Popis
Pro přípravu dekoračních polev a ovocných salátů z čerstvého nebo mraženého ovoce. Ovoce ošetřené Fruitnova má jasné barvy a čerstvý vzhled.
Jogurtové pohárky
Jogurtový krém
50 g Ztužovač šlehačky Patissana 50 - na šlehačkové dorty (kód: 2207)
60 g moučkový cukr krupice
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
40 g Yogo 30 - sušené ochucení (kód: 2259)
- Vše společně vyšleháme.
- Pohárky postupně plníme krémem a necháme chladit. Krém můžeme prokládat ovocem.
- Šlehačkové dezerty po vychlazení zdobíme např. ovocem s Stabilizátor ovoce Fruitnova (kód: 2217).
Receptura ovoce s Fruitnovou
30 g Stabilizátor ovoce Fruitnova (kód: 2217)
75 g cukr krupice
150 g vařící kvalitní voda
245 g pokrájené nebo rozmixované čerstvé jahody
- Fruitnovu smícháme s cukrem. Můžeme použít čerstvé nebo mražené ovoce.
- Přidáme vařící vodu a promícháme metlou.
- Vmícháme pokrájené nebo rozmixované ovoce a necháme vychladnout. Můžeme použít čerstvé nebo mražené ovoce.
- Používá se nejen pro zdobení zmrzliny nebo pohárů ale je výborná i k dozdobení zákusků, palačinek, ovocných knedlíků a dalších druhů moučníků.
Jogurtový dortík
Piškotový plát hnědý
250 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
275 g vejce
25 g kvalitní voda
25 g cukr krupice
- Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.
20 g Kakao tmavé Selecao 22-24% tuku (kód: 2478)
40 g kvalitní voda
- Kakao tmavé Selecao 22-24% tuku (kód: 2478) smícháme s vodou na hladkou směs a vmícháme do našlehané světlé piškotové směsi.
- Poté ihned natřeme na vymazaný plech a pečeme při 250 ºC, 6 minut.
- Z tohoto množství vyrobíme 1 plát - 60 x 80 cm.
Jogurtový krém
100 g Ztužovač šlehačky Semifreddo (kód: 3163)
500 g vychlazená Smetana 33% tuku
20 g Yogo 30 - sušené ochucení (kód: 2259)
Ovocný přeliv
60 g Stabilizátor ovoce Fruitnova (kód: 2217)
150 g cukr krupice
300 g vařící kvalitní voda
490 g pokrájené nebo rozmixované čerstvé jahody nebo mražené ovoce
Postup
- Z piškotového plátu vykrojíme 4 kolečka o průměru 10 cm.
- Na první kolečko naneseme špičkou jogurtový krém.
- Na další 2 kolečka piškotu naneseme další vrstvy jogurtového krému. Vrchní kolečko piškotu jogurtovým krémem potřeme a povrch zalijeme hustším přelivem ovoce ve Stabilizátor ovoce Fruitnova (kód: 2217).
- Dozdobíme šlehačkou, čerstvým ovocem, lístkem máty apod.
Borůvkové pohárky
Borůvkový krém (na 13 pohárků 115ml)
100 g Ztužovač šlehačky Borůvka - na šlehačkové dorty (kód: 2108)
125 g kvalitní voda 20 ºC
500 g vychlazená vyšlehaná Smetana 33% tuku
Receptura A - na zdobení:
30 g Stabilizátor ovoce Fruitnova (kód: 2217)
75 g cukr krupice
150 g vařící kvalitní voda
250 g pokrájené nebo rozmixované čerstvé borůvky
Postup výroby
- Připravíme si borůvkový krém. Readymix smícháme s vodou pokojové teploty (min. 20 ºC), necháme krátce působit a mezitím si vyšleháme šlehačku.
- Readymix lehce vmícháme do vyšlehané šlehačky.
- Vložíme do sáčku na zdobení a krémem naplníme skleněné pohárky cca 1,5 cm od okraje.
- Krém dáme asi na 2 hod. zatuhnout do lednice.
- Připravíme si Fruitnovu s ovocem.
- Do vychlazených pohárků dáme vrstvu borůvek s Fruitnovou.
- Hotové pohárky uložíme do chladící vitríny.
Jogurtový dortík - jemnější
Piškotový plát hnědý
250 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
275 g vejce
25 g kvalitní voda
25 g cukr krupice
- Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.
20 g Kakao tmavé Selecao 22-24% tuku (kód: 2478)
40 g kvalitní voda
- Kakao tmavé Selecao 22-24% tuku (kód: 2478) smícháme s vodou na hladkou směs a vmícháme do našlehané světlé piškotové směsi.
- Poté ihned natřeme na vymazaný plech a pečeme při 250 ºC, 6 minut.
- Z tohoto množství vyrobíme 1 plát - 60 x 80 cm.
Jogurtový krém
50 g Ztužovač šlehačky Patissana 50 - na šlehačkové dorty (kód: 2207)
60 g moučkový cukr krupice
1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
40 g Yogo 30 - sušené ochucení (kód: 2259)
- Vše společně vyšleháme.
- Dortík postupně plníme krémem a necháme chladit. Krém můžeme prokládat ovocem.
Ovocný přeliv
60 g Stabilizátor ovoce Fruitnova (kód: 2217)
150 g cukr krupice
300 g vařící kvalitní voda
490 g pokrájené nebo rozmixované čerstvé jahody nebo mražené ovoce
Postup
- Z piškotového plátu vykrojíme 4 kolečka o průměru 10 cm.
- Na první kolečko naneseme špičkou jogurtový krém.
- Na další 2 kolečka piškotu naneseme další vrstvy jogurtového krému. Vrchní kolečko piškotu jogurtovým krémem potřeme a povrch zalijeme hustším přelivem ovoce ve Stabilizátor ovoce Fruitnova (kód: 2217).
- Dozdobíme šlehačkou, čerstvým ovocem, lístkem máty apod.
Maliny se šlehačkou
Maliny s Fruitnovou
30 g Stabilizátor ovoce Fruitnova (kód: 2217)
75 g cukr krupice
150 g kvalitní voda 100 °C
245 g mražené ovoce (lesní plody) (maliny)
Postup
- Nejprve si připravíme ovoce. Smícháme cukr s Stabilizátor ovoce Fruitnova (kód: 2217) a zalijeme vroucí vodou.
- Promícháme, necháme dobře rozpustit všechy suroviny a vmícháme rozmrazené maliny.
- Dáme vychladit.
- Vyšleháme si šlehačku a dáme do zdobícího sáčku.
- Na dno pohárků můžeme dát maliny s Fruitnovou.
- Šlehačkou naplníme pohárek cca do poloviny, polijeme malinami s Fruitnovou, doplníme šlehačkou, povrch ozdobíme znovu malinovou polevou.
- Hotové pohárky uložíme do chladící vitríny.
Jak udržet ovoce čerstvé s Fruitnova
Fruitnova jedinečným způsobem pomáhá uchovat čerstvé či rozmražené ovoce pro zdobení pohárů a zmrzlin ve svěží, čerstvé a lesklé podobě.
Receptura A - poleva na zmrzlinu a zákusky
60 g Stabilizátor ovoce Fruitnova (kód: 2217)
150 g cukr krupice
300 g vařící kvalitní voda
490 g pokrájené nebo rozmixované čerstvé jahody nebo mražené ovoce
Receptura B - poleva na zdobení hustší
70 g Stabilizátor ovoce Fruitnova (kód: 2217)
380 g cukr krupice
200 g vařící kvalitní voda
400 g pokrájené nebo rozmixované čerstvé jahody nebo mražené ovoce
Receptura C - nálev pro ovocný salát
30 g Stabilizátor ovoce Fruitnova (kód: 2217)
90 g cukr krupice
340 g vařící kvalitní voda
530 g rozkrájené čerstvé jahody
Postup
- Fruitnovu smícháme s cukrem.
- Přidáme vařící vodu a promícháme metlou.
- Vmícháme pokrájené nebo rozmixované ovoce a necháme vychladnout.
- Používá se nejen pro zdobení zmrzliny nebo pohárů ale je výborná i k dozdobení zákusků, palačinek, ovocných knedlíků a dalších druhů moučníků.
Oblíbené suroviny pro výrobu zákusků
Připravili jsme pro Vás výběr oblíbených surovin pro výrobu zákusků...
Oblíbený ztužovač živočišné šlehačky:
Oblíbené polevy zrcadlově lesklé (drží i na stranách dortu):
Oblíbené polevy želatinové (na povrch nebo dovnitř dortu):
Oblíbené polevy křupavé (při pokojové teplotě tenká křupavá vrstva):
Oblíbené polevy s kousky (obsahují kousky ovoce nebo křupínků, vhodné na potvrch nebo dovnitř dezertu):
Oblíbené suroviny pro ošetření čerstvého nebo mraženého ovoce:
Oblíbený dortový korpus na pečení dortů:
Balení výrobku: 2 kg
Skladování: Po otevření obalu surovinu nabírejte čistým a suchým nástrojem. Poté obal opět dobře uzavřete. Skladujte při pokojové teplotě a v suchu. Jedná se o surovinu s dlouhou trvanlivostí. Datum minimální trvanlivosti je uveden na obalu.
Výrobek je určen pro profesionální výrobu zmrzlin, zákusků a podobných pokrmů.
Kód: 2217