>

Nášleh zmrzliny

Nášleh zmrzliny

Stanovení nášlehu

  • Použijte kelímek (nejlépe průsvitný). 
  • Zjistěte hmotnost kelímku.
  • Nalijte do kelímku až po okraj směs před zmražením a pak zjistěte hmotnost tekuté směsi (tj. po odečtení hmotnosti kelímku). 
  • Stejný kelímek naplňte zmraženou našlehanou zmrzlinou (bez bublin) až po okraj a zjistěte hmotnost hotové zmrzliny (tj. po odečtení hmotnosti kelímku). 

Výpočet nášlehu:

                            hmotnost obsahu kelímku s tekutou zmrzlinovou směsí
index nášlehu  = -------------------------------------------------------------------------- 
                            hmotnost obsahu kelímku s hotovou zmrzlinou

    

  • Při výrobě kopečkové zmrzliny by měl být optimální nášleh 35 – 50 % (= index 1,35 - 1,50).
  • Při výrobě točené zmrzliny na moderních zmrzlinových strojích s čerpadlem by měl být optimální nášleh 50 – 80 % (= index 1,50 - 1,80).
Zmrzlinový den

Kontextové menu [Nahoru]

Doprava za každého počasí

Objednejte do 12:00 a zboží máte hned druhý den.

Zdarma pro objednávky nad 3 000 Kč bez DPH

   Podívejte se jaké bude počasí