Zmrzlina Bali (báze Royal)

Zmrzlina Bali (báze Royal)

Recept na vaničku 4 kg:

3280 g Tekutá smetanová báze Royal

400 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

320 g Ochucovací pasta Kokos (kód: 2388)

200 g Poleva křupavá stracciatella - mléčná čokoláda (kód: 2397)

200 g Poleva s kousky Marakuja (kód: 2436)

Strouhaný kokos

Postup:

  1. Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pastu.

  2. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  3. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení. 

  4. Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).

  5. Dozdobíme povrch zmrzliny polevami, posypeme kokosem nebo mandlovými lupínky a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.