Zmrzlina Ricotta s karamelizovanými fíky (báze Royal)

Zmrzlina Ricotta s karamelizovanými fíky (báze Royal)

 

 

Recept na vaničku 4 kg:

2900 g Tekutá smetanová báze Royal

600 g Ricotta čerstvá

200 g Ricotta 50 - sušené ochucení (kód: 2557)

200 g Smetana 33% tuku

100 g cukr krupice

200 g Poleva s kousky karamelizované Fíky (kód: 3085)

Postup:

  1. Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucení (Ricotta čerstvá a Ricotta 50 - sušené ochucení (kód: 2557)).

  2. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  3. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení. 

  4. Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).

  5. Dozdobíme povrch zmrzliny polevou a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.