Zmrzlina Pistácie Mediterraneo (báze Superior) výraznější

Zmrzlina Pistácie Mediterraneo (báze Superior) výraznější

Příklad receptu:

3320 g Tekutý mléčný základ Superior

200 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

80 g Dextróza (kód: 2126)

400 g Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo (kód: 2252)

4 g sůl

Postup:

  1. Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pastu (tuto pastu můžeme nakombinovat 1:1 s Ochucovací pasta Pistáciové pesto (kód: 2663), která dodá zmrzlině jemné kousky pistácií) a přidáme sůl.

  2. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  3. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení. 

  4. Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).

  5. Dozdobíme povrch pistáciemi a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.