Popis
Směs na výrobu tiramisu krému vhodného nejen do diabetických zákusků a dortů. Bez přidaného cukru.
Má přirozenou sladkou chuť, přesto neobsahuje cukr (Sacharózu).
Tiramisu pohárek PurSweet
Krém Tiramisú
100 g Ztužovač šlehačky Tiramisu PurSweet (kód: 2046)
125 g kvalitní voda 20 ºC
- Vymícháme do hladka a zamícháme do:
500 g vychlazená našlehaná Smetana 33% tuku
Šlehačka
5 g Ztužovač šlehačky Neutrální PurSweet (kód: 2423)
10 g kvalitní voda 40 ºC
100 g Smetana 33% tuku
Postup
- Ztužovač šlehačky Tiramisu PurSweet (kód: 2046) smícháme s vodou a lehce vmícháme do našlehané šlehačky.
- Získáme jemný ochucený krém, který vložíme do sáčku na zdobení a dáme vychladit do lednice na cca 5 – 10 minut.
- Připravíme si skleněné poháry.
- Krémem naplníme 1/3 poháru, vložíme upečený piškot z Směs na piškotový korpus PurSweet (kód: 2425) namočený v caffe espresso, popř. v rozmačkaném neoslazeném ovoci. Následně naplníme krém do 2/3 poháru, vložíme další zvlhčený piškot a ozdobíme povrch krémem.
- Povrch moučníku dozdobíme tenkou vrstvou Kakao tmavé Selecao 22-24% tuku (kód: 2478), ovocem, neoslazenou šlehačkou, nebo můžeme vytvořit dekorace z rozpuštěné PurSweet Čokoláda hořká blok (kód: 2035).
- Hotové poháry před podáváním vychladíme.
Tiramisu dort PurSweet
Receptura piškotový korpus čokoládový Ø 26 cm (na 1 dort)
140 g Směs na piškotový korpus PurSweet (kód: 2425)
35 g pšeničná polohrubá mouka
175 g vejce
12 g kvalitní voda
- Šleháme cca 6 - 12 minut a pak přidáme:
20 g Kakao tmavé Selecao 22-24% tuku (kód: 2478)
- Pečeme při 190 ºC cca 30 min.
Tiramisu krém
100 g Ztužovač šlehačky Tiramisu PurSweet (kód: 2046)
125 g kvalitní voda 20ºC
500 g našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku
Postup
- Tenkou vrstvu piškotového korpusu potřeme tiramisu krémem a přikryjeme další tenkou vrstvou korpusu.
- Natřeme další vrstvu tiramisu krému až do kraje formy.
- Naplněný dort dáme do lednice na cca 2 hod ztuhnout.
- Po vyndání z lednice Pomocí šablony Tiramisu dozdobíme dort 20 g Kakao tmavé Selecao 22-24% tuku (kód: 2478).
Balení výrobku: 2 kg
Skladování: Po otevření obalu surovinu nabírejte čistým a suchým nástrojem. Poté obal opět dobře uzavřete. Skladujte při pokojové teplotě a v suchu. Jedná se o surovinu s dlouhou trvanlivostí. Datum minimální trvanlivosti je uveden na obalu.
Výrobek je určen pro profesionální výrobu zmrzlin, zákusků a podobných pokrmů.
Kód: 2046