Čokoládový korpus (na 1 dortový korpusy Ø 26 cm)
600 g Směs na korpus Sacher (kód: 2342)
350 g vejce
50 g kvalitní voda
- Směs na Sacher šleháme s vejci a vodou při vyšších otáčkách po dobu 5 – 6 min.
- Pečeme při 180 - 190 ºC, cca 40 - 50 min. s větráním.
- Po vychladnutí rozkrojíme korpus na 3 pláty a první dva potřeme 200 g Farcitura Meruňka (kód: 2416).
- Povrch korpusu potřeme a uhladíme čokoládovým krémem a necháme zchladit v lednici.
- Poté zalijeme čokoládovou polevou celý dort včetně stran a necháme zchladit.
- Před podáváním zdobíme jednotlivé porce našlehanou šlehačkou, zpevněnou ztužovačem Ztužovač šlehačky Stabella (kód: 1775).
Krém čokoládový
30 g Buttermix pro máslový krém (kód: 2117)
100 g kvalitní voda
80 g povolené Máslo 82%
20 g Ochucovací pasta Čokoláda Noir Linea (kód: 2190)
- Buttermix pro máslový krém smícháme s vodou pokojové teploty a šleháme ve šlehači 3-4 minuty do hladké, krémové konzistence.
- Přidáme povolené máslo a dále šleháme ve šlehači asi 3 minuty.
- Nakonec vmícháme Ochucovací pasta Čokoláda Noir Linea (kód: 2190).
Poleva čokoládová
200 g Čokoláda hořká 58% blok (kód: 2099)
30 g Dextróza (kód: 2126)
170 g tekutá Smetana 33% tuku
- Lehce přihřejeme za stálého míchání. Poté necháme zchladit na 40 ºC a nalijeme na povrch dortu.
Šlehačka na zdobení
8 g Ztužovač šlehačky Stabella (kód: 1775)
500 g vychlazená Smetana 33% tuku
Související:
Čokoláda hořká 58% blok, 2,5 kg
cena za kg: 208,00 Kč
———
Směs na korpus Sacher, 10 kg
cena za kg: 331,00 Kč
———
Dextróza, 25 kg
cena za kg: 47,00 Kč
———
Farcitura Meruňka, 1,5 kg
cena za kg: 242,00 Kč
———
Ochucovací pasta Čokoláda Noir Linea, 5 kg
cena za kg: 321,00 Kč
———