Royal 50 - zmrzlinový základ mléčný za tepla i za studena - 2 kg

Royal 50 - zmrzlinový základ mléčný za tepla i za studena - 2 kg

Royal 50 - zmrzlinový základ mléčný za tepla i za studena - 2 kg
TOP
kg bez DPH: 352,00 Kč
kg s DPH: 404,80 Kč
prodejní ks s DPH: 810,75 Kč
prodejní ks bez DPH: 705,00 Kč

dávkování: 35 g/kg základu
cena dávky bez DPH: 12,32 Kč
skladem


Báze pro pasterovanou zmrzlinu s krémovitou konzistencí, když nejsou potřeba vysoké kopce ve zmrzlinové vitríně.

Sušená směs pro výrobu smetanové zmrzliny.

Mléčná báze s přidaným Proteinem

Receptura:

 645 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

  120 g Smetana 33% tuku

  130 g cukr krupice

    35 g Royal 50 - zmrzlinový základ mléčný za tepla i za studena (kód: 2603)

    40 g Protein Plus - doplněk do zmrzlinových receptů (kód: 2827)

    30 g Glukóza 38/39 DE, sušený glukózový sirup (kód: 2693)

Mléčná báze Royal: 5,4% tuku, 19% cukru

Sušená směs pro výrobu zmrzlinové směsi s mlékem. Je určena k přípravě zmrzliny za tepla i za studena.

Příklad receptu:

1000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

  100 g Smetana 33% tuku

  220 g cukr krupice

    50 g Royal 50 - zmrzlinový základ mléčný za tepla i za studena (kód: 2603)

    30 g Dextróza (kód: 2126)

 

Postup s pasterizací:

  1. Nejprve promícháme dohromady všechny suché ingredience.

  2. Výslednou suchou směs dobře zamícháme do mléka a smetany a výslednou tekutou směs nalijeme do pasterizátoru (nebo lze suché ingredience zamíchat až během pasterace při dosažení teploty mléka v pasterizátoru 40 °C)

  3. Směs se pasteruje automaticky, na několik sekund se dosáhne teploty 85 °C a následně se směs prudce zchladí na 4 °C.

  4. Pro lepší konzistenci doporučujeme nechat zchlazenou směs v pasterizátoru uzrát minimálně 6 hodin (ideálně přes noc) při 4 °C.

  5. Poté z pasterizátoru vypustíme cca 4 kg tekuté báze (dle velikosti zmrzlinové vaničky) do karafy a přidáme ochucovací pastu dle doporučeného dávkování - obvykle cca 100 g pasty na litr tekuté báze.

  6. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  7. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně průběžně proléváme polevou.

  8. Nakonec dozdobíme povrch polevami a necháme krátce zamrazit v mrazáku nebo nejlépe pomocí silného šokového mražení.

  9. Umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Smetanová báze Royal: 7,6% tuku, 16,5% cukru, ze sušeného mléka, 60 kg

Příklad receptu na pasterizátor 60 kg:

 34200 g kvalitní voda

   6600 g Smetana 33% tuku

   5100 g Sušené mléko plnotučné - mlékárna Hlinsko (kód: 2586)

   7800 g cukr krupice

   2100 g Dextróza (kód: 2126)

   2100 g Royal 50 - zmrzlinový základ mléčný za tepla i za studena (kód: 2603)

   2100 g Stabilita Plus - doplněk do zmrzlinových receptů (kód: 3078)

 

Postup s pasterizací:

  1. Nejprve promícháme dohromady všechny suché ingredience.

  2. Výslednou suchou směs dobře zamícháme do vody a smetany a výslednou tekutou směs nalijeme do pasterizátoru (nebo lze suché ingredience zamíchat až během pasterace: sušené mléko při dosažení teploty vody v pasterizátoru 35 °C a potom cukr s bází při teplotě 45 °C)

  3. Směs se pasteruje automaticky, na několik sekund se dosáhne teploty 85 °C a následně se směs prudce zchladí na 4 °C.

  4. Pro lepší konzistenci doporučujeme nechat zchlazenou směs v pasterizátoru uzrát minimálně 6 hodin (ideálně přes noc) při 4 °C.

Zmrzlina Lískový oříšek Imperial (báze Royal) - komplet vanička 4 kg

Pasterace:

2549 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

243 g Smetana 33% tuku

534 g cukr krupice

121 g Royal 50 - zmrzlinový základ mléčný za tepla i za studena (kód: 2603)

193 g Dextróza (kód: 2126)

Ochucení:

  400 g Ochucovací pasta Lískový oříšek Imperial (kód: 3222)

Postup:

  1. Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pastu.

  2. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  3. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". 

  4. Nakonec necháme krátce zamrazit v mrazáku nebo nejlépe pomocí silného šokového mražení.
  5. Dozdobíme povrch zmrzliny pomocí lískových oříšků.
  6. Umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Zmrzlina Lískový oříšek Piemonte (báze Royal) - komplet vanička 4 kg

 

 

Příklad receptu:

2549 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

243 g Smetana 33% tuku

534 g cukr krupice

121 g Royal 50 - zmrzlinový základ mléčný za tepla i za studena (kód: 2603)

193 g Dextróza (kód: 2126)

Ochucení:

  400 g Ochucovací pasta Lískový oříšek Piemonte IGP Strong (kód: 2405)

Postup:

  1. Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pastu.

  2. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  3. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". 

  4. Nakonec necháme krátce zamrazit v mrazáku nebo nejlépe pomocí silného šokového mražení.
  5. Dozdobíme povrch zmrzliny pomocí lískových oříšků.
  6. Umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Zmrzlina Jogurt (báze Royal) - komplet vanička 4 kg

Pasterace:

2257 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

226 g Smetana 33% tuku

537 g cukr krupice

113 g Royal 50 - zmrzlinový základ mléčný za tepla i za studena (kód: 2603)

148 g Dextróza (kód: 2126)

Ochucení:

600 g Jogurt čerstvý bílý

120 g Jogurt Yogo 30 - sušené ochucení (kód: 2259)

Postup:

  1. Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucení (čerstvý jogurt a Jogurt Yogo 30 - sušené ochucení (kód: 2259)).

  2. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  3. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení. 

  4. Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).

  5. Dozdobíme povrch zmrzliny např. vhodnou polevou a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Zmrzlina Pistácie Mediterraneo (báze Royal) - komplet vanička 4 kg

Příklad receptu:

2571 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

237 g Smetana 33% tuku

522 g cukr krupice

119 g Royal 50 - zmrzlinový základ mléčný za tepla i za studena (kód: 2603)

151 g Dextróza (kód: 2126)

3 g sůl

Ochucení:

400 g Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo (kód: 2252)

Postup:

  1. Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pastu.

  2. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  3. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení. 

  4. Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).

  5. Dozdobíme povrch pistáciemi a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Zmrzlina s chutí známých karamelových sušenek - komplet vanička 4 kg

 

 

Pasterace:

2663 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

234 g Smetana 33% tuku

515 g cukr krupice

117 g Royal 50 - zmrzlinový základ mléčný za tepla i za studena (kód: 2603)

70 g Dextróza (kód: 2126)

Ochucení:

400 g Pasta a poleva s kousky Speculoos (kód: 2978)

Postup:

  1. Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucení Pasta a poleva s kousky Speculoos (kód: 2978).

  2. Vše dobře rozmixujeme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  3. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení. 

  4. Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).

  5. Dozdobíme povrch zmrzliny polevami a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Zmrzlina Vanilka Supreme (báze Royal) - komplet vanička 4 kg

Pasterace:

2629 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

463 g Smetana 33% tuku

578 g cukr krupice

131 g Royal 50 - zmrzlinový základ mléčný za tepla i za studena (kód: 2603)

79 g Dextróza (kód: 2126)

Ochucení:

120 g Ochucovací pasta Vanilka Supreme (kód: 2366)

Postup:

  1. Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pastu.

  2. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  3. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení. 

  4. Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).

  5. Dozdobíme povrch 2 suchými vanilkovými lusky a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Země původu: Itálie
Balení výrobku: 2 kg
Kód: 2603

Složení

Složení výrobku: sušené mléko odtučněné, mléčná bílkovina, dextróza, emulgátor: mono a diglyceridy mastných kyselin, cukr estery, stabilizátor: karubin, karboxymetylcelulóza, guarová moučka, karagenan, aroma.
Alergeny:
  • 7 - mléko
Nutriční hodnoty / 100 g:
  • Energie: 391 kcal
  • Sacharidy: 66.1 g
  • - z toho cukry: 63.3 g
  • Tuky: 9.9 g
  • - z toho nasycené mastné kyseliny: 5.2 g
  • Bílkoviny: 13 g
  • Sůl: 0.26 g
  • Sušina: 97 g