Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo - 3,5 kg

Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo - 3,5 kg

Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo - 3,5 kg
TOP
kg bez DPH: 1.592,00 Kč
kg s DPH: 1.783,04 Kč
prodejní ks s DPH: 6.240,64 Kč
prodejní ks bez DPH: 5.572,00 Kč

dávkování: 80 g/kg základu
cena dávky bez DPH: 127,36 Kč
skladem


Parametry

Popis

100% pistáciová pasta s výraznou chutí a vůní pistácií s přírodním barvivem.

Přírodní ochucovací pasta vhodná pro ochucení zmrzliny na smetanovém základu.

Šlehačkové Semifreddo Pistácie a Oříšek

Suroviny

1000 g Smetana 33% tuku

 200 g Ztužovač šlehačky Semifreddo (kód: 3163)

     40 g Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo (kód: 2252)

     40 g Ochucovací pasta Lískový oříšek Imperial (kód: 3222)

     50 g Piškotový plát tmavý

Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496) a  Pistáciová drť dekorační.

 

Postup přípravy dortu:

 

Zmrzlina Mozartovy koule

 

 

Recept na vaničku 4 kg:

3280 g Tekutá smetanová báze Royal

200 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

120 g Dextróza (kód: 2126)

200 g Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo (kód: 2252)

200 g Ochucovací pasta Mandle d′Avola (kód: 2955)

200 g Poleva křupavá stracciatella - hořká čokoláda (kód: 2398)

200 g Poleva krémová Loveria Pistácie (kód: 2312)

Postup:

  1. Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pasty Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo (kód: 2252) a Ochucovací pasta Mandle d′Avola (kód: 2955).

  2. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  3. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení. 

  4. Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).

  5. Dozdobíme povrch zmrzliny polevami a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Točená zmrzlina pravá Pistácie

Kompletní sušená směs k rychlé přípravě mléčné točené zmrzliny FLORIDA Milk - Základ na výrobu mléčné zmrzliny (kód: 1340) dává zmrzlině plnou chuť a hladkou krémovou konzistenci. Spojením s ochucovacími pastami získáte jednoduše velmi kvalitní chuti zmrzliny.

Receptura příklad:

1 sáček (2000 g) FLORIDA Milk - Základ na výrobu mléčné zmrzliny (kód: 1340)

4,4 litry (4400 g) kvalitní voda

512 g Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo (kód: 2252)

Připrava:

  1. Obsah sáčku směsi Florida mléčná smícháme s vodou.
  2. Podle doporučeného dávkování přidáme ochucovací pastu a důkladně promícháme ponorným mixerem nebo metlou.
  3. Tekutou směs necháme cca 15 minut odstát.
  4. Nalijeme do zmrzlinového stroje.

Šlehačkový dort Virginia

Recept na 1 dort

Šlehačkový krém Bavarese:

Šlehačkový krém Pistáciový:

Šlehačkový krém Vanilkový:

Podklad:

  • světlý piškotový plát.

Jádro schované v krému:

Poleva:

Zdobení:

  • Pistáciová drť dekorační
  • Několik pistáciových oříšků.
  • Dekorace z bílé čokolády.

Postup

  • Připravíme si krém Bavarese v potřebném množství podle formy - vyšleháme všechny ingredience najednou.
  • Připravíme krém Pistáciový a Vanilkový jemným vmícháním ochucovacích past do krému Bavarese.
  • Vykrojíme světlý piškotový plát kruhovou formou o průměru 16 cm a následně plát vložíme na dno formy o průměru 18 cm (výška 4 cm). Formu doporučujeme vyložit podél vnitřní strany dortovou páskou.
  • Nalijeme krém Pistáciový do formy, zarovnáme, necháme 10 min zatuhnout v šokeru a na ztuhlý povrch natřeme polevu z Poleva s kousky Pomeranč s kůrou (kód: 2820) a Poleva krémová Loveria Bílá čokoláda (kód: 2314) (pro větší pevnost můžeme přimíchat 30% Poleva křupavá stracciatella - bílá čokoláda (kód: 2396)).
  • Necháme opět 10 minut zamrznout a poté nalijeme vrstvu Vanilkového krému až po okraj formy, zahladíme povrch cukrářskou stěrkou a dáme celý korpus zamrazit, dokud neztvrdne.
  • Připravíme pistáciovou polevu ohřátím a smícháním Poleva krémová Loveria Pistácie (kód: 2312) a Poleva křupavá stracciatella - pistácie (kód: 2401) na 35 °C.
  • Vyjmeme dort z formy, umístíme na mřížku a polijeme tekutou polevou celý povrch dortu včetně stran. 
  • Ozdobíme povrch pomocí Pistáciová drť dekorační, několika pistáciových oříšků a dekorací z bílé čokolády.

Zmrzlina Pistácie Mediterraneo (báze Superior) výraznější

Příklad receptu:

3320 g Tekutý mléčný základ Superior

200 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

80 g Dextróza (kód: 2126)

400 g Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo (kód: 2252)

4 g sůl

Postup:

  1. Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pastu (tuto pastu můžeme nakombinovat 1:1 s Ochucovací pasta Pistáciové pesto (kód: 2663), která dodá zmrzlině jemné kousky pistácií) a přidáme sůl.

  2. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  3. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení. 

  4. Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).

  5. Dozdobíme povrch pistáciemi a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Zmrzlina Pistácie Mediterraneo (báze Superior)

Recept na vaničku 4 kg:

3600 g Tekutý mléčný základ Superior

  400 g Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo (kód: 2252)

Šlehačkový dort Virginia

Recept

Šlehačkový krém Pistáciový:

Šlehačkový krém Vanilkový:

Podklad:

  • světlý piškotový plát

Středová vrstva:

Poleva:

Zdobení:

  • Pistáciová drť dekorační
  • Několik pistáciových oříšků.

Postup

  • Připravte si krém Pistáciový a Vanilkový v potřebném množství podle formy - vyšlehejte všechny ingredience najednou.
  • Vykrojte světlý piškotový plát kruhovou formou o průměru 16 cm a následně plát vložte na dno formy o průměru 18 cm (výška 4 cm). Formu doporučujeme vyložit podél vnitřní strany dortovou páskou o stejné výšce jako forma.
  • Nalijte krém Pistáciový do formy, zarovnejte, nechte 10 min zatuhnout v šokeru a na ztuhlý povrch natřete vrstvu Poleva s kousky Pomeranč s kůrou (kód: 2820).
  • Nechte opět 10 minut zamrznout a poté nalijte vrstvu Vanilkového krému až po okraj formy, zahlaďte povrch cukrářskou stěrkou dejte celý korpus zamrazit, dokud neztvrdne.
  • Připravte pistáciovou polevu ohřátím Náplň krémová Cremosette Pistácie (kód: 3234) na 35 °C.
  • Vyjměte dort z formy, umístěte na mřížku a polijte tekutou polevou celý povrch dortu včetně stran. 
  • Vyzdobte si povrch pomocí Pistáciová drť dekorační, několika pistáciových oříšků a dekorací z bílé čokolády.

Zmrzlina Pistácie Mediterraneo (báze Royal) - komplet vanička 4 kg

Příklad receptu:

2571 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

237 g Smetana 33% tuku

522 g cukr krupice

119 g Royal 50 - zmrzlinový základ mléčný za tepla i za studena (kód: 2603)

151 g Dextróza (kód: 2126)

3 g sůl

Ochucení:

400 g Ochucovací pasta Pistácie Mediterraneo (kód: 2252)

Postup:

  1. Z pasterizátoru vypustíme tekutou bázi do karafy a přidáme ochucovací pastu.

  2. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  3. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení. 

  4. Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).

  5. Dozdobíme povrch pistáciemi a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Země původu: Itálie
Balení výrobku: 3.5 kg
Skladování: Po otevření obalu surovinu nabírejte čistým a suchým nástrojem. Poté obal opět dobře uzavřete. Skladujte při pokojové teplotě a v suchu. Jedná se o surovinu s dlouhou trvanlivostí. Datum minimální trvanlivosti je uveden na obalu.
Výrobek je určen pro profesionální výrobu zmrzlin, zákusků a podobných pokrmů.
Kód: 2252

Složení

Složení výrobku: pistácie, sůl, barviva: kurkumin, měďnaté komplexy chlorofylu.
Alergeny:
  • 8 - ořechy
Nutriční hodnoty / 100 g:
  • Energie: 600 kcal
  • Sacharidy: 5 g
  • - z toho cukry: 2.8 g
  • Tuky: 55 g
  • - z toho nasycené mastné kyseliny: 5.5 g
  • Bílkoviny: 20 g
  • Sůl: 0.6 g
  • Sušina: 98 g