Superior 100 - zmrzlinový základ mléčný za tepla i za studena - 2 kg

Superior 100 - zmrzlinový základ mléčný za tepla i za studena - 2 kg

Superior 100 - zmrzlinový základ mléčný za tepla i za studena - 2 kg
TOP
kg bez DPH: 361,00 Kč
kg s DPH: 404,32 Kč
prodejní ks s DPH: 808,64 Kč
prodejní ks bez DPH: 722,00 Kč

dávkování: 70 g/kg základu
cena dávky bez DPH: 25,27 Kč
skladem


Parametry

Popis

Mléčná báze pro výrobu zmrzliny, dobře drží v kopcích ve zmrzlinové vitríně a přitom neobsahuje hydrogenované tuky.

Sušená směs pro výrobu smetanové zmrzliny.

Zmrzlina Cappuccino

Recept

3000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
690 g cukr krupice
300 g Superior 100 - zmrzlinový základ mléčný za tepla i za studena (kód: 2429)
800 g Smetana 33% tuku

240 g Ochucovací pasta Káva Espresso (kód: 2365)

Postup

  • Všechny suché komponenty promícháme a dobře rozpustíme v mléce a pasterujeme při 85 °C.
  • Směs se pasteruje při 85 °C několik sekund a následně směs zchladíme na 4 °C. K dosažení lepší konzistence doporučujeme zrání zchlazené směsi minimálně 6 hod. při 4 °C.
  • Poté přidáme ochucovací pastu Ochucovací pasta Káva Espresso (kód: 2365)   dle doporučeného dávkován
  • Vše dobře rozmícháme a mrazíme obvyklým způsobem.
  • Hotovou zmrzlinu vypustíme do široké vaničky.Dáme na několik minut do šokeru.
  • Na povrch zmrzliny nalijeme cca 2 cm silnou vrstvu Loveria bílá čokoláda a dozdobíme zrnky kávy.

Smetanová Superior vlašský ořech

Receptura:

3000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
690 g cukr krupice
300 g Superior 100 - zmrzlinový základ mléčný za tepla i za studena (kód: 2429)
800 g Smetana 33% tuku
380 g Ochucovací pasta Vlašský ořech s kousky (kód: 2363)
  • Všechny suché komponenty promícháme a dobře rozpustíme v mléce a pasterujeme při 85 °C.
  • Směs se pasteruje při 85 °C několik sekund a následně směs zchladíme na 4 °C. K dosažení lepší konzistence doporučujeme zrání zchlazené směsi minimálně 6 hod. při 4 °C.
  • Poté přidáme mléčnou ochucovací pastu dle doporučeného dávkování.
  • Vše dobře rozmícháme a mrazíme obvyklým způsobem.

Smetanová zmrzlina Cukrová vata

 

Receptura:

3000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
690 g cukr krupice
300 g Superior 100 - zmrzlinový základ mléčný za tepla i za studena (kód: 2429)
800 g Smetana 33% tuku

380 g Ochucovací pasta Cukrová vata Modrá přírodní (kód: 2654)

  1. Všechny suché komponenty promícháme a dobře rozpustíme v mléce a pasterujeme při 85 °C.
  2. Směs se pasteruje při 85 °C několik sekund a následně směs zchladíme na 4 °C. K dosažení lepší konzistence doporučujeme zrání zchlazené směsi minimálně 6 hod. při 4 °C.
  3. Poté přidáme mléčnou ochucovací pastu dle doporučeného dávkování.
  4. Vše dobře rozmícháme a mrazíme obvyklým způsobem.
 
 
 

 

Zmrzlina Snickers - báze Superior

Pasterace

300 g Superior 100 - zmrzlinový základ mléčný za tepla i za studena (kód: 2429)

660 g cukr krupice

3000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

300 g Smetana 33% tuku

1 g špetka soli

Mražení

Před mražením přidáme do zpasterovaného tekutého základu 426 g Ochucovací pasta Arašídy Niky (kód: 2251)

Zdobení

480 g Poleva krémová Mléčný Karamel (kód: 2382)

240 g Poleva krémová Loveria Classica (oříšková čokoláda gianduia) (kód: 2301)

50 g Nesolené arašídy

Mléčná báze Superior: 4,5% tuku, 19% cukru

Receptura:

1000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
230 g cukr krupice
100 g Superior 100 - zmrzlinový základ mléčný za tepla i za studena (kód: 2429)
  1. Nejprve promícháme dohromady všechny suché ingredience.
  2. Výslednou suchou směs dobře zamícháme do mléka a výslednou tekutou směs nalijeme do pasterizátoru (nebo lze suché ingredience zamíchat až během pasterace při dosažení teploty mléka v pasterizátoru 40 °C)
  3. Směs se pasteruje automaticky, na několik sekund se dosáhne teploty 85 °C a následně se směs prudce zchladí na 4 °C.
  4. Pro lepší konzistenci doporučujeme nechat zchlazenou směs v pasterizátoru uzrát minimálně 6 hodin (ideálně přes noc) při 4 °C.
  5. Poté z pasterizátoru vypustíme cca 4 kg tekuté báze (dle velikosti zmrzlinové vaničky) do karafy a přidáme ochucovací pastu dle doporučeného dávkování - obvykle cca 100 g pasty na litr tekuté báze.
  6. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
  7. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně průběžně proléváme polevou.
  8. Nakonec dozdobíme povrch polevami a necháme krátce zamrazit v mrazáku nebo nejlépe pomocí silného šokového mražení.
  9. Umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Mléčná báze Superior: 6,6% tuku, 17,2% cukru

Receptura:

1000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

    60 g Smetana 33% tuku

  190 g cukr krupice

  110 g Superior 100 - zmrzlinový základ mléčný za tepla i za studena (kód: 2429)

    50 g Glukóza 38/39 DE, sušený glukózový sirup (kód: 2693)

    40 g Stabilita Plus - doplněk do zmrzlinových receptů (kód: 3078)


Postup s pasterizací:

  1. Nejprve promícháme dohromady všechny suché ingredience.

  2. Výslednou suchou směs dobře zamícháme do mléka a smetany a výslednou tekutou směs nalijeme do pasterizátoru (nebo lze suché ingredience zamíchat až během pasterace při dosažení teploty mléka v pasterizátoru 40 °C)

  3. Směs se pasteruje automaticky, na několik sekund se dosáhne teploty 85 °C a následně se směs prudce zchladí na 4 °C.

  4. Pro lepší konzistenci doporučujeme nechat zchlazenou směs v pasterizátoru uzrát minimálně 6 hodin (ideálně přes noc) při 4 °C.

  5. Poté z pasterizátoru vypustíme cca 4 kg tekuté báze (dle velikosti zmrzlinové vaničky) do karafy a přidáme ochucovací pastu dle doporučeného dávkování - obvykle cca 100 g pasty na litr tekuté báze.

  6. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  7. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně průběžně proléváme polevou.

  8. Nakonec dozdobíme povrch polevami a necháme krátce zamrazit v mrazáku nebo nejlépe pomocí silného šokového mražení.

  9. Umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Zmrzlina Tiramisu

Pasterace

Mražení

Zdobení

  • Při vypouštění zmrzliny prokládáme cukrářskými piškoty, které nejprve krátce namočíme v kávě.
  • Nakonec celý povrch zmrzliny ve vaničce pomocí sítka silně posypeme alespoň 100 g Kakao Ghana, 20-22% kakaového másla (kód: 2582). Pokud zmrzlinu uchováváme v mrazáku, povrch posypeme až před vložením do vitríny.

Zmrzlina Amadeus

Pasterace

300 g Superior 100 - zmrzlinový základ mléčný za tepla i za studena (kód: 2429)

660 g cukr krupice

3000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

300 g Smetana 33% tuku

Mražení

Před mražením přidáme do zpasterovaného tekutého základu 298 g Ochucovací pasta Mandle Sweet (kód: 2364)

Zdobení

280 g Poleva krémová Loveria Pistácie (kód: 2312)

280 g Poleva křupavá stracciatella - mléčná čokoláda (kód: 2397)

Zmrzlina Pistácie Mediterraneo (báze Superior)

Recept na vaničku 4 kg:

3600 g Tekutý mléčný základ Superior

  400 g Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo (kód: 2252)

Smetanová báze Superior 30 lt

Receptura:

19,5 kg Mléko plnotučné (3,5% tuku)
  4,5 kg cukr krupice
1,95 kg Superior 100 - zmrzlinový základ mléčný za tepla i za studena (kód: 2429)
  4,2 kg Smetana 33% tuku
 
  1. Všechny suché komponenty promícháme a dobře rozpustíme v mléce a pasterujeme při 85 °C.
  2. Směs se pasteruje při 85 °C několik sekund a následně směs zchladíme na 4 °C. K dosažení lepší konzistence doporučujeme zrání zchlazené směsi minimálně 6 hod. při 4 °C.
  3. Poté přidáme mléčnou ochucovací pastu dle doporučeného dávkování.
  4. Vše dobře rozmícháme a mrazíme obvyklým způsobem.
  5. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců".
  6. Dozdobíme arabeskami a toppingem a necháme krátce zamrazit povrch v mrazáku nebo v šokovém mražení.

Zmrzlina Koňaková špička

Pasterace

Mražení

Zdobení

Zmrzlina Cremino Mandle

Pasterace

Mražení

Zdobení

Zmrzlina Bílá Vášeň

Receptura:

3000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
690 g cukr krupice
300 g Superior 100 - zmrzlinový základ mléčný za tepla i za studena (kód: 2429)
360 g Smetana 33% tuku
350 g Ochucovací pasta Bílá čokoláda (kód: 2438)
250 g Poleva s kousky Marakuja (kód: 2436)

 

Zmrzlina Lesní koláč

Receptura:

3000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

 690 g cukr krupice

 300 g Superior 100 - zmrzlinový základ mléčný za tepla i za studena (kód: 2429)

 800 g Smetana 33% tuku

 220 g Ochucovací pasta Muffin (kód: 2356)

 250 g Poleva s kousky Lesní plody (kód: 2437)

Zmrzlina Jahodový jogurt

Receptura:

3000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

690 g cukr krupice

300 g Superior 100 - zmrzlinový základ mléčný za tepla i za studena (kód: 2429)

360 g Smetana 33% tuku

 
 350 g Ochucovací pasta Jahoda Extra (kód: 2316)
 
 
 150 g Poleva s kousky Jahoda (kód: 2435)

Zmrzlina Perník se zázvorem

 

 

Země původu: Itálie
Balení výrobku: 2 kg
Skladování: Po otevření obalu surovinu nabírejte čistým a suchým nástrojem. Poté obal opět dobře uzavřete. Skladujte při pokojové teplotě a v suchu. Jedná se o surovinu s dlouhou trvanlivostí. Datum minimální trvanlivosti je uveden na obalu.
Vyloučení odpovědnosti: Výrobek je určen pouze pro profesionální výrobu zmrzlin, zákusků a podobných pokrmů. Přímá konzumace není povolena.
Kód: 2429

Složení

Složení výrobku: glukózový sirup, rostlinné tuky (kokosový), dextróza, odtučněné sušené mléko, mléčné proteiny, maltodextriny, Emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselin, estery mono- a diglyceridů mastných kyselin, estery propylenglykolu s mastnými kyselinami, stabilizátor: tara guma, karboxymethylcelulóza, guma guar, přírodní aroma.
Alergeny:
  • 7 - mléko
Nutriční hodnoty / 100 g:
  • Energie: 493 kcal
  • Sacharidy: 59.3 g
  • - z toho cukry: 32.8 g
  • Tuky: 25.1 g
  • - z toho nasycené mastné kyseliny: 24.13 g
  • Bílkoviny: 8.1 g
  • Sůl: 0.61 g
  • Sušina: 97 g