Recept
Šlehačkový krém Pistáciový:
- 287 g Smetana 33% tuku
- 63 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
- 50 g Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo (kód: 2252)
Šlehačkový krém Vanilkový:
- 287 g Smetana 33% tuku
- 63 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
- 20 g Ochucovací pasta Vanilka Zlatá Madagaskar (kód: 2384)
Podklad:
- světlý piškotový plát
Středová vrstva:
- Poleva s kousky Variegato Pomeranč s kůrou (kód: 2820)
Poleva:
- 600 g Poleva / Náplň krémová Cremosette Pistácie (kód: 3234)
Zdobení:
- Pistáciová drť dekorační
- Několik pistáciových oříšků.
Postup
- Připravte si krém Pistáciový a Vanilkový v potřebném množství podle formy - vyšlehejte všechny ingredience najednou.
- Vykrojte světlý piškotový plát kruhovou formou o průměru 16 cm a následně plát vložte na dno formy o průměru 18 cm (výška 4 cm). Formu doporučujeme vyložit podél vnitřní strany dortovou páskou o stejné výšce jako forma.
- Nalijte krém Pistáciový do formy, zarovnejte, nechte 10 min zatuhnout v šokeru a na ztuhlý povrch natřete vrstvu Poleva s kousky Variegato Pomeranč s kůrou (kód: 2820).
- Nechte opět 10 minut zamrznout a poté nalijte vrstvu Vanilkového krému až po okraj formy, zahlaďte povrch cukrářskou stěrkou dejte celý korpus zamrazit, dokud neztvrdne.
- Připravte pistáciovou polevu ohřátím Poleva / Náplň krémová Cremosette Pistácie (kód: 3234) na 35 °C.
- Vyjměte dort z formy, umístěte na mřížku a polijte tekutou polevou celý povrch dortu včetně stran.
- Vyzdobte si povrch pomocí Pistáciová drť dekorační, několika pistáciových oříšků a dekorací z bílé čokolády.
Související:
Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty, 2 kg
skladem
Sušený ztužovač šlehačky k výrobě šlehačkových dortů, které lze uchovávat zamražené a drží tvar i při teplotě v cukrářské vitríně (kolem 4°C). Vyšlehat společně 1 litr vychlazené smetany (kolem 33% tuku) + 200g Wonderpanna.
cena za kg: 299,00 Kč
———
Poleva s kousky Variegato Pomeranč s kůrou, 2 kg
skladem
Pomerančová poleva s jemnými proužky pomerančové kůry. Na zdobení povrchu zákusků a zmrzliny.
cena za kg: 335,00 Kč
———
Ochucovací pasta Vanilka Zlatá Madagaskar, 3,5 kg
skladem
Exkluzivní přírodní pasta z extraktem z vanilky Bourbon z Madagaskaru a s esenciálními oleji ze Sicilských citrusů. Obsahuje kousky mleté vanilky.
cena za kg: 592,00 Kč
———
Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo, 3,5 kg
skladem
100% pistáciová pasta s výraznou chutí a vůní pistácií s přírodním barvivem.
cena za kg: 1.312,00 Kč
———
Poleva / Náplň krémová Cremosette Pistácie, 5,5 kg
skladem
Perfektní krémová poleva / náplň Pistácie pro všestranné cukrářské použití.
cena za kg: 369,00 Kč
———