Centurion 100 - zmrzlinový základ mléčný za tepla - 2 kg

Centurion 100 - zmrzlinový základ mléčný za tepla - 2 kg

Centurion 100 - zmrzlinový základ mléčný za tepla - 2 kg
kg bez DPH: 374,00 Kč
kg s DPH: 418,88 Kč
prodejní ks s DPH: 837,76 Kč
prodejní ks bez DPH: 748,00 Kč

dávkování: 70 g/kg základu
cena dávky bez DPH: 26,18 Kč
skladem


Parametry

Popis

Mléčná báze pro výrobu zmrzliny. Ideální pro přípravu příjemné smetanové zmrzliny, vhodné pro vysoké a zdobené vaničky. Ponechá čistou chuť zmrzliny.

Mléčná báze Centurion: 6,2% tuku, 16% cukru

Receptura na 1 kg smetanového základu:

  710 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

    30 g Smetana 33% tuku

  130 g cukr krupice

    70 g Centurion 100 - zmrzlinový základ mléčný za tepla (kód: 3157)

    35 g Protein Plus - doplněk do zmrzlinových receptů (kód: 2827)

    25 g Glukóza 38/39 DE, sušený glukózový sirup (kód: 2693)


Postup s pasterizací:

  1. Nejprve promícháme dohromady všechny suché ingredience.

  2. Výslednou suchou směs dobře zamícháme do mléka a smetany a výslednou tekutou směs nalijeme do pasterizátoru (nebo lze suché ingredience zamíchat až během pasterace při dosažení teploty mléka v pasterizátoru 40 °C)

  3. Směs se pasteruje automaticky, na několik sekund se dosáhne teploty 85 °C a následně se směs prudce zchladí na 4 °C.

  4. Pro lepší konzistenci doporučujeme nechat zchlazenou směs v pasterizátoru uzrát minimálně 6 hodin (ideálně přes noc) při 4 °C.

  5. Poté z pasterizátoru vypustíme cca 4 kg tekuté báze (dle velikosti zmrzlinové vaničky) do karafy a přidáme ochucovací pastu dle doporučeného dávkování - obvykle cca 100 g pasty na litr tekuté báze.

  6. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  7. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně průběžně proléváme polevou.

  8. Nakonec dozdobíme povrch polevami a necháme krátce zamrazit v mrazáku nebo nejlépe pomocí silného šokového mražení.

  9. Umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Balení výrobku: 2 kg
Skladování: Po otevření obalu surovinu nabírejte čistým a suchým nástrojem. Poté obal opět dobře uzavřete. Skladujte při pokojové teplotě a v suchu. Jedná se o surovinu s dlouhou trvanlivostí. Datum minimální trvanlivosti je uveden na obalu.
Výrobek je určen pro profesionální výrobu zmrzlin, zákusků a podobných pokrmů.
Kód: 3157

Složení

Složení výrobku: rostlinný tuk(kokos), glukózový sirup, dextróza, sušené mléko odtučněné, mléčná bílkovina, maltodextrin, laktóza, rostlinná vláknina, emulgátor: mono a diglyceridy mastných kaselin, stabilizátory: karob, guarová moučka, karagenan, sůl.

Nutriční hodnoty / 100 g:
  • Energie: 541 kcal
  • Sacharidy: 50.8 g
  • - z toho cukry: 29.9 g
  • Tuky: 34.1 g
  • - z toho nasycené mastné kyseliny: 30.2 g
  • Bílkoviny: 5.6 g
  • Sůl: 0.69 g
  • Sušina: 91.19 g

Alergeny:
  • mléko

Recepty k produktu: