Sušený jogurt k ochucení mléčného zmrzlinového základu nebo např. do šlehačky při výrobě šlehačkových dortů. Dávkování: 30 g/kg základu + lze přidat navíc i čerstvý jogurt: 200 g/kg základu.
Přírodní sušená ochucovací směs pro ochucení zmrzliny a šlehačových zákusků.
Šlehačkový krém Jogurtový:
Podklad:
Jádro schované v krému:
Poleva:
Zdobení:
3000 g | Mléko plnotučné (3,5% tuku) |
150 g | Frutta 50 - zmrzlinový základ ovocný (kód: 2690) |
126 g | Jogurt Yogo 30 - sušené ochucení (kód: 2259) |
660 g | cukr krupice |
1000 g Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
30 g Jogurt Yogo 30 - sušené ochucení (kód: 2259)
400 g Jogurt čerstvý bílý
300 g Piškotový plát ze směsi Biscuit
100 g Poleva s kousky Marakuja (kód: 2436)
5 g Cukrářský lesk Gelatina Neutra (kód: 2277)
3160 g Tekutá smetanová báze Royal
8 g Skořice pravá Ceylon (v prášku) 1 kg/sáček (kód: 2763)
40 g cukr krupice
600 g Jogurt čerstvý bílý
80 g Dextróza (kód: 2126)
120 g Jogurt Yogo 30 - sušené ochucení (kód: 2259)
300 g Poleva s kousky Zázvor (kód: 2821)
Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucení (čerstvý jogurt, Jogurt Yogo 30 - sušené ochucení (kód: 2259) a skořici).
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení.
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
Dozdobíme povrch zmrzliny polevou a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
1000 g Smetana 33% tuku
200 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
30 g Jogurt Yogo 30 - sušené ochucení (kód: 2259)
400 g Jogurt čerstvý bílý
50 g Piškotový plát ze směsi Biscuit
100 g Zrcadlová poleva Malinová (kód: 2497)
Čokoládové ozdoby z Čokoláda hořká 58% blok (kód: 2099)
5 g Cukrářský lesk Gelatina Neutra (kód: 2277)
500 g Smetana 33% tuku
100 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
70 g Ochucovací pasta Malina Extra (kód: 2444)
30 g Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 2495)
250 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
275 g vejce
25 g kvalitní voda
25 g cukr krupice
Popř.přidáme
20 g Kakao tmavé Selecao 22-24% tuku (kód: 2478)
40 g kvalitní voda
500 g vychlazená Smetana 33% tuku
100 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
20 g Jogurt Yogo 30 - sušené ochucení (kód: 2259)
Obdélníkovou či kulatou formu dortu prokládáme postupně piškotem a krémem a poté necháme zamrazit.
Šlehačkové deserty - šarloty po vyndání z mrazničky zdobíme a uchováváme v chladící vitríně.
20 g Želé poleva čirá Crystal (kód: 1746)
1000 g kvalitní voda
150 g cukr krupice
Povrch zmraženého šlehačkového desertu posypeme výrobkem Stabilizátor ovoce Bindogel (kód: 1762). Zmražené nebo čerstvé ovoce prosypeme cca 10 g výrobku Stabilizátor ovoce Bindogel (kód: 1762) a pokryjeme povrch desertu. Pomalu zaléváme připraveným, teplým Želé Crystal.
3000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
690 g cukr krupice
300 g Superior 100 - zmrzlinový základ mléčný za tepla i za studena (kód: 2429)
360 g Smetana 33% tuku
725 g | Mléko plnotučné (3,5% tuku) | |
200 g | cukr krupice | |
200 g | Jogurt čerstvý bílý | |
30 g | Jogurt Yogo 30 - sušené ochucení (kód: 2259) | |
35 g | Frutta 50 - zmrzlinový základ ovocný (kód: 2690) | |
40 g | Dextróza (kód: 2126) | |
50 g | Poleva s kousky Granátové jablko (kód: 2468) |
250 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
275 g vejce
25 g kvalitní voda
25 g cukr krupice
20 g Kakao tmavé Selecao 22-24% tuku (kód: 2478)
40 g kvalitní voda
500 g vychlazená Smetana 33% tuku
100 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
20 g Jogurt Yogo 30 - sušené ochucení (kód: 2259)
Obdélníkovou formu prokládáme postupně piškotem a jogurtovým krémem a poté necháme zchladit a zpevnit 1 - 5 hod. v lednici.
5 g Želé poleva čirá Crystal (kód: 1746)
38 g moučkový cukr krupice
250 g kvalitní voda
Želé smícháme s cukrem a nasypeme do vařící vody, vaříme asi 1-2 minuty.
250 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
275 g vejce
25 g kvalitní voda
25 g cukr krupice
20 g Kakao tmavé Selecao 22-24% tuku (kód: 2478)
40 g kvalitní voda
50 g Ztužovač šlehačky Patissana 50 - na šlehačkové dorty (kód: 2207)
60 g moučkový cukr krupice
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
40 g Jogurt Yogo 30 - sušené ochucení (kód: 2259)
60 g Stabilizátor ovoce Fruitnova (kód: 2217)
150 g cukr krupice
300 g vařící kvalitní voda
490 g pokrájené nebo rozmixované čerstvé jahody nebo mražené ovoce
250 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
275 g vejce
25 g kvalitní voda
25 g cukr krupice
20 g Kakao tmavé Selecao 22-24% tuku (kód: 2478)
40 g kvalitní voda
100 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
500 g vychlazená Smetana 33% tuku
20 g Jogurt Yogo 30 - sušené ochucení (kód: 2259)
60 g Stabilizátor ovoce Fruitnova (kód: 2217)
150 g cukr krupice
300 g vařící kvalitní voda
490 g pokrájené nebo rozmixované čerstvé jahody nebo mražené ovoce
50 g Ztužovač šlehačky Patissana 50 - na šlehačkové dorty (kód: 2207)
60 g moučkový cukr krupice
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
40 g Jogurt Yogo 30 - sušené ochucení (kód: 2259)
30 g Stabilizátor ovoce Fruitnova (kód: 2217)
75 g cukr krupice
150 g vařící kvalitní voda
245 g pokrájené nebo rozmixované čerstvé jahody
FLORIDA Fruit - Základ na rychlou výrobu ovocné zmrzliny (kód: 1397) dává zmrzlině svěží, přirozenou chuť a hladkou krémovou konzistenci.
1 sáček (2000 g) | FLORIDA Fruit - Základ na rychlou výrobu ovocné zmrzliny (kód: 1397) |
5 litrů (5000 g) | Mléko plnotučné (3,5% tuku) |
210 g | Jogurt Yogo 30 - sušené ochucení (kód: 2259) |
250 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
275 g vejce
25 g kvalitní voda
25 g cukr krupice
20 g Kakao tmavé Selecao 22-24% tuku (kód: 2478)
40 g kvalitní voda
100 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
500 g vychlazená Smetana 33% tuku
20 g Jogurt Yogo 30 - sušené ochucení (kód: 2259)
3160 g Tekutá smetanová báze Royal
40 g cukr krupice
600 g Jogurt čerstvý bílý
80 g Dextróza (kód: 2126)
120 g Jogurt Yogo 30 - sušené ochucení (kód: 2259)
Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucení (čerstvý jogurt a Jogurt Yogo 30 - sušené ochucení (kód: 2259)).
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení.
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
Dozdobíme povrch zmrzliny např. vhodnou polevou a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
2257 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
226 g Smetana 33% tuku
537 g cukr krupice
113 g Royal 50 - zmrzlinový základ mléčný za tepla i za studena (kód: 2603)
148 g Dextróza (kód: 2126)
600 g Jogurt čerstvý bílý
120 g Jogurt Yogo 30 - sušené ochucení (kód: 2259)
Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucení (čerstvý jogurt a Jogurt Yogo 30 - sušené ochucení (kód: 2259)).
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení.
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
Dozdobíme povrch zmrzliny např. vhodnou polevou a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.