Zmrzlina Čokoládová - jemnější

Zmrzlina Čokoládová - jemnější

Recept:

1000 g Voda horká 90 °C

1200 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

1800 g Zmrzlinová směs Čokoláda Nero easy (kód: 3065)

100 g Dextróza (kód: 2126)

Postup:

  1. Zmrzlinová směs Čokoláda Nero easy (kód: 3065) rozmixujeme v karafě do horké vody, pak přímícháme mléko a necháme odstát cca 15 min.

  2. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  3. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení. 

  4. Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).

  5. Umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.