Ochucovací pasta Pistácie Extra - 3,5 kg

Ochucovací pasta Pistácie Extra - 3,5 kg

Ochucovací pasta Pistácie Extra - 3,5 kg
kg bez DPH: 758,00 Kč
kg s DPH: 848,96 Kč
prodejní ks s DPH: 2.972,48 Kč
prodejní ks bez DPH: 2.654,00 Kč

dávkování: 80 g/kg základu
cena dávky bez DPH: 60,64 Kč
skladem


Parametry

Popis

Pistáciová pasta s lahodnou pistáciovo-mandlovou chutí, oblíbenou v našich zemích zejména na točenou zmrzlinu, do pohárů a na ochucení zákusků.

Přírodní ochucovací pasta vhodná pro ochucení zmrzliny na smetanovém základu.

Pistáciová polokoule s marcipánem

Dortový korpus hnědý (na 1 dortový korpus Ø 26 cm)

  330 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
  215 g vejce
    50 g kvalitní voda

  • Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.
  • rozmícháme 20 g Kakao tmavé Selecao 22-24% tuku (kód: 2478) + 50 g kvalitní voda a vmícháme do našlehané hmoty.
  • Pečeme při 200 ºC, 30 min. bez větrání, poté 15 min. s větráním.

Pistáciový krém

  100 g Ztužovač šlehačky Semifreddo (kód: 3163)
  500 g vychlazená Smetana 33% tuku
    60 g Ochucovací pasta Pistácie Extra (kód: 2393)

Postup

  • Na dortovou podložku vložíme plát hnědého piškotového dortového korpusu o výšce 1,5 cm.
  • Na piškot navršíme Pistáciový krém a uhladíme na úhledný kopeček.
  • Překryjeme tenkou vrstvou hnědého piškotu o výšce 0,5 cm, který rozřízneme na čtvrtky a zatlačíme na kopeček.
  • Připravený dort uložíme do ledničky na cca 2 hodiny zpevnit.
  • Po vyndání z lednice dort potáhneme pravým marcipánem a dozdobíme marcipánovými ozdobami.

Točená zmrzlina Pistácie Extra

Kompletní sušená směs k rychlé přípravě mléčné točené zmrzliny FLORIDA Milk - Základ na výrobu mléčné zmrzliny (kód: 1340) dává zmrzlině plnou chuť a hladkou krémovou konzistenci. Spojením s ochucovacími pastami získáte jednoduše velmi kvalitní chuti zmrzliny.

Receptura

1 sáček (2000 g) FLORIDA Milk - Základ na výrobu mléčné zmrzliny (kód: 1340)  

4,4 litry (4400 g) kvalitní voda  

512 g Ochucovací pasta Pistácie Extra (kód: 2393) (nebo další hladká přírodní ochucovací pasta)

Postup

  • Obsah sáčku směsi Florida mléčná smícháme s vodou.
  • Podle doporučeného dávkování přidáme ochucovací pastu a důkladně promícháme ponorným mixerem nebo metlou.
  • Tekutou směs necháme cca 15 minut odstát.
  • Nalijeme do zmrzlinového stroje.

Pistáciový dort

Čokoládový korpus (3 kusy, Ø 26 cm, 5 cm)

1000 g Směs na pečení Čokoládového piškotu Biscuit (kód: 2794)
  750 g vejce
  150 g kvalitní voda

  • Vše se dohromady smíchá a šlehá při vyšších otáčkách cca 10 min.
  • Naplní se forma (formy) a upeče.
  • Teplota pečení: 190 °C (trouba).
  • Doba pečení: cca 30-35 min.
  • Nejprve bez větrání a po 15 min. s větráním.

Pistáciový krém (Ø 26 cm, H 6 cm)

140 g Ztužovač šlehačky Neutro - na šlehačkové dorty (kód: 2086)
175 g kvalitní voda (20 °C)

  70 g Ochucovací pasta Pistácie Extra (kód: 2393)
700 g Smetana 33% tuku našlehaná předem

  • Smíchá se voda s Readymixem do hladka a přidává se postupně našlehaná smetana, připravená předem.

Postup (1 Dort Ø 26 cm, H 6 cm)

  • 2 čokoládové pláty (Ø 24 cm).
  • Pistáciový krém.
  • Šlehačkové růžičky ze Smetana 33% tuku.

Semifreddo - pistáciové

Piškotový plát

250 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
275 g vejce
  25 g kvalitní voda
  25 g cukr krupice

  • Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.
  • Poté ihned natřeme na plech a pečeme při 250 ºC 6 minut.
  • Z tohoto množství vyrobíme 1 plát  - 60 x 80 cm.

Pistáciový krém

    50 g Ztužovač šlehačky Semifreddo (kód: 3163)
  250 g Smetana 33% tuku
    25 g Ochucovací pasta Pistácie Extra (kód: 2393)

Postup

  • Do šlehačky vmícháme Ztužovač šlehačky Semifreddo (kód: 3163), vodu a ochucovací pastu. Vše společně vyšleháme.
  • Formu na semifreddo prokládáme postupně piškotem a krémem a necháme mrazit 1 - 5 hod. (podle velikosti formy).
  • Všechny nádoby a formy se před šleháním důkladně vychladí.
  • Šlehačkové dezerty se po vyndání z mrazničky zdobí a uchovávají v chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.

Točená zmrzlina smetanová Pistácie Extra

Kompletní sušená směs k rychlé přípravě mléčné točené zmrzliny FLORIDA Milk - Základ na výrobu mléčné zmrzliny (kód: 1340) dává zmrzlině plnou chuť a hladkou krémovou konzistenci. Spojením s ochucovacími pastami získáte jednoduše velmi kvalitní chuti zmrzliny.

Receptura příklad:

1 sáček (2000 g) FLORIDA Milk - Základ na výrobu mléčné zmrzliny (kód: 1340)

4,4 litry (4400 g) kvalitní voda

1300 g Smetana 33% tuku

  610 g Ochucovací pasta Pistácie Extra (kód: 2393)

Připrava:

  1. Obsah sáčku směsi Florida mléčná smícháme s vodou.
  2. Podle doporučeného dávkování přidáme smetanu a ochucovací pastu a důkladně promícháme ponorným mixerem nebo metlou.
  3. Tekutou směs necháme cca 15 minut odstát.
  4. Nalijeme do zmrzlinového stroje.
Země původu: Itálie
Balení výrobku: 3.5 kg
Skladování: Po otevření obalu surovinu nabírejte čistým a suchým nástrojem. Poté obal opět dobře uzavřete. Skladujte při pokojové teplotě a v suchu. Jedná se o surovinu s dlouhou trvanlivostí. Datum minimální trvanlivosti je uveden na obalu.
Výrobek je určen pro profesionální výrobu zmrzlin, zákusků a podobných pokrmů.
Kód: 2393

Složení

Složení výrobku: cukr, pistácie 25%, mandle, slunečnicový olej, aroma, barviva: měďnaté komplexy chlorofylu, kurkumin, emulgátor: sojový lecitin.
Alergeny:
  • 8 - ořechy
  • 6 - sója
Nutriční hodnoty / 100 g:
  • Energie: 558 kcal
  • Sacharidy: 47.6 g
  • - z toho cukry: 46.5 g
  • Tuky: 37.5 g
  • - z toho nasycené mastné kyseliny: 3.9 g
  • Bílkoviny: 8.2 g
  • Sůl: 0.13 g
  • Sušina: 97 g