Popis
Základní receptura: 1000 g směsi+750 g vajec+ 150 g vody. 8-10 minut šlehat.
Pistáciový dort
Čokoládový korpus (3 kusy, Ø 26 cm, 5 cm)
1000 g Směs na pečení Čokoládového piškotu Biscuit (kód: 2794)
750 g vejce
150 g kvalitní voda
- Vše se dohromady smíchá a šlehá při vyšších otáčkách cca 10 min.
- Naplní se forma (formy) a upeče.
- Teplota pečení: 190 °C (trouba).
- Doba pečení: cca 30-35 min.
- Nejprve bez větrání a po 15 min. s větráním.
Pistáciový krém (Ø 26 cm, H 6 cm)
140 g Ztužovač šlehačky Neutro - na šlehačkové dorty (kód: 2086)
175 g kvalitní voda (20 °C)
70 g Ochucovací pasta Pistácie Extra (kód: 2393)
700 g Smetana 33% tuku našlehaná předem
- Smíchá se voda s Readymixem do hladka a přidává se postupně našlehaná smetana, připravená předem.
Postup (1 Dort Ø 26 cm, H 6 cm)
- 2 čokoládové pláty (Ø 24 cm).
- Pistáciový krém.
- Šlehačkové růžičky ze Smetana 33% tuku.
Dort Schwarzwald
Čokoládový korpus
1000 g Směs na pečení Čokoládového piškotu Biscuit (kód: 2794)
750 g vejce
150 g kvalitní voda
- Vše dohromady se smíchá a šlehá při vyšších otáčkách cca 10 min.
- Naplní se forma (formy) a upeče.
- Teplota pečení: 190 °C (trouba).
- Doba pečení: cca 30-35 min.
- Nejprve bez větrání a po 15 min s větráním.
Neutrální krém
75 g Ztužovač šlehačky Neutro - na šlehačkové dorty (kód: 2086)
100 g kvalitní voda cca 20 °C
25 g Višňovice
500 g Smetana 33% tuku našlehaná předem
Náplňové třešně
100 g Stabilizátor ovoce Bindogel (kód: 1762)
200 g cukr krupice se vmíchá
1000 g třešňová šťáva
1500 g odkapaně třešně
Postup
- Věncová forma se vymaže a vyloží potravinářskou fólií.
- Přidá se 1/3 Neutrálního krému.
- Z čokoládového korpusu se vykrojí užší kruhový plát, který se položí na první vrstvu krému.
- Přidá se druhá třetina krému, další kruhový plát a na něj Náplňové třešně.
- Přidá se zbytek krému, který se uhladí a uzavře se kruhovým plátem z čokoládového korpusu, který se lehce přitlačí.
- Naplněná forma se umístí na cca 2 hodiny do lednice a nakonec krátce do mraznice.
- Poté se krátce ponoří do teplé vody a forma s potravinářskou folií se sundá.
- Povrch se polije Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 2495) nebo polevou připravenou z Čokoláda hořká 58% blok (kód: 2099).
Dozdobení
Balení výrobku: 25 kg
Skladování: Po otevření obalu surovinu nabírejte čistým a suchým nástrojem. Poté obal opět dobře uzavřete. Skladujte při pokojové teplotě a v suchu. Jedná se o surovinu s dlouhou trvanlivostí. Datum minimální trvanlivosti je uveden na obalu.
Výrobek je určen pro profesionální výrobu zmrzlin, zákusků a podobných pokrmů.
Kód: 2785