Tmavá čokoládová pasta.
Přírodní ochucovací pasta vhodná pro ochucení zmrzliny na smetanovém základu.
2200 g Voda horká 90 °C
1800 g Zmrzlinová směs Čokoláda Nero easy (kód: 3065)
100 g Dextróza (kód: 2126)
200 g Poleva s kousky Višeň (kód: 2404)
čokoládové sušenky
Zmrzlinová směs Čokoláda Nero easy (kód: 3065) rozpustíme v karafě do horké vody a necháme odstát cca 15 min. (Lze také ochutit smetanovou bázi pomocí Ochucovací pasta Čokoláda hořká (kód: 2361)).
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení.
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
Dozdobíme povrch zmrzliny polevou a čokoládovými sušenkami a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
2200 g Voda horká 90 °C
1800 g Zmrzlinová směs Čokoláda Nero easy (kód: 3065)
200 g Ochucovací pasta Káva Espresso (kód: 2365)
200 g Poleva krémová Loveria Káva (kód: 2818)
Do horké vody v karafě přimícháme Zmrzlinová směs Čokoláda Nero easy (kód: 3065) a necháme cca 15 minut odstát. (Lze také ochutit smetanovou bázi pomocí Ochucovací pasta Čokoláda hořká (kód: 2361)).
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně vytvoříme jeden velký hladký kopec a pomocí horké suché špachtle vytvoříme "kaskádové" zdobení.
Zamrazíme povrch zmrzliny pomocí silného šokového mražení (pokud máme k dispozici).
Dozdobíme povrch zmrzliny polevou Poleva krémová Loveria Káva (kód: 2818) a umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
na 1 kg | produkty | na 4 kg |
1000 g | Tekutá smetanová báze Royal | 4.000 |
100 g | Ochucovací pasta Čokoláda hořká (kód: 2361) | 400 |
30 g | Dextróza (kód: 2126) | 120 |
1650 g | Voda horká 90 °C |
1350 g | Zmrzlinová směs Čokoláda Nero easy (kód: 3065) |
90 g | Ochucovací pasta Meruňka (kód: 2417) |
100 g | Poleva hladká Farcitura Meruňka (kód: 2416) |
400 g | Poleva krémová Loveria Hořká čokoláda (kód: 2383) |
Zmrzlinová směs Čokoláda Nero easy (kód: 3065) rozpustíme v karafě do horké vody a necháme odstát cca 15 min. (ve videu je použita smetanová báze a Ochucovací pasta Čokoláda hořká (kód: 2361)).
Přidáme ochucení Ochucovací pasta Meruňka (kód: 2417).
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Na dno vaničky položíme kakaový piškot potřený polevou Poleva hladká Farcitura Meruňka (kód: 2416).
Hotovou zmrzlinu natřeme do zmrzlinové vaničky, aby vznikl rovný povrch.