Recept na vaničku 4 kg:
3360 g Tekutá smetanová báze Royal
400 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
240 g Ochucovací pasta Sušenka Biscotto (kód: 2360)
8 g Skořice pravá Ceylon (v prášku) 1 kg/sáček (kód: 2763)
200 g Poleva s kousky Variegato Jablko se skořicí (kód: 3083)
100 g Poleva s kousky Variegato Zlaté rozinky (kód: 3084)
drcené mandle (dle chuti)
Postup:
-
Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pastu.
-
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
-
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení.
-
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
-
Dozdobíme povrch zmrzliny polevami a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
Související:
Zmrzlinové cedulky zapichovací - přepisovací, sada 50 ks + fix
cena ks: 1.088,00 Kč
———
Ochucovací pasta Sušenka Biscotto, 3,5 kg
cena za kg: 381,00 Kč
———
Poleva s kousky Variegato Jablko se skořicí, 2 kg
cena za kg: 341,00 Kč
———
Poleva s kousky Variegato Zlaté rozinky, 2 kg
cena za kg: 350,00 Kč
———