Skladování: Po otevření obalu surovinu nabírejte čistým a suchým nástrojem. Poté obal opět dobře uzavřete. Skladujte při pokojové teplotě a v suchu. Jedná se o surovinu s dlouhou trvanlivostí. Datum minimální trvanlivosti je uveden na obalu.
Výrobek je určen pro profesionální výrobu zmrzlin, zákusků a podobných pokrmů.
Kód: 2764