Zmrzlina Brownie all'Amarena - Mon Cherry

Zmrzlina Brownie all'Amarena - Mon Cherry

Recept na vaničku 4 kg:

2200 g Voda horká 90 °C

1800 g Zmrzlinová směs Čokoláda Nero easy (kód: 3065)

100 g Dextróza (kód: 2126)

200 g Poleva s kousky Variegato Višeň (kód: 2404)

čokoládové sušenky

Postup:

  1. Zmrzlinová směs Čokoláda Nero easy (kód: 3065) rozpustíme v karafě do horké vody a necháme odstát cca 15 min. (Lze také ochutit smetanovou bázi pomocí Ochucovací pasta Čokoláda hořká (kód: 2361)).

  2. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  3. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení. 

  4. Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).

  5. Dozdobíme povrch zmrzliny polevou a čokoládovými sušenkami a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.