Zahájení výroby zmrzliny - vybavení
Co potřebujeme:
- Potřebujeme kolaudaci výrobních prostor a schválení výrobny Krajskou hygienickou stanicí (KHS), odbor hygieny výživy. KHS vydává závazná stanoviska k projektovým dokumentacím a kolaudacím potravinářských objektů. Kontakty na KHS jsou na stránkách Ministerstva zdravotnictví: mzcr.cz - pod odkazem „přímo řízené organizace“ a pak „krajské hygienické stanice“.
- Nahlásit provozovnu Státní zemědělské a potravinářské inspekci nejpozději v den zahájení výroby.
- Stroje na výrobu a prodej zmrzliny.
- Pomůcky usnadňující výrobu a prodej zmrzliny.
- Suroviny na výrobu.
- Kritické body a sanitační režim pro výrobu zmrzliny.
- Pracovníky pro výrobu a prodej zmrzliny.
- Hezké, příjemné prostředí pro zákazníky.