Dortový korpus Sacher ø 16 cm ( 1 plát ) :
150 g Směs na korpus Sacher (kód: 2342)
88 g vejce
12 g kvalitní voda
Upečeme celý dortový korpus tj. 4x výše uvedená receptura.
Vše šleháme vysokou rychlostí ve šlehači 5- 6 minut.
Nalijeme do formy a pečeme při 180 - 190 st.C po dobu 40 - 50 minut při zapnutém větrání.
Po vychladnutí nakrájíme na 4 pláty.
Dortový korpus Biscuit světlý ø 16 cm ( 1 plát ) :
140 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
90 g vejce
20 g kvalitní voda
Upečeme celý dortový korpus tj. 4x výše uvedená receptura.
Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.
Pečeme při 200ºC, 30 minut bez větrání, poté 15 minut s větráním.
Po vychladnutí nakrájíme na 4 pláty.
Irish coffee krém
100 g Ztužovač šlehačky Irská káva - na šlehačkové dorty (kód: 2096)
125 g kvalitní voda min. 20ºC
500 g našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku
Readymix smícháme do hladka s vodou 20ºC a lehce vmícháme do našlehané šlehačky
Postup práce
Stěnu kulaté formy ø 20 cm vyložíme mírně zkrácenými cukrářskými 150 g Piškoty Savoiardi .
Na dno vložíme cca 1 cm vysoký tmavý plát piškotu ø 16 cm ze Směs na korpus Sacher (kód: 2342).
Naplníme polovinou tj.cca 350 g krému Irish coffee krém.
Vložíme cca 1 cm vysoký plát světlého piškotu ø 16 cm ze Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345), který můžeme zvlhčit Skotskou Whisky.
Formu doplníme zbytkem Irish coffee krém, uhladíme povrch a necháme v lednici zpevnit.
Dozdobení
Hotový dort dozdobíme pusinkami ze šlehačky se Ztužovač šlehačky Stabella (kód: 1775), zdobením Mocca kávovo-čokoládová zrna (kód: 1754), drcenými pistáciemi a čokoládovými velkými hoblinami z Čokoláda hořká 58% blok (kód: 2099).
Související:
Ztužovač šlehačky Irská káva - na šlehačkové dorty, 3 kg
cena za kg: 439,00 Kč
———
Směs na korpus Sacher, 10 kg
cena za kg: 331,00 Kč
———
Čokoláda hořká 58% blok, 2,5 kg
cena za kg: 208,00 Kč
———