Zmrzlina Cappuccino

Receptura:

 

3000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
690 g cukr krupice
300 g Zmrzlinová báze Superior Lea 100 - mléčný základ za tepla i za studena (kód: 2429)
800 g Smetana 33% tuku

240 g Ochucovací pasta Káva Espresso Lea (kód: 2365)

Pracovní postup

  • Všechny suché komponenty promícháme a dobře rozpustíme v mléce a pasterujeme při 85 °C.
  • Směs se pasteruje při 85 °C několik sekund a následně směs zchladíme na 4 °C. K dosažení lepší konzistence doporučujeme zrání zchlazené směsi minimálně 6 hod. při 4 °C.
  • Poté přidáme ochucovací pastu Ochucovací pasta Káva Espresso Lea (kód: 2365)   dle doporučeného dávkován
  • Vše dobře rozmícháme a mrazíme obvyklým způsobem.
  • Hotovou zmrzlinu vypustíme do široké vaničky.Dáme na několik minut do šokeru.
  • Na povrch zmrzliny nalijeme cca 2 cm silnou vrstvu Loveria bílá čokoláda a dozdobíme zrnky kávy.