Šlehačkový dort - Bavarese Káva

Šlehačkový dort - Bavarese Káva

Krém Káva

1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
  200 g Ztužovač šlehačky Bavarese Neutro (kód: 2614)
  200 g kvalitní voda
    50 g Ochucovací pasta Káva Espresso Lea (kód: 2365)
    50 g Piškotový plát světlý, 2 ks (kód: 2536)
  100 g Zrcadlová poleva Bílá čokoláda Lea (kód: 2496)
    50 g Poleva krémová Loveria Lískový oříšek (kód: 2313)

Postup

  • Do tekuté vychlazené šlehačky vmícháme při pomalých otáčkách Bavarese Neutro - šlehačkové šarloty .
  • Poté přiléváme vodu, stále při nízkých otáčkách.
  • Ještě chvilku mícháme při nízkých otáčkách. Poté vše společně vyšleháme při vyšších otáčkách do hladké pevné konzistence.
  • Našlehaný krém se ochutí ochucovací pastou LEAGEL, která se lehce špachtlí vmíchá do ušlehané šlehačky.
  • Krémem se plní forma vyložená piškotem.
  • V polovině krému se protře Poleva krémová Loveria Lískový oříšek (kód: 2313) a nechá se zpevnit v lednici nejméně 2 hod. (podle velikosti dortu).
  • Šlehačkový dort Bavarese se po vyndání z lednice zdobí na povrchu Zrcadlová poleva Bílá čokoláda Lea (kód: 2496) .
  • A uchovává v chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.

 

 

Zmrzlinový den