Kefír 50 - sušené ochucení - 2 kg

Kefír 50  - sušené ochucení - 2 kg

Kefír 50  - sušené ochucení - 2 kg
kg bez DPH: 604,00 Kč
kg s DPH: 676,48 Kč
prodejní ks s DPH: 1.354,08 Kč
prodejní ks bez DPH: 1.209,00 Kč

dávkování: 50 g/kg základu
cena dávky bez DPH: 30,20 Kč
na objednávku


Parametry

Popis

Novinka ve zmrzlinárně. Kefir 50 Gelato Master School je nový produkt pro přípravu intenzivní a autentické zmrzliny s příchutí kefíru. Kefírová zmrzlina je perfektní sama o sobě nebo v kombinaci s polevami pro kreativního výrobce zmrzliny, který je v souladu s aktuálními trendy.

ČASTO KLADENÉ DOTAZY:

1. Jaký je rozdíl mezi jogurtem a kefírem?

Jogurt i kefír se získávají fermentací kravského mléka. Jogurt pochází z fermentace mléka mikroorganismy Lactobacillus Bulgaricus a Streptococcus Termophilus, které přeměňují laktózu na jednoduché cukry a kyselinu mléčnou. Kefír je fermentovaný nápoj pocházející z Kavkazu, který je mnohem tekutější než jogurt. Fermentuje jej více než deset druhů mikroorganismů, včetně mléčných fermentů a kvasinek, které žijí v symbióze. Právě tyto kvasinky jsou zodpovědné za jeho mírně alkoholovou chuť (1–2%). Některé z těchto mikroorganismů se nazývají probiotika, protože na rozdíl od klasického jogurtu kolonizují gastrointestinální trakt a posilují mikroflóru.

2. Jak chutná kefír?

Kefír má mírně kyselou chuť, odlišnou od jogurtu, s jemnou alkoholickou notou a dobrou chutí fermentovaného mléka.

3. Mohu ke Kefíru 50 přidat i čerstvý kefír?

Ano, doporučujeme přidat 100 g čerstvého kefíru k 50 g Kefíru 50 na 1 kg směsi pro intenzivní a dobře zaoblenou chuť.

4. Mohu přidat ke třem ochuceným produktům Kefír „Easy“ také čerstvý kefír?

Ano, do řady Kefír „Easy“ lze přidat také čerstvý kefír, kterým se nahradí 200 g mléka na litr mléka.

5. Mohu pasterizovat Kefír 50?

Ne, Kefír 50 by měl být vždy zpracováván za studena, bez pasterizace nebo zahřívání nad 35 °C, aby mikroflóra zůstala naživu a nezměnila se chuť produktu. V kombinovaném stroji po zahřátí směsi v horní ohřívací nádrži a ochlazení v dávkovém mrazáku na asi 30 °C přidejte Kefír 50 spolu s čerstvým kefírem.

6. Mohu použít Kefír 50 s vodou?

Kefír 50 lze použít buď s mlékem, k obnovení tradiční chuti kefíru, nebo s vodou na ovocném základě k přípravě osvěžujícího sorbetu (ne veganského).

7. Mohu používat výrobky Kefír „Easy“ s vodou?

Ano, můžete použít naše výrobky Kefír „Easy“ i s vodou k výrobě sorbetu, který je ideální v horkém počasí (ne veganský). Za tímto účelem jednoduše přidejte jeden sáček produktu do 2 litrů vody.

8. Mohu s těmito produkty vyrobit veganskou zmrzlinu? Jsou vhodné pro vegany?

Ne. Kefír používá jako základ kravské mléko, takže nejde o veganský produkt.

9. Mohu připravit zákusek s Kefírem?

Ano, Kefír 50 je ideální také pro přípravu semifredd a šlehačkových krémů.

10. Mohu ve stroji na točenou zmrzlinu používat výrobky z řady Kefír?

Ano, produkty Kefír můžete použít ve stroji na točenou zmrzlinu. Pouze výrobek Kefír & Quinoa, kvůli přítomnosti zrn, lze použít pouze ve strojích bez čerpadla.

11. Jaké jsou nejlepší kombinace s polevami Leagel?

Všechny naše ovocné polevy Variegato dokonale ladí s Kefírovou zmrzlinou.

 

Kefírová zmrzlina s Mandarinkovou polevou

Recept:

 1000 g Tekutý mléčný základ Centurion

 50 g Kefír 50 - sušené ochucení (kód: 3215)

 100 g Kefír čerstvý bílý

 300 g Poleva s kousky Mandarinka s kůrou (kód: 3225)

Postup:

  1. Navážíme 100 g čerstvého kefíru (na 1 kg mléčného základu).
  2. Přidáme 50 g Kefír 50 - sušené ochucení (kód: 3215) (na 1 kg mléčného základu)
  3. Promícháme.
  4. Mrazíme ve zmrzlinovém stroji.
  5. Proléváme polevou Poleva s kousky Mandarinka s kůrou (kód: 3225)
  6. Dozdobíme povrch.
Balení výrobku: 2 kg
Skladování: Po otevření obalu surovinu nabírejte čistým a suchým nástrojem. Poté obal opět dobře uzavřete. Skladujte při pokojové teplotě a v suchu. Jedná se o surovinu s dlouhou trvanlivostí. Datum minimální trvanlivosti je uveden na obalu.
Výrobek je určen pro profesionální výrobu zmrzlin, zákusků a podobných pokrmů.
Kód: 3215

Složení

Složení výrobku: sušené odstředěné mléko 40%, maltodextriny, dextróza. kyselina: kyselina citronová. přírodní příchutě.

Nutriční hodnoty / 100 g:
  • Energie: 361 kcal
  • Sacharidy: 65.5 g
  • - z toho cukry: 32.5 g
  • Tuky: 0.4 g
  • - z toho nasycené mastné kyseliny: 0.3 g
  • Bílkoviny: 14.1 g
  • Sůl: 0.37 g
  • Sušina: 80.37 g

Alergeny:
  • mléko

Recepty k produktu: