Zmrzlina Kaki

Toto "Jablko Východu" má fascinující historii. Kaki je starobylé a exotické ovoce, původem z Číny a Japonska. Strom Kaki je přezdívaný strom sedmi ctností a používá se také jako výzdoba veřejných a soukromých zahrad. Do Evropy toto ovoce přišlo koncem roku 1700 díky řediteli botanické zahrady, který přinesl některé exempláře své matce.

Rostlina dodává ovoce s bohatým množstvín vitamínu C, což je velmi důležité pro boj s chřipkovými syndromy. Kaki jsou bohaté na karotenoidy, jako je betakaroten a kryptoxanthin, a také má antioxidační účinek daný taniny obsaženými v buničině. Zde je recept na přípravu perfektní kaki persimmon v salonu zmrzliny:

Recept na vaničku 4 kg

2400 g Kaki
  740 g voda
  600 g cukr krupice
  120 g Glukosil Gelato Master School Lea (kód: 2688)
  140 g Zmrzlinová báze Frutta 50 - ovocný základ (kód: 2690)