Recept na vaničku 4 kg:
3280 g Tekutá smetanová báze Royal
320 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
400 g Pasta a poleva s kousky Speculoos (kód: 2978) (ochucení)
300 g Pasta a poleva s kousky Speculoos (kód: 2978) (dekorace)
Postup:
-
Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucení Pasta a poleva s kousky Speculoos (kód: 2978).
-
Vše dobře rozmixujeme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
-
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení.
-
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
-
Dozdobíme povrch zmrzliny polevami a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
Související:
Pasta a poleva s kousky Speculoos, 5 kg
sklademcena dávky: 37,40 Kč
dávkování: 100 g/kg
———
Zmrzlinové cedulky zapichovací - přepisovací, sada 50 ks + fix
skladem———