Pistáciová polokoule s marcipánem

Pistáciová polokoule s marcipánem

Dortový korpus hnědý (na 1 dortový korpus Ø 26 cm)

  330 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
  215 g vejce
    50 g kvalitní voda

  • Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.
  • rozmícháme 20 g Kakao Selecao 22-24% tuku (kód: 2478) + 50 g kvalitní voda a vmícháme do našlehané hmoty.
  • Pečeme při 200 ºC, 30 min. bez větrání, poté 15 min. s větráním.

Pistáciový krém

  100 g Ztužovač šlehačky Wonderpanna - na šlehačkové dorty (kód: 2296)
  500 g vychlazená Smetana 33% tuku
    60 g Ochucovací pasta Pistácie Extra (kód: 2393)

Postup

  • Na dortovou podložku vložíme plát hnědého piškotového dortového korpusu o výšce 1,5 cm.
  • Na piškot navršíme Pistáciový krém a uhladíme na úhledný kopeček.
  • Překryjeme tenkou vrstvou hnědého piškotu o výšce 0,5 cm, který rozřízneme na čtvrtky a zatlačíme na kopeček.
  • Připravený dort uložíme do ledničky na cca 2 hodiny zpevnit.
  • Po vyndání z lednice dort potáhneme pravým marcipánem a dozdobíme marcipánovými ozdobami.
Zmrzlinový den

Související


Doprava za každého počasí

Objednejte do 12:00 a zboží můžete mít druhý den.

Zdarma pro objednávky nad 4000 Kč bez DPH

   Podívejte se jaké bude počasí



...

Odsuzujeme vojenskou invazi Vladimíra Putina do sousední demokratické země. Zároveň přejeme rusům prezidenta s lepším charakterem - a to co nejdříve.