Šlehačkový dort - Bavarese Lesní plody

Šlehačkový dort - Bavarese Lesní plody

Krém Lesní plody

 1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
   200 g Ztužovač šlehačky Bavarese Neutro (kód: 2614)
   200 g kvalitní voda
     90 g Ochucovací pasta Crema della Nonna (kód: 2502)
     40 g Ochucovací pasta Lesní plody 40 Lea (kód: 2491)
     50 g Piškotový plát světlý, 2 ks (kód: 2536)
   100 g Farcitura Lesní plody Lea (kód: 2616)

Postup

  • Do tekuté vychlazené šlehačky vmícháme při pomalých otáčkách Ztužovač šlehačky Bavarese Neutro (kód: 2614) .
  • Poté přiléváme vodu, stále při nízkých otáčkách.
  • Ještě chvilku mícháme při nízkých otáčkách. Poté vše společně vyšleháme při vyšších otáčkách do hladké pevné konzistence.
  • Našlehaný krém se ochutí 1/2 pastou Ochucovací pasta Crema della Nonna (kód: 2502) a 1/2 pastou Ochucovací pasta Lesní plody 40 Lea (kód: 2491), které se lehce vmíchají do ušlehané šlehačky.
  • Krémem se plní forma vyložená piškotem. Obě vrstvy krému se oddělí další vrstvou piškotu.
  • Dort se nechá zpevnit v lednici nejméně 2 hod. (podle velikosti dortu).
  • Šlehačkový dort Bavarese se po vyndání z lednice zdobí  Farcitura Lesní plody Lea (kód: 2616)
  • A uchovává v chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.
Zmrzlinový den