Recept na vaničku 4 kg:
3360 g Tekutá smetanová báze Royal
400 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
240 g Ochucovací pasta Sušenka Biscotto (kód: 2360)
8 g Skořice pravá Ceylon (v prášku) 1 kg/sáček (kód: 2763)
200 g Poleva s kousky Variegato jablko a skořice Lea (kód: 3083)
100 g Poleva s kousky Variegato zlaté rozinky Lea (kód: 3084)
drcené mandle (dle chuti)
Postup:
-
Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pastu.
-
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
-
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení.
-
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
-
Dozdobíme povrch zmrzliny polevami a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
Související:
Zmrzlinové cedulky zapichovací - přepisovací, sada 50 ks + fix
skladem———
Ochucovací pasta Sušenka Biscotto, 3,5 kg
sklademcena dávky: 18,78 Kč
dávkování: 60 g/kg
———
Poleva s kousky Variegato jablko a skořice Lea, 2 kg
skladem———
Poleva s kousky Variegato zlaté rozinky Lea, 2 kg
skladem———