Popis
Bílý chuťově neutrální ztužovač dietních zákusků a dortů. Bez přidavku cukrů. Doporučujeme kombinovat s našimi ochucovacími pastami, které neobsahují cukr. Smíchejte 100 g této směsi + 100 g vody + 600 g neslazené vyšlehané šlehačky.
Má přirozenou sladkou chuť, přesto neobsahuje cukr (Sacharózu).
Tiramisu pohárek PurSweet
Krém Tiramisú
100 g Ztužovač šlehačky Tiramisu PurSweet (kód: 2046)
125 g kvalitní voda 20 ºC
- Vymícháme do hladka a zamícháme do:
500 g vychlazená našlehaná Smetana 33% tuku
Šlehačka
5 g Ztužovač šlehačky Neutrální PurSweet (kód: 2423)
10 g kvalitní voda 40 ºC
100 g Smetana 33% tuku
Postup
- Ztužovač šlehačky Tiramisu PurSweet (kód: 2046) smícháme s vodou a lehce vmícháme do našlehané šlehačky.
- Získáme jemný ochucený krém, který vložíme do sáčku na zdobení a dáme vychladit do lednice na cca 5 – 10 minut.
- Připravíme si skleněné poháry.
- Krémem naplníme 1/3 poháru, vložíme upečený piškot z Směs na piškotový korpus PurSweet (kód: 2425) namočený v caffe espresso, popř. v rozmačkaném neoslazeném ovoci. Následně naplníme krém do 2/3 poháru, vložíme další zvlhčený piškot a ozdobíme povrch krémem.
- Povrch moučníku dozdobíme tenkou vrstvou Kakao tmavé Selecao 22-24% tuku (kód: 2478), ovocem, neoslazenou šlehačkou, nebo můžeme vytvořit dekorace z rozpuštěné PurSweet Čokoláda hořká blok (kód: 2035).
- Hotové poháry před podáváním vychladíme.
šlehačkový krém neutrální PurSweet
Receptura na přípravu neutrálního krému
75 g Ztužovač šlehačky Neutrální PurSweet (kód: 2423)
150 g kvalitní voda o teplotě 40 ºC
900 g našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku
30 g ochucovací pasty vhodné pro diabetiky
Postup
- ztužovač smíchat do hladka s vodou 40 ºC a vmíchat do našlehané šlehačky.
- Můžeme přida ochucovací pastu.
- Naplněný výrobek s krémem nechat v lednici cca 2 hod. zpevnit.
Citronový dort PurSweet
Piškotový korpus Ø 26 cm (na 1 dort)
140 g Směs na piškotový korpus PurSweet (kód: 2425)
35 g pšeničná polohrubá mouka
150 g vejce
20 g kvalitní voda
- Šleháme cca 6 - 12 minut.
- Pečeme při 190 ºC cca 30 min.
Citronový krém
200 g Ztužovač šlehačky Citron PurSweet (kód: 2434)
200 g kvalitní voda 20 ºC
- Vymícháme do hladka a lehce zamícháme do:
600 g Smetana 33% tuku
Krém na zdobení
4 g Ztužovač šlehačky Neutrální PurSweet (kód: 2423)
7 g kvalitní voda 40 ºC
- Vymícháme do hladka a zamícháme do:
70 g našlehané vychlazené Smetana 33% tuku
- Na dozdobení 1 dortu stačí vyrobit krém ze 70 g šlehačky.
Postup
- Tenkou vrstvu korpusu potřeme citronovým krémem a přikryjeme další tenkou vrstvou piškotu.
- Natřeme vyšší vrstvou citronoveho krému a uhladíme do hladka.
- Naplněný dort necháme v lednici cca 2 hod. zpevnit.
- Po vyndání z lednice dort nadekorujeme krémem na dozdobení (80 g) a plátky citronu nebo limetky.
Čokoládový dort PurSweet
Receptura piškotový korpus čokoládový Ø 26 cm (na 1 dort)
140 g Směs na piškotový korpus PurSweet (kód: 2425)
35 g pšeničná polohrubá mouka
175 g vejce
12 g kvalitní voda
- Šleháme cca 6 - 12 minut a pak přidáme:
20 g Kakao tmavé Selecao 22-24% tuku (kód: 2478)
- Pečeme při 190 ºC cca 30 min.
Čokoládový krém
100 g Ztužovač šlehačky Čokoláda PurSweet (kód: 2426)
100 g kvalitní voda 20 ºC
300 g našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku
- Ztužovač promícháme do hladka v misce s vodou a poté lehce zamícháme do našlehané šlehačky.
Krém na zdobení
4 g Ztužovač šlehačky Neutrální PurSweet (kód: 2423)
7 g kvalitní voda 40 ºC
70 g našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku
- Ztužovač promícháme do hladka v misce s vodou a poté lehce zamícháme do našlehané šlehačky.
Postup
- Tenkou vrstvu piškotového korpusu potřeme čokoládovým krémem a přikryjeme další tenkou vrstvou korpusu.
- Natřeme další vrstvu čokoládového krému až do kraje formy.
- Naplněný dort dáme do lednice na cca 2 hod ztuhnout.
- Po vyndání z lednice nazdobíme krémem.
Jahodový dort PurSweet
Ovocný krém Jahodový
200 g Ztužovač šlehačky Jahoda PurSweet (kód: 2579)
200 g kvalitní voda 20 ºC
- Vymícháme do hladka a lehce zamícháme do:
600 g Smetana 33% tuku
Krém na zdobení
4 g Ztužovač šlehačky Neutrální PurSweet (kód: 2423)
7 g kvalitní voda 40 ºC
- Vymícháme do hladka a zamícháme do:
70 g našlehané vychlazené Smetana 33% tuku
Na dozdobení 1 dortu stačí vyrobit krém ze 70 g šlehačky.
Postup
- Tenkou vrstvu čokol. korpusu potřeme jahodovým krémem a přikryjeme další tenkou vrstvou čokol. piškotu.
- Natřeme vyšší vrstvou jahodového krému a uhladíme do rovna
- Naplněný dort necháme v lednici cca 2 hod. zpevnit.
- Dort nazdobíme krémem na dozdobení (80 g) a jahodami.
Lískooříškový dort PurSweet
Piškotový korpus Ø 26 cm (na 1 dort)
140 g Směs na piškotový korpus PurSweet (kód: 2425)
35 g pšeničná polohrubá mouka
150 g vejce
20 g kvalitní voda
- Šleháme cca 6 - 12 minut.
- Pečeme při 190 ºC cca 30 min.
Lískooříškový krém
160 g Ztužovač šlehačky Lískový oříšek PurSweet (kód: 2424)
200 g kvalitní voda 20 ºC
800 g Smetana 33% tuku
Krém na zdobení
16 g Ztužovač šlehačky Neutrální PurSweet (kód: 2423)
28 g kvalitní voda 40 ºC
280 g Smetana 33% tuku
Postup
- Tenkou vrstvu korpusu potřeme lískooříškovým krémem a přikryjeme další tenkou vrstvou piškotu.
- Natřeme vyšší vrstvou lískooříškového krému a uhladíme do hladka.
- Naplněný dort necháme v lednici cca 2 hod. zpevnit.
- Po vyndání z lednice dort nadekorujeme krémem na dozdobení. Strany dortu ozdobíme pomocí 50 g Plátkové mandle.
Balení výrobku: 2 kg
Skladování: Po otevření obalu surovinu nabírejte čistým a suchým nástrojem. Poté obal opět dobře uzavřete. Skladujte při pokojové teplotě a v suchu. Jedná se o surovinu s dlouhou trvanlivostí. Datum minimální trvanlivosti je uveden na obalu.
Výrobek je určen pro profesionální výrobu zmrzlin, zákusků a podobných pokrmů.
Kód: 2423
Složení
Složení výrobku: sladidlo:maltitol, želatina, aroma.
Nutriční hodnoty / 100 g:- Energie: 254 kcal
- Sacharidy: 83.5 g
- Bílkoviny: 13.3 g
- Sůl: 0.11 g
- Sušina: 96.91 g