Mléčná čokoládová Stracciatella - čokoládová poleva, která vytváří lahodnou křupavou vrstvu na povrchu nanuků a zmrzlin. Protřením do smetanové zmrzliny vytvoří jemné čokoládové chipsy.
300 g Superior 100 - zmrzlinový základ mléčný za tepla i za studena (kód: 2429)
660 g cukr krupice
3000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
300 g Smetana 33% tuku
Před mražením přidáme do zpasterovaného tekutého základu 298 g Ochucovací pasta Mandle Sweet (kód: 2364)
280 g Poleva krémová Loveria Pistácie (kód: 2312)
280 g Poleva křupavá stracciatella - mléčná čokoláda (kód: 2397)
300 g Superior 100 - zmrzlinový základ mléčný za tepla i za studena (kód: 2429)
660 g cukr krupice
3000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
300 g Smetana 33% tuku
1 g špetka soli
Před mražením přidáme do zpasterovaného tekutého základu 426 g Ochucovací pasta Arašídy Niky (kód: 2251)
480 g Poleva krémová Mléčný Karamel (kód: 2382)
240 g Poleva krémová Loveria Classica (oříšková čokoláda gianduia) (kód: 2301)
50 g Nesolené arašídy
3280 g Tekutá smetanová báze Royal
400 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
320 g Ochucovací pasta Kokos (kód: 2388)
200 g Poleva křupavá stracciatella - mléčná čokoláda (kód: 2397)
200 g Poleva s kousky Marakuja (kód: 2436)
Strouhaný kokos
Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pastu.
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení.
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
Dozdobíme povrch zmrzliny polevami, posypeme kokosem nebo mandlovými lupínky a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
Připravili jsme pro Vás výběr oblíbených surovin pro výrobu zákusků...