Receptura:
1000 g Mléko plnotučné (3,5% tuku) |
230 g cukr krupice |
100 g Superior 100 - zmrzlinový základ mléčný za tepla i za studena (kód: 2429) |
-
Nejprve promícháme dohromady všechny suché ingredience.
-
Výslednou suchou směs dobře zamícháme do mléka a výslednou tekutou směs nalijeme do pasterizátoru (nebo lze suché ingredience zamíchat až během pasterace při dosažení teploty mléka v pasterizátoru 40 °C)
-
Směs se pasteruje automaticky, na několik sekund se dosáhne teploty 85 °C a následně se směs prudce zchladí na 4 °C.
-
Pro lepší konzistenci doporučujeme nechat zchlazenou směs v pasterizátoru uzrát minimálně 6 hodin (ideálně přes noc) při 4 °C.
-
Poté z pasterizátoru vypustíme cca 4 kg tekuté báze (dle velikosti zmrzlinové vaničky) do karafy a přidáme ochucovací pastu dle doporučeného dávkování - obvykle cca 100 g pasty na litr tekuté báze.
-
Vše dobře rozmícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
-
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců". Případně průběžně proléváme polevou.
-
Nakonec dozdobíme povrch polevami a necháme krátce zamrazit v mrazáku nebo nejlépe pomocí silného šokového mražení.
-
Umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
Související:
Superior 100 - zmrzlinový základ mléčný za tepla i za studena, 2 kg
skladem
Mléčná báze pro výrobu zmrzliny, dobře drží v kopcích ve zmrzlinové vitríně a přitom neobsahuje hydrogenované tuky.
cena za kg: 374,00 Kč
———