Listopadový dort

Základ z třeného těsta (na 1 plát Ø 26 cm)

100 g   Směs na pečení třeného těsta Sandy (kód: 1969)
  45 g    vejce
  45 g    Máslo 82%
  10 g    voda

  • Vše šleháme při středních otáčkách po dobu 3 – 5 min. a poté rozetřeme do vymazané formy.
  • Pečeme při 190 ºC po dobu 10 min. při puštěném větrání.
  • Po vychladnutí potřeme produktem Džem malina-rybíz (kód: 1967).

Piškotový korpus Bisquit čokoládový (na 1 dortový korpus Ø 24 cm)

  330 g   Směs na pečení piškotu Biscuit (kód: 2101)
  216 g    vejce
    50 g    voda

  • Vše šleháme při vyšších otáčkách po dobu 8 – 10 min.
  • Nakonec krátce vmícháme směs 20 g Kakao Extra 22-24% tuku Nuova (kód: 2213) se 40 g vody.
  • Pečeme při 200 ºC, 30 min. bez větrání, poté 15 min s větráním. 
  • Po vychladnutí ukrojíme z korpusu plát o výšce cca 1 cm a ten položíme do formy na základ z třeného těsta, potřený džemem.
  • Poklademe plátky odkapaných hrušek a potřeme polovinou čokoládového krému.
  • Položíme další čokoládový plát a doplníme formu zbytkem čokoládového krému.
  • Uhladíme povrch a necháme v lednici cca 2 hod. zpevnit.

Krém čokoládový (na 1 dort  Ø 26 cm)

 100 g   Readymix Čokoláda (kód: 2122)
 125 g   voda 20ºC 
 500 g   našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku

  • Readymix smícháme do hladka s vodou 20 ºC a poté vmícháme do našlehané šlehačky.

Neutrální krém

    75 g     Readymix Neutro (kód: 2086)
  100 g     voda 25 - 30 ºC
  500 g     našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku

  • Readymix smícháme do hladka s vodou 25 - 30 ºC a vmícháme do našlehané šlehačky.

Dozdobení dortu


Kontextové menu [Nahoru]