Hotová směs pro výrobu zmrzliny hořká čokoláda. Zmrzlinová směs se získá pouhým smícháním této směsi s horkou vodou.
Recept: 1,8 kg (1 sáček) + 2,2 kg horké vody. Nechat stát 1/2 hod.
1000 g Voda horká 90 °C
1200 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
1800 g Zmrzlinová směs Čokoláda Nero easy (kód: 3065)
100 g Dextróza (kód: 2126)
Zmrzlinová směs Čokoláda Nero easy (kód: 3065) rozmixujeme v karafě do horké vody, pak přímícháme mléko a necháme odstát cca 15 min.
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení.
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
Umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
2200 g Voda horká 90 °C
1800 g Zmrzlinová směs Čokoláda Nero easy (kód: 3065)
100 g Dextróza (kód: 2126)
Zmrzlinová směs Čokoláda Nero easy (kód: 3065) rozpustíme v karafě do horké vody a necháme odstát cca 15 min.
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení.
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
Umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
2200 g Voda horká 90 °C
1800 g Zmrzlinová směs Čokoláda Nero easy (kód: 3065)
100 g Dextróza (kód: 2126)
200 g Poleva s kousky Višeň (kód: 2404)
čokoládové sušenky
Zmrzlinová směs Čokoláda Nero easy (kód: 3065) rozpustíme v karafě do horké vody a necháme odstát cca 15 min. (Lze také ochutit smetanovou bázi pomocí Ochucovací pasta Čokoláda hořká (kód: 2361)).
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení.
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
Dozdobíme povrch zmrzliny polevou a čokoládovými sušenkami a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
2200 g Voda horká 90 °C
1800 g Zmrzlinová směs Čokoláda Nero easy (kód: 3065)
200 g Ochucovací pasta Káva Espresso (kód: 2365)
200 g Poleva krémová Loveria Káva (kód: 2818)
Do horké vody v karafě přimícháme Zmrzlinová směs Čokoláda Nero easy (kód: 3065) a necháme cca 15 minut odstát. (Lze také ochutit smetanovou bázi pomocí Ochucovací pasta Čokoláda hořká (kód: 2361)).
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení.
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
Dozdobíme povrch zmrzliny polevou Poleva krémová Loveria Káva (kód: 2818) a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
1650 g | Voda horká 90 °C |
1350 g | Zmrzlinová směs Čokoláda Nero easy (kód: 3065) |
90 g | Ochucovací pasta Meruňka (kód: 2417) |
100 g | Farcitura Meruňka (kód: 2416) |
400 g | Poleva krémová Loveria Hořká čokoláda (kód: 2383) |
Zmrzlinová směs Čokoláda Nero easy (kód: 3065) rozpustíme v karafě do horké vody a necháme odstát cca 15 min. (ve videu je použita smetanová báze a Ochucovací pasta Čokoláda hořká (kód: 2361)).
Přidáme ochucení Ochucovací pasta Meruňka (kód: 2417).
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Na dno vaničky položíme kakaový piškot potřený polevou Farcitura Meruňka (kód: 2416).
Hotovou zmrzlinu natřeme do zmrzlinové vaničky, aby vznikl rovný povrch.