2900 g Tekutá smetanová báze Royal
600 g Ricotta čerstvá
200 g Ricotta 50 - sušené ochucení (kód: 2557)
200 g Smetana 33% tuku
100 g cukr krupice
200 g Poleva s kousky karamelizované Fíky (kód: 3085)
Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucení (Ricotta čerstvá a Ricotta 50 - sušené ochucení (kód: 2557)).
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení.
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
Dozdobíme povrch zmrzliny polevou a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.