Stabilizátor ovoce Fruitnova - 2 kg

Stabilizátor ovoce Fruitnova - 2 kg

Stabilizátor ovoce Fruitnova - 2 kg
TOP
kg bez DPH: 372,00 Kč
kg s DPH: 416,64 Kč
prodejní ks s DPH: 833,28 Kč
prodejní ks bez DPH: 744,00 Kč
skladem


Parametry

Popis

Pro přípravu dekoračních polev a ovocných salátů z čerstvého nebo mraženého ovoce. Ovoce ošetřené Fruitnova má jasné barvy a čerstvý vzhled. 

Jogurtové pohárky

Jogurtový krém

    50 g Ztužovač šlehačky Patissana 50 - na šlehačkové dorty (kód: 2207)      
    60 g moučkový cukr krupice
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
    40 g Yogo 30 - sušené ochucení (kód: 2259)

  • Vše společně vyšleháme.
  • Pohárky postupně plníme krémem a necháme chladit. Krém můžeme prokládat ovocem.
  • Šlehačkové dezerty po vychlazení zdobíme např. ovocem s Stabilizátor ovoce Fruitnova (kód: 2217).

Receptura ovoce s Fruitnovou

  30 g Stabilizátor ovoce Fruitnova (kód: 2217)
  75 g cukr krupice
150 g vařící kvalitní voda
245 g pokrájené nebo rozmixované čerstvé jahody

  • Fruitnovu smícháme s cukrem. Můžeme použít čerstvé nebo mražené ovoce.
  • Přidáme vařící vodu a promícháme metlou.
  • Vmícháme pokrájené nebo rozmixované ovoce a necháme vychladnout. Můžeme použít čerstvé nebo mražené ovoce.
  • Používá se nejen pro zdobení zmrzliny nebo pohárů ale je výborná i k dozdobení zákusků, palačinek, ovocných knedlíků a dalších druhů moučníků.

Jogurtový dortík

Piškotový plát hnědý

250 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
275 g vejce
  25 g kvalitní voda
  25 g cukr krupice

  • Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.

20 g Kakao tmavé Selecao 22-24% tuku (kód: 2478)
40 g kvalitní voda

  • Kakao tmavé Selecao 22-24% tuku (kód: 2478) smícháme s vodou na hladkou směs a vmícháme do našlehané světlé piškotové směsi.
  • Poté ihned natřeme na vymazaný plech a pečeme při 250 ºC, 6 minut.
  • Z tohoto množství vyrobíme 1 plát  - 60 x 80 cm.

Jogurtový krém

  100 g Ztužovač šlehačky Semifreddo (kód: 3163)
  500 g vychlazená Smetana 33% tuku
    20 g Yogo 30 - sušené ochucení (kód: 2259)

  • Vše společně vyšleháme.

Ovocný přeliv

  60 g Stabilizátor ovoce Fruitnova (kód: 2217)
150 g cukr krupice
300 g vařící kvalitní voda
490 g pokrájené nebo rozmixované čerstvé jahody nebo mražené ovoce

Postup

  • Z piškotového plátu vykrojíme 4 kolečka o průměru 10 cm.
  • Na první kolečko naneseme špičkou jogurtový krém.
  • Na další 2 kolečka piškotu naneseme další vrstvy jogurtového krému. Vrchní kolečko piškotu jogurtovým krémem potřeme a povrch zalijeme hustším přelivem ovoce ve  Stabilizátor ovoce Fruitnova (kód: 2217).
  • Dozdobíme šlehačkou, čerstvým ovocem, lístkem máty apod.

Borůvkové pohárky

Borůvkový krém (na 13 pohárků 115ml)

   100 g Ztužovač šlehačky Borůvka - na šlehačkové dorty (kód: 2108)
   125 g kvalitní voda 20 ºC
   500 g vychlazená vyšlehaná Smetana 33% tuku

Receptura A - na zdobení:

  30 g Stabilizátor ovoce Fruitnova (kód: 2217)
  75 g cukr krupice
150 g vařící kvalitní voda
250 g pokrájené nebo rozmixované čerstvé borůvky

Postup výroby

  • Připravíme si borůvkový krém. Readymix smícháme s vodou pokojové teploty (min. 20 ºC), necháme krátce  působit a mezitím si vyšleháme šlehačku.
  • Readymix lehce vmícháme do vyšlehané šlehačky.
  • Vložíme do sáčku na zdobení a krémem naplníme skleněné pohárky cca 1,5 cm od okraje.
  • Krém dáme asi na 2 hod. zatuhnout do lednice.
  • Připravíme si Fruitnovu s ovocem.
  • Do vychlazených pohárků dáme vrstvu borůvek s Fruitnovou.
  • Hotové pohárky uložíme do chladící vitríny.

Jogurtový dortík - jemnější

Piškotový plát hnědý

250 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
275 g vejce
  25 g kvalitní voda
  25 g cukr krupice

  • Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.

20 g Kakao tmavé Selecao 22-24% tuku (kód: 2478)
40 g kvalitní voda

  • Kakao tmavé Selecao 22-24% tuku (kód: 2478) smícháme s vodou na hladkou směs a vmícháme do našlehané světlé piškotové směsi.
  • Poté ihned natřeme na vymazaný plech a pečeme při 250 ºC, 6 minut.
  • Z tohoto množství vyrobíme 1 plát  - 60 x 80 cm.

Jogurtový krém

     50 g Ztužovač šlehačky Patissana 50 - na šlehačkové dorty (kód: 2207)      
     60 g moučkový cukr krupice
 1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
     40 g Yogo 30 - sušené ochucení (kód: 2259)

  • Vše společně vyšleháme.
  • Dortík postupně plníme krémem a necháme chladit. Krém můžeme prokládat ovocem.

Ovocný přeliv

  60 g Stabilizátor ovoce Fruitnova (kód: 2217)
150 g cukr krupice
300 g vařící kvalitní voda
490 g pokrájené nebo rozmixované čerstvé jahody nebo mražené ovoce

Postup

  • Z piškotového plátu vykrojíme 4 kolečka o průměru 10 cm.
  • Na první kolečko naneseme špičkou jogurtový krém.
  • Na další 2 kolečka piškotu naneseme další vrstvy jogurtového krému. Vrchní kolečko piškotu jogurtovým krémem potřeme a povrch zalijeme hustším přelivem ovoce ve  Stabilizátor ovoce Fruitnova (kód: 2217).
  • Dozdobíme šlehačkou, čerstvým ovocem, lístkem máty apod.

Maliny se šlehačkou

Maliny s Fruitnovou

  30 g Stabilizátor ovoce Fruitnova (kód: 2217)
  75 g cukr krupice
150 g kvalitní voda 100 °C
245 g mražené ovoce (lesní plody) (maliny)

Postup

  • Nejprve si připravíme ovoce. Smícháme cukr s Stabilizátor ovoce Fruitnova (kód: 2217) a zalijeme vroucí vodou.
  • Promícháme, necháme dobře rozpustit všechy suroviny a vmícháme rozmrazené maliny.
  • Dáme vychladit.
  • Vyšleháme si šlehačku a dáme do zdobícího sáčku.
  • Na dno pohárků můžeme dát maliny s Fruitnovou.
  • Šlehačkou naplníme pohárek cca do poloviny, polijeme malinami s Fruitnovou, doplníme šlehačkou, povrch ozdobíme znovu malinovou polevou.
  • Hotové pohárky uložíme do chladící vitríny.

Jak udržet ovoce čerstvé s Fruitnova

Fruitnova jedinečným způsobem pomáhá uchovat čerstvé či rozmražené ovoce pro zdobení pohárů a zmrzlin ve svěží, čerstvé a lesklé podobě.

Receptura A - poleva na zmrzlinu a zákusky

  60 g Stabilizátor ovoce Fruitnova (kód: 2217)
150 g cukr krupice
300 g vařící kvalitní voda
490 g pokrájené nebo rozmixované čerstvé jahody nebo mražené ovoce

Receptura B - poleva na zdobení hustší

  70 g Stabilizátor ovoce Fruitnova (kód: 2217)
380 g cukr krupice
200 g vařící kvalitní voda
400 g pokrájené nebo rozmixované čerstvé jahody nebo mražené ovoce

Receptura C - nálev pro ovocný salát

  30 g Stabilizátor ovoce Fruitnova (kód: 2217)
  90 g cukr krupice
340 g vařící kvalitní voda
530 g rozkrájené čerstvé jahody

Postup

  • Fruitnovu smícháme s cukrem.
  • Přidáme vařící vodu a promícháme metlou.
  • Vmícháme pokrájené nebo rozmixované ovoce a necháme vychladnout.
  • Používá se nejen pro zdobení zmrzliny nebo pohárů ale je výborná i k dozdobení zákusků, palačinek, ovocných knedlíků a dalších druhů moučníků.

 

 

 

 

Oblíbené suroviny pro výrobu zákusků

Připravili jsme pro Vás výběr oblíbených surovin pro výrobu zákusků...

Oblíbený ztužovač živočišné šlehačky:

Oblíbené polevy zrcadlově lesklé (drží i na stranách dortu):

Oblíbené polevy želatinové (na povrch nebo dovnitř dortu):

Oblíbené polevy křupavé (při pokojové teplotě tenká křupavá vrstva):

Oblíbené polevy s kousky (obsahují kousky ovoce nebo křupínků, vhodné na potvrch nebo dovnitř dezertu):

Oblíbené suroviny pro ošetření čerstvého nebo mraženého ovoce:

Oblíbený dortový korpus na pečení dortů:

Balení výrobku: 2 kg
Skladování: Po otevření obalu surovinu nabírejte čistým a suchým nástrojem. Poté obal opět dobře uzavřete. Skladujte při pokojové teplotě a v suchu. Jedná se o surovinu s dlouhou trvanlivostí. Datum minimální trvanlivosti je uveden na obalu.
Výrobek je určen pro profesionální výrobu zmrzlin, zákusků a podobných pokrmů.
Kód: 2217

Složení

Složení výrobku: modifikovaný škrob (bramborový škrob), moučkový cukr, kyselina: kyselina citronová, antioxidant: kyselina askorbová, konzervační látka: sorban draselný.

Nutriční hodnoty / 100 g:
  • Energie: 364 kcal
  • Sacharidy: 89 g
  • - z toho cukry: 45 g
  • Bílkoviny: 0.2 g
  • Sušina: 89.2 g