Zmrzlina Mozartovy koule

Zmrzlina Mozartovy koule

 

 

Recept na vaničku 4 kg:

3280 g Tekutá smetanová báze Royal

200 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

120 g Dextróza (kód: 2126)

200 g Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo (kód: 2252)

200 g Ochucovací pasta Mandle d′Avola (kód: 2955)

200 g Poleva křupavá stracciatella - hořká čokoláda (kód: 2398)

200 g Poleva krémová Loveria Pistácie (kód: 2312)

Postup:

  1. Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pasty Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo (kód: 2252) a Ochucovací pasta Mandle d′Avola (kód: 2955).

  2. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  3. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení. 

  4. Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).

  5. Dozdobíme povrch zmrzliny polevami a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.