Šlehačkový dort BHARTI

Šlehačkový dort BHARTI

Recept na 1 dort

Šlehačkový krém Bavarese:

Šlehačkový krém Skořicový:

Podklad:

Poleva:

Zdobení:

Postup

  • Připravte si Skořicový krém v potřebném množství podle formy.
  • Vykrojte světlý piškotový plát kruhovou formou o průměru 16 cm a následně plát vložte na dno formy o průměru 18 cm (výška 4 cm). Formu doporučujeme vyložit podél vnitřní strany dortovou páskou o stejné výšce jako forma.
  • Nalijte skořicový krém do poloviny výšky formy, zarovnejte, nechte 10 min zatuhnout v šokeru a na ztuhlý povrch doprostřed natřete vrstvu Poleva s kousky Jablko se skořicí (kód: 3083).
  • Nechte opět 10 minut zamrznout a poté nalijte zbytek krému až po okraj formy, zahlaďte povrch cukrářskou stěrkou dejte celý korpus zamrazit, dokud neztvrdne.
  • Připravte polevu ohřátím a smícháním Poleva krémová Loveria Bílá čokoláda (kód: 2314) a Poleva křupavá stracciatella - bílá čokoláda (kód: 2396) na 35 °C.
  • Vyjměte dort z formy, umístěte na mřížku a polijte tekutou polevou celý povrch dortu včetně stran. 
  • Vyzdobte si povrch pomocí Poleva s kousky Jablko se skořicí (kód: 3083), mleté skořice a dekorací z bílé čokolády.