Ochucovací pasta Káva Espresso - 3,5 kg

Ochucovací pasta Káva Espresso - 3,5 kg

Ochucovací pasta Káva Espresso - 3,5 kg
TOP
kg bez DPH: 514,00 Kč
kg s DPH: 575,68 Kč
prodejní ks s DPH: 2.016,00 Kč
prodejní ks bez DPH: 1.800,00 Kč

dávkování: 50 g/kg základu
cena dávky bez DPH: 25,70 Kč
na objednávku


Parametry

Popis

Kávová ochucovací pasta s výraznou chutí italského espressa.

Přírodní ochucovací pasta vhodná pro ochucení zmrzliny na smetanovém základu.

Zmrzlina Cappuccino

Recept

3000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)
690 g cukr krupice
300 g Superior 100 - zmrzlinový základ mléčný za tepla i za studena (kód: 2429)
800 g Smetana 33% tuku

240 g Ochucovací pasta Káva Espresso (kód: 2365)

Postup

  • Všechny suché komponenty promícháme a dobře rozpustíme v mléce a pasterujeme při 85 °C.
  • Směs se pasteruje při 85 °C několik sekund a následně směs zchladíme na 4 °C. K dosažení lepší konzistence doporučujeme zrání zchlazené směsi minimálně 6 hod. při 4 °C.
  • Poté přidáme ochucovací pastu Ochucovací pasta Káva Espresso (kód: 2365)   dle doporučeného dávkován
  • Vše dobře rozmícháme a mrazíme obvyklým způsobem.
  • Hotovou zmrzlinu vypustíme do široké vaničky.Dáme na několik minut do šokeru.
  • Na povrch zmrzliny nalijeme cca 2 cm silnou vrstvu Loveria bílá čokoláda a dozdobíme zrnky kávy.

Zmrzlina Black Coffee

Recept na vaničku 4 kg:

 2200 g Voda horká 90 °C

 1800 g Zmrzlinová směs Čokoláda Nero easy (kód: 3065) 

   200 g Ochucovací pasta Káva Espresso (kód: 2365)

   200 g Poleva krémová Loveria Káva (kód: 2818)

Postup:

  1. Do horké vody v karafě přimícháme Zmrzlinová směs Čokoláda Nero easy (kód: 3065)  a necháme cca 15 minut odstát. (Lze také ochutit smetanovou bázi pomocí Ochucovací pasta Čokoláda hořká (kód: 2361)).

  2. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  3. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení. 

  4. Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).

  5. Dozdobíme povrch zmrzliny polevou Poleva krémová Loveria Káva (kód: 2818) a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Semifreddo Tiramisú

Suroviny

1000 g Smetana 33% tuku
  200 g Ztužovač šlehačky Semifreddo (kód: 3163)
    40 g Mascarpone 30 - sušené ochucení (kód: 2352)
  400 g Čerstvé mascarpone
    50 g Piškotový plát ze směsi Biscuit čokoládový
  100 g Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 2495)
    20 g Kakao tmavé Selecao 22-24% tuku (kód: 2478)

Bagna caffé

Postup

Polokoule Samba

Suroviny

1000 g Smetana 33% tuku
  200 g Ztužovač šlehačky Semifreddo (kód: 3163)
    40 g Ochucovací pasta Vanilka Zlatá Madagaskar (kód: 2384)
    50 g Piškotový plát ze směsi Biscuit čokoládový
  100 g Zrcadlová poleva Čokoládová (kód: 2495)
Čokoládové ozdoby z Čokoláda hořká 58% blok (kód: 2099)
      5 g Cukrářský lesk Gelatina Neutra (kód: 2277)

Kávové srdce

500 g Smetana 33% tuku
100 g Ztužovač šlehačky Semifreddo (kód: 3163)
  20 g Ochucovací pasta Káva Espresso (kód: 2365)

Bagna caffé

Postup

Šlehačkový Kávový dort

Krém Káva

1000 g vychlazená Smetana 33% tuku
  200 g Ztužovač šlehačky Semifreddo (kód: 3163)
    50 g Ochucovací pasta Káva Espresso (kód: 2365)
    50 g Piškotový plát světlý
  100 g Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496)
    50 g Náplň krémová Cremosette Lískový oříšek (kód: 3233)

Postup

  • Do tekuté vychlazené šlehačky vmícháme při pomalých otáčkách Ztužovač šlehačky Semifreddo (kód: 3163).
  • Poté vše společně vyšleháme při vyšších otáčkách do hladké pevné konzistence.
  • Našlehaný krém se ochutí ochucovací pastou LEAGEL, která se lehce špachtlí vmíchá do ušlehané šlehačky.
  • Krémem se plní forma vyložená piškotem.
  • V polovině krému se protře Náplň krémová Cremosette Lískový oříšek (kód: 3233) a nechá se zpevnit v lednici nejméně 2 hod. (podle velikosti dortu).
  • Šlehačkový dort Bavarese se po vyndání z lednice zdobí na povrchu Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496) .
  • A uchovává v chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.

 

 

Věžička Tiramisu (cca 36 ks)

Receptura na kávový piškot (1 x 80 x 60 cm)

600 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
  90 g kvalitní voda
  60 g cukr krupice
450 g vejce

  • Vše se smíchá a 10 min. našlehává při vyšší rychlosti.
  • Nakonec se vmíchá 30 g Ochucovací pasta Káva Espresso (kód: 2365).
  • Hmota se rozetře na plech, vymazaný máslem.a posypaný Kakaové čtverečky - na zdobení (kód: 2773) a peče se.
  • Teplota pečení: 240-250 °C.
  • Doba pečení 6-7 min. (bez větrání).
  • Po upečení ihned sundat z plechu.

Receptura na podložku ze Směs na pečení třeného těsta Sandy (kód: 2413)

100 g Směs na pečení třeného těsta Sandy (kód: 2413)
  45 g vejce
  45 g Máslo 82%
  10 g kvalitní voda

  • Vše se šlehá při středních otáčkách po dobu 3-5 min.
  • Ve formě se upečou základové podložky pod dorty o výšce 0,5 až 1 cm.
  • Peče se při 190 ºC po dobu cca 10 min. při puštěném větrání.
  • Pro dobré spojení spodní podložky Sandy s horním  korpusem potřeme spodní plát vrstvou džemu.

Tiramisu náplň (na 3 rolády)

240 g Ztužovač šlehačky Tiramisu - na šlehačkové dorty (kód: 2011)
300 g kvalitní voda studená

  • Do hladka smíchat

1200 g Smetana 33% tuku našlehaná předem

Zvlhčovadlo

600 g cukrový sirup
  15 g Ochucovací pasta Káva Espresso (kód: 2365)
  30 g Likér Amaretto

  • Roládový plát se rozkrojí po šířce na tři části a lehce zvlhčí Zvlhčovadlem.
  • Natře se náplní Tiramisu a sroluje se do rolády.

Dekorace

Balení výrobku: 3.5 kg
Skladování: Po otevření obalu surovinu nabírejte čistým a suchým nástrojem. Poté obal opět dobře uzavřete. Skladujte při pokojové teplotě a v suchu. Jedná se o surovinu s dlouhou trvanlivostí. Datum minimální trvanlivosti je uveden na obalu.
Výrobek je určen pro profesionální výrobu zmrzlin, zákusků a podobných pokrmů.
Kód: 2365

Složení

Složení výrobku: káva 35%, slunečnicový olej, cukr, aroma, emulgátor: sojový lecitin.

Nutriční hodnoty / 100 g:
  • Energie: 512 kcal
  • Sacharidy: 38.9 g
  • - z toho cukry: 22.9 g
  • Tuky: 35.1 g
  • - z toho nasycené mastné kyseliny: 3.6 g
  • Bílkoviny: 7.1 g
  • Sůl: 0.03 g
  • Sušina: 97 g

Alergeny:
  • sója