Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pastu.
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení.
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
Dozdobíme povrch zmrzliny polevami a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
Připravte si Skořicový krém v potřebném množství podle formy.
Vykrojte světlý piškotový plát kruhovou formou o průměru 16 cm a následně plát vložte na dno formy o průměru 18 cm (výška 4 cm). Formu doporučujeme vyložit podél vnitřní strany dortovou páskou o stejné výšce jako forma.
Nalijte skořicový krém do poloviny výšky formy, zarovnejte, nechte 10 min zatuhnout v šokeru a na ztuhlý povrch doprostřed natřete vrstvu Poleva s kousky Jablko se skořicí (kód: 3083).
Nechte opět 10 minut zamrznout a poté nalijte zbytek krému až po okraj formy, zahlaďte povrch cukrářskou stěrkou dejte celý korpus zamrazit, dokud neztvrdne.
Skladování: Po otevření obalu surovinu nabírejte čistým a suchým nástrojem. Poté obal opět dobře uzavřete. Skladujte při pokojové teplotě a v suchu. Jedná se o surovinu s dlouhou trvanlivostí. Datum minimální trvanlivosti je uveden na obalu.
Výrobek je určen pro profesionální výrobu zmrzlin, zákusků a podobných pokrmů.
Kód: 3083
Složení
Složení výrobku:cukr, jablka 33%, glukózový sirup, kyselina:kyselina citronová, stabilizátor:pektin, extrakt ze skořice, aroma, barvivo:betakaroten, antioxydant: kyselina askorbová.