>

Šlehačkový dort - Bavarese Pistácie

Šlehačkový dort - Bavarese Pistácie

Krém Pistácie

1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
  200 g Ztužovač šlehačky Bavarese Neutro (kód: 2614)
  200 g kvalitní voda
    90 g Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo Lea (kód: 2617)
    50 g Piškotový plát tmavý, 2 ks (kód: 2537)
  100 g Zrcadlová poleva Bílá čokoláda Lea (kód: 2496)
    50 g Pistáciová drť dekorační (kód: 2618)

Postup

  • Do tekuté vychlazené šlehačky vmícháme při pomalých otáčkách Bavarese Neutro - šlehačkové šarloty .
  • Poté přiléváme vodu, stále při nízkých otáčkách.
  • Ještě chvilku mícháme při nízkých otáčkách. Poté vše společně vyšleháme při vyšších otáčkách do hladké pevné konzistence.
  • Našlehaný krém se ochutí ochucovací pastou Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo Lea (kód: 2617), která se lehce špachtlí vmíchá do ušlehané šlehačky.
  • Krémem se plní forma vyložená piškotem a nechá se zpevnit v lednici nejméně 2 hod. (podle velikosti dortu).
  • Šlehačkový dort Bavarese se po vyndání z lednice zdobí Zrcadlová poleva Pistácie Lea (kód: 2683) na povrchu a Pistáciová drť dekorační (kód: 2618) postraně.
  • A uchovává v chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.

 

 

Zmrzlinový den