Irish coffee dort

Irish coffee dort

Dortový korpus Sacher ø 16 cm ( 1 plát ) :

 150 g Směs na korpus Sacher (kód: 2342)

   88 g vejce

   12 g kvalitní voda

Upečeme celý dortový korpus tj. 4x výše uvedená receptura.

Vše šleháme vysokou rychlostí ve šlehači 5- 6 minut.

Nalijeme do formy a pečeme při 180 - 190 st.C po dobu 40 - 50 minut při zapnutém větrání.

Po vychladnutí nakrájíme na 4 pláty.

Dortový korpus Biscuit světlý ø 16 cm ( 1 plát ) :

 140 g   Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)

   90 g  vejce

   20 g  kvalitní voda

Upečeme celý dortový korpus tj. 4x výše uvedená receptura.

Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.

Pečeme při 200ºC, 30 minut bez větrání, poté 15 minut s větráním.       

Po vychladnutí nakrájíme na 4 pláty.

Irish coffee krém

100 g  Ztužovač šlehačky Irská káva - na šlehačkové dorty (kód: 2096)

125 g  kvalitní voda min. 20ºC

500 g  našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku

Readymix smícháme do hladka s vodou 20ºC a lehce vmícháme do našlehané šlehačky

Postup práce

Stěnu kulaté formy ø 20 cm vyložíme mírně zkrácenými cukrářskými 150 g Piškoty Savoiardi .

Na dno vložíme cca 1 cm vysoký tmavý plát piškotu ø 16 cm ze Směs na korpus Sacher (kód: 2342).

Naplníme polovinou tj.cca 350 g krému Irish coffee krém.

Vložíme cca 1 cm vysoký plát světlého piškotu ø 16 cm ze Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345), který můžeme zvlhčit Skotskou Whisky.

Formu doplníme zbytkem Irish coffee krém, uhladíme povrch a necháme v lednici zpevnit.

Dozdobení

Hotový dort dozdobíme pusinkami ze šlehačky se Ztužovač šlehačky Stabella (kód: 1775), zdobením Mocca kávovo-čokoládová zrna (kód: 1754)drcenými pistáciemi a čokoládovými velkými hoblinami z Čokoláda hořká 58% blok (kód: 2099).

 

 

Zmrzlinový den

Související


Doprava za každého počasí

Objednejte do 12:00 a zboží můžete mít druhý den.

Zdarma pro objednávky nad 4000 Kč bez DPH

   Podívejte se jaké bude počasí



...

Odsuzujeme vojenskou invazi Vladimíra Putina do sousední demokratické země. Zároveň přejeme rusům prezidenta s lepším charakterem - a to co nejdříve.