Popis
Kvalitní směs na pečení Sacher dortu.
Sacher dort
Čokoládový korpus (na 1 dortový korpusy Ø 26 cm)
600 g Směs na korpus Sacher (kód: 2342)
350 g vejce
50 g kvalitní voda
- Směs na Sacher šleháme s vejci a vodou při vyšších otáčkách po dobu 5 – 6 min.
- Pečeme při 180 - 190 ºC, cca 40 - 50 min. s větráním.
- Po vychladnutí rozkrojíme korpus na 3 pláty a první dva potřeme 200 g Poleva hladká Farcitura Meruňka (kód: 2416).
- Povrch korpusu potřeme a uhladíme čokoládovým krémem a necháme zchladit v lednici.
- Poté zalijeme čokoládovou polevou celý dort včetně stran a necháme zchladit.
- Před podáváním zdobíme jednotlivé porce našlehanou šlehačkou.
Krém čokoládový
máslový krém ochucený 20 g Ochucovací pasta Čokoláda Noir Linea (kód: 2190)
- Buttermix pro máslový krém smícháme s vodou pokojové teploty a šleháme ve šlehači 3-4 minuty do hladké, krémové konzistence.
- Přidáme povolené máslo a dále šleháme ve šlehači asi 3 minuty.
- Nakonec vmícháme Ochucovací pasta Čokoláda Noir Linea (kód: 2190).
Poleva čokoládová
200 g Čokoláda hořká 58% blok (kód: 2099)
30 g Dextróza (kód: 2126)
170 g tekutá Smetana 33% tuku
- Lehce přihřejeme za stálého míchání. Poté necháme zchladit na 40 ºC a nalijeme na povrch dortu.
Knížecí dort (Ø 18 cm, 10 cm výška)
Čokoládový korpus (na 1 dortový korpusy Ø 26 cm)
600 g Směs na korpus Sacher (kód: 2342)
350 g vejce
50 g kvalitní voda
- Směs na Sacher šleháme s vejci a vodou při vyšších otáčkách po dobu 5-6 min.
- Pečeme při 180 - 190 °C, cca 40-50 min. s větráním.
Čokoládový krém
50 g Ztužovač šlehačky Čokoláda - na šlehačkové dorty (kód: 2122)
65 g kvalitní voda teplá, cca 40 °C
250 g Smetana 33% tuku našlehaná předem
Vanilkový krém
40 g Ztužovač šlehačky Neutro - na šlehačkové dorty (kód: 2086)
50 g kvalitní voda cca 20 °C
20 g Ochucovací pasta Vanilka Zlatá Madagaskar (kód: 2384)
250 g Smetana 33% tuku našlehaná předem
Jahodový krém
50 g Ztužovač šlehačky Jahoda - na šlehačkové dorty (kód: 1726)
65 g kvalitní voda, cca 20 °C
250 g Smetana 33% tuku, našlehaná předem
Postup
- Jeden piškotový plát Sacher vyrobený z Směs na korpus Sacher (kód: 2630) se vloží do vymazané a pocukrované formy Ø 18 cm.
- Naplní se čokoládový krém a uhladí se do hladka.
- Přiloží se další vymazaná a pocukrovaná forma Ø 18 cm, která se naplní Vanilkovým krémem a uhladí do hladka a nakonec se naplní poslední jahodový krém a uhladí do hladka.
- Vloží se do lednice ke zpevnění a nakonec zamrazit do mraznice.
- Po vyndání z mraznice se povrch dortu polije Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 2495). Poleva se nechá stékat po stranách v nepravidelných pruzích.
Zdobení
Oblíbené suroviny pro výrobu zákusků
Připravili jsme pro Vás výběr oblíbených surovin pro výrobu zákusků...
Oblíbený ztužovač živočišné šlehačky:
Oblíbené polevy zrcadlově lesklé (drží i na stranách dortu):
Oblíbené polevy želatinové (na povrch nebo dovnitř dortu):
Oblíbené polevy křupavé (při pokojové teplotě tenká křupavá vrstva):
Oblíbené polevy s kousky (obsahují kousky ovoce nebo křupínků, vhodné na potvrch nebo dovnitř dezertu):
Oblíbené suroviny pro ošetření čerstvého nebo mraženého ovoce:
Oblíbený dortový korpus na pečení dortů:
Balení výrobku: 10 kg
Skladování: Po otevření obalu surovinu nabírejte čistým a suchým nástrojem. Poté obal opět dobře uzavřete. Skladujte při pokojové teplotě a v suchu. Jedná se o surovinu s dlouhou trvanlivostí. Datum minimální trvanlivosti je uveden na obalu.
Výrobek je určen pro profesionální výrobu zmrzlin, zákusků a podobných pokrmů.
Kód: 2342