Šlehačkový Pistáciový dort

Šlehačkový Pistáciový dort

Krém Pistácie

1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
  200 g Ztužovač šlehačky Semifreddo (kód: 3163)
    90 g Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo (kód: 2617)
    50 g Piškotový plát tmavý
  100 g Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496)
    50 g Pistáciová drť dekorační

Postup

  • Do tekuté vychlazené šlehačky vmícháme při pomalých otáčkách Bavarese Neutro - šlehačkové šarloty .
  • Poté vše společně vyšleháme při vyšších otáčkách do hladké pevné konzistence.
  • Našlehaný krém se ochutí ochucovací pastou Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo (kód: 2617), která se lehce špachtlí vmíchá do ušlehané šlehačky.
  • Krémem se plní forma vyložená piškotem a nechá se zpevnit v lednici nejméně 2 hod. (podle velikosti dortu).
  • Šlehačkový dort Bavarese se po vyndání z lednice zdobí Zrcadlová poleva Pistácie (kód: 2683) na povrchu a Pistáciová drť dekorační postraně.
  • A uchovává v chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.