1880 g kvalitní voda
640 g cukr krupice
220 g Glukóza 38/39 DE, sušený glukózový sirup (kód: 2693)
140 g Frutta 50 - základ pro ovocnou zmrzlinu (kód: 2690)
800 g Mandarinkový džus
320 g Ochucovací pasta Mandarinka (kód: 2367)
Nejprve dobře smícháme všechny suché ingredience.
Vše dobře rozmícháme do vody v karafě a necháme cca 30 min odstát.
Zamícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení.
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
Dozdobíme povrch zmrzliny mandarinkami, potřenými Cukrářský lesk Gelatina Neutra (kód: 2277) a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
———
———
———