Mléčná báze Superior: 6,6% tuku, 17,2% cukru

Mléčná báze Superior: 6,6% tuku, 17,2% cukru

Receptura:

1000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku)

    60 g Smetana 33% tuku

  190 g cukr krupice

  110 g Zmrzlinová báze Superior 100 - mléčný základ za tepla i za studena (kód: 2429)

    50 g Glukosil Gelato Master School Lea (kód: 2688)

    40 g Zlepšující přídavek do mléčných a ovocných zmrzlin (kód: 3078)


Postup s pasterizací:

  1. Nejprve promícháme dohromady všechny suché ingredience.

  2. Výslednou suchou směs dobře zamícháme do mléka a smetany a výslednou tekutou směs nalijeme do pasterizátoru (nebo lze suché ingredience zamíchat až během pasterace při dosažení teploty mléka v pasterizátoru 40 °C)

  3. Směs se pasteruje automaticky, na několik sekund se dosáhne teploty 85 °C a následně se směs prudce zchladí na 4 °C.

  4. Pro lepší konzistenci doporučujeme nechat zchlazenou směs v pasterizátoru uzrát minimálně 6 hodin (ideálně přes noc) při 4 °C.

  5. Poté z pasterizátoru vypustíme cca 4 kg tekuté báze (dle velikosti zmrzlinové vaničky) do karafy a přidáme ochucovací pastu dle doporučeného dávkování - obvykle cca 100 g pasty na litr tekuté báze.

  6. Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.

  7. Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně průběžně proléváme polevou.

  8. Nakonec dozdobíme povrch polevami a necháme krátce zamrazit v mrazáku nebo nejlépe pomocí silného šokového mražení.

  9. Umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.

Zmrzlinový den

Doprava za každého počasí

Objednejte do 12:00 a zboží máte hned druhý den.

Zdarma pro objednávky nad 3 000 Kč bez DPH

   Podívejte se jaké bude počasí