Sacher dort

Sacher dort

Čokoládový korpus  (na 1 dortový korpusy Ø 26 cm)

  600 g   Směs na korpus Sacher (kód: 2342)
  350 g   vejce
    50 g   kvalitní voda

  • Směs na Sacher šleháme s vejci a vodou při vyšších otáčkách po dobu 5 – 6 min. 
  • Pečeme při 180 - 190 ºC, cca 40 - 50 min. s větráním. 
  • Po vychladnutí rozkrojíme  korpus na 3 pláty a první dva potřeme 200 g Farcitura Meruňka Lea (kód: 2416).
  • Povrch korpusu potřeme a uhladíme čokoládovým krémem a necháme zchladit v lednici.
  • Poté zalijeme čokoládovou polevou celý dort včetně stran a necháme zchladit.
  • Před podáváním zdobíme jednotlivé porce našlehanou šlehačkou, zpevněnou ztužovačem Ztužovač šlehačky Stabella (kód: 1775).

Krém čokoládový

  30 g   Buttermix pro máslový krém (kód: 2117)
100 g   kvalitní voda
  80 g   povolené Máslo 82%
  20 g   Ochucovací pasta Čokoláda Noir Linea (kód: 2190)

  • Buttermix pro máslový krém smícháme s vodou pokojové teploty a šleháme ve šlehači 3-4 minuty do hladké, krémové konzistence.
  • Přidáme povolené máslo a dále šleháme ve šlehači asi 3 minuty.
  • Nakonec vmícháme Ochucovací pasta Čokoláda Noir Linea (kód: 2190).

Poleva čokoládová

   200 g   Čokoláda hořká 58% blok (kód: 2099)
     30 g   Dextróza 100 DE = čistá glukóza (kód: 2126)
   170 g   tekutá Smetana 33% tuku

  • Lehce přihřejeme za stálého míchání. Poté necháme zchladit  na 40 ºC a nalijeme na povrch dortu.  

Šlehačka na zdobení

       8 g   Ztužovač šlehačky Stabella (kód: 1775)
   500 g   vychlazená Smetana 33% tuku

Zmrzlinový den