Popis
Směs na výrobu citrónového krému vhodného nejen do diabetických zákusků a dortů. Bez přídavku cukrů.
Má přirozenou sladkou chuť, přesto neobsahuje cukr (Sacharózu).
Citronový dort PurSweet
Piškotový korpus Ø 26 cm (na 1 dort)
140 g Směs na piškotový korpus PurSweet (kód: 2425)
35 g pšeničná polohrubá mouka
150 g vejce
20 g kvalitní voda
- Šleháme cca 6 - 12 minut.
- Pečeme při 190 ºC cca 30 min.
Citronový krém
200 g Ztužovač šlehačky Citron PurSweet (kód: 2434)
200 g kvalitní voda 20 ºC
- Vymícháme do hladka a lehce zamícháme do:
600 g Smetana 33% tuku
Krém na zdobení
4 g Ztužovač šlehačky Neutrální PurSweet (kód: 2423)
7 g kvalitní voda 40 ºC
- Vymícháme do hladka a zamícháme do:
70 g našlehané vychlazené Smetana 33% tuku
- Na dozdobení 1 dortu stačí vyrobit krém ze 70 g šlehačky.
Postup
- Tenkou vrstvu korpusu potřeme citronovým krémem a přikryjeme další tenkou vrstvou piškotu.
- Natřeme vyšší vrstvou citronoveho krému a uhladíme do hladka.
- Naplněný dort necháme v lednici cca 2 hod. zpevnit.
- Po vyndání z lednice dort nadekorujeme krémem na dozdobení (80 g) a plátky citronu nebo limetky.
Balení výrobku: 2 kg
Skladování: Po otevření obalu surovinu nabírejte čistým a suchým nástrojem. Poté obal opět dobře uzavřete. Skladujte při pokojové teplotě a v suchu. Jedná se o surovinu s dlouhou trvanlivostí. Datum minimální trvanlivosti je uveden na obalu.
Výrobek je určen pro profesionální výrobu zmrzlin, zákusků a podobných pokrmů.
Kód: 2434
Složení
Složení výrobku: sladidlo: maltitol, želatina, přírodní citrónové aroma, modifikovaný škrob, maltodextrin, regulátor kyselosti: kyselina citrónová, koncentrovaná citronová šťáva, sůl.
Nutriční hodnoty / 100 g:- Energie: 248 kcal
- Sacharidy: 89.4 g
- - z toho cukry: 0.4 g
- Bílkoviny: 5.1 g
- Sůl: 0.2 g
- Sušina: 94.7 g